Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Článek v Blesku byl napsaný podle aktualizovaných stránek rodinného centra Milovice.
Tam „teta Petra“ vyzývá novináře, aby „nevařily z vody“ a jak funguje čerpání peněz z „nového“ transparentního účtu. Cituji: ČERPÁNÍ FINANČNÍ SBÍRKY
Měsíce srpen a září byly finančně velmi náročné. Byly zakoupeny skříně a upravena předsíň. Mezi další veliké položky patřily platby spojené s nástupem dětí do MŠ - stravné a platby na kulturní fond. Dále byly uhrazeny platby pro Antonia v ZUŠ, za školní družinu a obědy.
Z vybraných 15 000 Kč bylo 3 000 Kč hned předáno ZŠ na třídní fond a akce školní družiny. 5 000 Kč máme uloženo v pokladně na celý školní rok na věci spojené s MŠ (vše budeme muset podložit orazítkovanými účtenkami). Zbývajících 7 000 Kč čeká na chvíli, kdy bude potřeba nakoupit pro všechny děti zimní boty.
Jak funguje správa peněz z TÚ
Transparentní účet zřídil spolek Maminky dětem již v roce 2015. Každoročně jsme povinni podávat vyúčtování Středočeskému kraji, který sbírku povolil. Z vybraných peněz lze hradit pouze položky schválené SK při vyhlášení sbírky a nic jiného.
Přístup k účtu a tudíž možnost platby z účtu, platby kartou či výběry z bankomatu mohou dle smlouvy mezi Maminky dětem, z. s. a rodiči paterčat (sepsané právníkem a doložené na Středočeském kraji při zřizování TÚ) provádět pouze pověření pracovníci daného spolku a nikoliv rodiče paterčat, v jejichž prospěch je účet zřízen a veden. Protože není možné, aby pověření pracovníci s platební kartou doprovázeli rodiče paterčat na nákupy, byla již před rokem zřízena pokladna, do které jsou vždy jednou za nějakou dobu převedeny peníze v hotovosti. I k penězům vybraným z TÚ v hotovosti, jsou správci sbírky povinni předkládat při vyúčtování Středočeskému kraji faktury a účtenky! Poznámka pro novináře:
Pokud potřebujete nějakou platbu vysvětlit, napište nám do RC. Nepište hned své spekulace do novin, rodině tím výrazně škodíte!!!
Děkuji Petra Dobiášová
O tom, jak se děti těší do školky psali v Blesku na základě několika řádků na aktualizovaných stránkách Rodinného centra Milovice. Cituji? AKTUALITY
První měsíc chození do MŠ mají paterčata za sebou. Děti se do školky každý den těší a tak není problém je ráno dostat z postelí. Rozdělení do dvou tříd se osvědčilo dobře. Cestou ze školky si děti povídají, co v které třídě dnes dělaly. Paní učitelkám za jejich milý přístup k dětem moc děkujeme.
Alexandra Kiňová
A je fakt, že nikde není, jestli otec dětí nastoupil do práce.
Dříve se psalo, že nastoupí v září.
Někde jsem četla, že ten dokument měl ukázat, že ne všichni romové jsou vyčůránci, kteří jen natahují ruce. Jenže vlastně se ukázalo, že jsou.
@arada věřim že s eto natáčelo aby se ukázalo že jsou jiní, no jenže se ukázalo že jsou stejní. Mě se líbilo jak tam řeší proč nepracují ![]()
Myslím, že Tonda vůbec nemá v plánu jít pracovat. Hele, všichni v jejich rodině dlouhá léta dřepí v pohodě na dávkách a jak se jim žije. A on jediný, že by vyrazil každé ráno makat do kolbenky??? Ještě ke všemu teď když mají paterčata!!
Chacha…
Nebojte, nějak se to navlíkne ![]()
@arada píše:
Někde jsem četla, že ten dokument měl ukázat, že ne všichni romové jsou vyčůránci, kteří jen natahují ruce. Jenže vlastně se ukázalo, že jsou.
To jako fakt?
![]()
@Tereza1986 píše:
To jako fakt?![]()
Ano, psala to ta režisérka, nebo scenaristka, to už přesně nevím. Bylo to napsaný na tvrdo, že chtěla tím dokumentem dokázat, že nenatahují všichni jen ruce, ale dokážou se postarat a vážit si pomoci druhých. Prý rodina Kiňových se přesvedla jako většina romů.
Mě i přijde ta původní pracovitost Tondy jen hraná. Mě třeba vytáčela jejich televize, chytrý telefony a podobně. Nakupovali zbytečnosti, vyhazovali jídlo…Divím se lidem, kteříjim posílají peníze.
