Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Konnny píše:
No jo no, kdyby se sami trochu snažili, bylo by to lepší.
To každopádně.
@medunka23 píše:
no, mě hlavně ten odchod včas, si to nedokážu představit, mám skoro čtyřletou a roční a ta starší, to je masakr než se oblékne. Jako si občas říkám, že jesteze mám práci takovou, že chodím až na 11-12, takže za rok to bude pohoda a nemusím jí tak honit, ale ta mladší mi nosí svoje oblečení ať jí obleknu a starší tu pobíhá v pyžamu a vymýšlí proč se neoblece…s patercatama to musí být hardcore… To samý neodsuzuju kolik utratili z účtu, ono když šla loni malá první rok do školky, tak jsem musela nakoupit spousty věcí který doma nepotřebovala, v pěti a jednom skolakovi to musí být masakr, nedivím se že prozatím čerpají pouze z jedné sbírky.
u nás je to přesně naopak, starší dítě plně samoobslužné, ale vypravit ráno tříletou dceru byl teda zážitek. Vidina toho, že vypravuju pět takových dětí a pak mám jít do práce, tak to bych asi nedala
Dneska jí je skoro 5 a je to lepší.. oblíkne se sama, ale taky neustále zdržuje kvůli kravinám
![]()
Kdybych měla vypravovat děti, tak mě určitě klepne.
Předpokládám, že když jsou dětem 4 roky a jsou to šikovné děti a jsou s nimi pořád, jsou zvyklí a chodí s nimi pravidelně ven, tak mají „nacvičeno“.
@EMicina píše:
Kdybych měla vypravovat děti, tak mě určitě klepne.
Předpokládám, že když jsou dětem 4 roky a jsou to šikovné děti a jsou s nimi pořád, jsou zvyklí a chodí s nimi pravidelně ven, tak mají „nacvičeno“.
jako nacviceno by teoreticky měli mít, ale záleží v kolik byli zvyklí vstávat, mě malá vstávala až po osmé, takže pokud to měli podobně, věřím, že zezacatku je to sakra masakr. Donutit 5 dětí aby včas vylezly z postele, nasnidaly se, oblekly a být včas ve školce. No loni jsem to absolvovala s jednou a začátky mazce. Měla jsem k tomu 2 měsíční mimino, to bylo úplně bezpracne. A to jsem byla zvykla s holkama chodit 2× denně ven.
@medunka23
Ony s paterčaty rostou i ty problém, že jeden něco začne a místo jednoho odporujícího dítěte jich máš až 5. Neb každý něco jiného.
Tak uz ve trech letech bulvar psal, ze rezim maji zajisteny tak, aby byli pripraveni na vstup do skolky. Tak predpokladam nechrapou cele dopoledne. A zavelet peti stejne starym detem mi prijde jednodussi nez se vypravit s peti detmi treba po roce od sebe. Mysleno kazde jinak stare, ale vsechny v predskolnim veku, u skolaka predpokladam samostatnost.
U stejne starych deti se dobre pracuje s ruznymi zpusoby motivace, system odmen, tabulky. Podle me jsou za vodou, deti vyrostly z nejhorsiho. Jen se porad hledaji problemy tam kde nejsou. Otec I matka by se uz klidne mohli venovat I necemu jinemu. Otce holi hnat do prace a matka krome uklidu a prace kolem domacnosti by mohla zvladnout I nejake sebevzdelavani. ![]()
@zvidavajanca píše:
@medunka23
Ony s paterčaty rostou i ty problém, že jeden něco začne a místo jednoho odporujícího dítěte jich máš až 5. Neb každý něco jiného.
Toto jsou bezne problemy vicedetne rodiny s mensimi vekovymi rozestupy. A omluvenky predskolakum a malym skolakum se na to fakt nedavaji. Nevim, proc by oni meli byt vyjimka. Je na nich, aby si v rodine udelali poradek.
@zvidavajanca píše:
@medunka23
Přesně si představím pět různých hromádek oblečení, jak si každý způsobně oblíká jenom to svoje
![]()
http://www.blesk.cz/…-rodine.html
Tak nevím
nastoupil otec do práce nebo nenastoupil? Píšou tam, že měl a že se jim zvednou příjmy ![]()
@bejbyn že je to divná formulace. Skoro bych řekla, že nenastoupil.
@bejbyn Já bych řekla, že v Blesku sami nevědí (a nebo vědí a nechtěj napsat
) a tak vyplodili tenhle článek o školce.
Kdyby pracoval, tak věřím, že už s tím šli dávno ven a proběhlo několik oslavných článků.
Měl no, kdyby nastoupil, napsali by že pracuje od září. Chudák asi to nešlo no
![]()
Mně tato rodinka leze na nervy už od začátku. Ani jeden nepracoval, nepracuje. Pečovatelky odmítlali a chtěli jen peníze. A když pak matka psala na co je utratili (cca 4 zájmové kroužky pro staršího syna) a až pak psali patero oblečení, patero bot…tak se mi vařila krev. Nedala bych jim ani korunu. Je spousta rodin s trojčaty a čtyřčaty, které nedostaly ani halíř a museli se oba rodiče ohánět…jenomže to se musí chtít…
![]()
@xacxa píše:
Mně tato rodinka leze na nervy už od začátku. Ani jeden nepracoval, nepracuje. Pečovatelky odmítlali a chtěli jen peníze. A když pak matka psala na co je utratili (cca 4 zájmové kroužky pro staršího syna) a až pak psali patero oblečení, patero bot…tak se mi vařila krev. Nedala bych jim ani korunu. Je spousta rodin s trojčaty a čtyřčaty, které nedostaly ani halíř a museli se oba rodiče ohánět…jenomže to se musí chtít…![]()
Přesně tak!
@Markéta80 píše:
Měl no, kdyby nastoupil, napsali by že pracuje od září. Chudák asi to nešlo no![]()
no tak jako víš jak, to je úplně nelidský to ranní vstávání. Kdo by to dělal ![]()