Tak už rok sem nikdo nic nenapsal
. Tak jsem se dočetla, že otec pracuje v tom Miraculu. Kam mají až do 15 vstup zdarma. Fakt by mě zajímalo co tam má za práci
Trochu se obávám, že až jim bude 10 tak si budou připadat, že jim to tam patří otec tam pracuje a máme to zadara, tak nám všichni uhněte. Ale třeba se hluboce mílím ![]()
Je vidět, jak se náklady na děti, s tím jak rostou, zvyšují. To samozřejmě u všech dětí. Zatím se pořád pohybují na transparentním účtu tak nastejno. Stále mají stéle přispěvatele. Tak zatím se moc o svoji finanční budoucnost bát nemusí. A to je dobře, aspoň nebudou mít pot
řebu líst do médií
@anoki píše:
Tak už rok sem nikdo nic nenapsal. Tak jsem se dočetla, že otec pracuje v tom Miraculu. Kam mají až do 15 vstup zdarma. Fakt by mě zajímalo co tam má za práci
Trochu se obávám, že až jim bude 10 tak si budou připadat, že jim to tam patří otec tam pracuje a máme to zadara, tak nám všichni uhněte. Ale třeba se hluboce mílím
Je vidět, jak se náklady na děti, s tím jak rostou, zvyšují. To samozřejmě u všech dětí. Zatím se pořád pohybují na transparentním účtu tak nastejno. Stále mají stéle přispěvatele. Tak zatím se moc o svoji finanční budoucnost bát nemusí. A to je dobře, aspoň nebudou mít potřebu líst do médií
A kvůli tomu jsi obnovila diskuzi?
Aby ses podělila o obavu, že „až jim bude deset, bojíš se, aby tam všem neříkala uhněte“? ![]()
Nebo abys nám ukázala, že bedlivě sleduješ jejich účet, aby si snad děti nekoupily zmrzlinu navíc? ![]()
Já pevně doufám, že z patečat vyrostou o něco méně zlí a závistiví lidé, než jsi ty. A že toho ve škole přece jen pochytí o něco víc. Ale, jak už jsi řekla, třeba se hluboce „mílím“. ![]()
p.s. Otec tam dělá údržbáře.
@anoki píše:
Tak už rok sem nikdo nic nenapsal. Tak jsem se dočetla, že otec pracuje v tom Miraculu. Kam mají až do 15 vstup zdarma. Fakt by mě zajímalo co tam má za práci
Trochu se obávám, že až jim bude 10 tak si budou připadat, že jim to tam patří otec tam pracuje a máme to zadara, tak nám všichni uhněte. Ale třeba se hluboce mílím
Je vidět, jak se náklady na děti, s tím jak rostou, zvyšují. To samozřejmě u všech dětí. Zatím se pořád pohybují na transparentním účtu tak nastejno. Stále mají stéle přispěvatele. Tak zatím se moc o svoji finanční budoucnost bát nemusí. A to je dobře, aspoň nebudou mít potřebu líst do médií
Paterčata rodině nezávidím. Vlastně mají dětí šest. Dokument jim moc nepřidal, ale každopádně je dobře, že se najdou lidi, co rádi pomůžou. A že otec pracuje. Ukazuje dětem, že práce je nejlepší způsob, jak se dostat k penězům.
Tobě bych přispěla na kurz pravopisu ![]()
@anoki ješiš tak tam jdi taky pracovat a nezáviď
asi tam mají vstupné zdarma rodiny všech zaměstnanců (a že jich tam je asi hodně)… taky jezdím MHD zadarmo protože rodinný příslušník a nemám pocit že mi to patří ![]()
To je prostě závist to je hrozný dneska..
@kristyn.g píše:
@anoki ješiš tak tam jdi taky pracovat a nezáviďasi tam mají vstupné zdarma rodiny všech zaměstnanců (a že jich tam je asi hodně)… taky jezdím MHD zadarmo protože rodinný příslušník a nemám pocit že mi to patří
To je prostě závist to je hrozný dneska..
A určitě všechny děti zaměstnanců chodí po parku a říkají „uhněte, nám to tady patří“ ![]()
@Russet píše:
Paterčata rodině nezávidím. Vlastně mají dětí šest. Dokument jim moc nepřidal, ale každopádně je dobře, že se najdou lidi, co rádi pomůžou. A že otec pracuje. Ukazuje dětem, že práce je nejlepší způsob, jak se dostat k penězům.
Tobě bych přispěla na kurz pravopisu
Vzhledem k tomu, že obnovitelka diskutuje výhradně tady a očividně nemůže stále překousnout, že když má někdo naráz pět dětí, dostane se mu pozornosti a nějaké pomoci, tak jí těch pět špuntů musí hodně ležet v žaludku. ![]()