Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22508
12.10.17 04:51

Článek v Blesku byl napsaný podle aktualizovaných stránek rodinného centra Milovice.
Tam „teta Petra“ vyzývá novináře, aby „nevařily z vody“ a jak funguje čerpání peněz z „nového“ transparentního účtu. Cituji: ČERPÁNÍ FINANČNÍ SBÍRKY
Měsíce srpen a září byly finančně velmi náročné. Byly zakoupeny skříně a upravena předsíň. Mezi další veliké položky patřily platby spojené s nástupem dětí do MŠ - stravné a platby na kulturní fond. Dále byly uhrazeny platby pro Antonia v ZUŠ, za školní družinu a obědy.

Z vybraných 15 000 Kč bylo 3 000 Kč hned předáno ZŠ na třídní fond a akce školní družiny. 5 000 Kč máme uloženo v pokladně na celý školní rok na věci spojené s MŠ (vše budeme muset podložit orazítkovanými účtenkami). Zbývajících 7 000 Kč čeká na chvíli, kdy bude potřeba nakoupit pro všechny děti zimní boty.

Jak funguje správa peněz z TÚ

Transparentní účet zřídil spolek Maminky dětem již v roce 2015. Každoročně jsme povinni podávat vyúčtování Středočeskému kraji, který sbírku povolil. Z vybraných peněz lze hradit pouze položky schválené SK při vyhlášení sbírky a nic jiného.

Přístup k účtu a tudíž možnost platby z účtu, platby kartou či výběry z bankomatu mohou dle smlouvy mezi Maminky dětem, z. s. a rodiči paterčat (sepsané právníkem a doložené na Středočeském kraji při zřizování TÚ) provádět pouze pověření pracovníci daného spolku a nikoliv rodiče paterčat, v jejichž prospěch je účet zřízen a veden. Protože není možné, aby pověření pracovníci s platební kartou doprovázeli rodiče paterčat na nákupy, byla již před rokem zřízena pokladna, do které jsou vždy jednou za nějakou dobu převedeny peníze v hotovosti. I k penězům vybraným z TÚ v hotovosti, jsou správci sbírky povinni předkládat při vyúčtování Středočeskému kraji faktury a účtenky! Poznámka pro novináře:

Pokud potřebujete nějakou platbu vysvětlit, napište nám do RC. Nepište hned své spekulace do novin, rodině tím výrazně škodíte!!!

Děkuji Petra Dobiášová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
12.10.17 04:52

O tom, jak se děti těší do školky psali v Blesku na základě několika řádků na aktualizovaných stránkách Rodinného centra Milovice. Cituji? AKTUALITY

První měsíc chození do MŠ mají paterčata za sebou. Děti se do školky každý den těší a tak není problém je ráno dostat z postelí. Rozdělení do dvou tříd se osvědčilo dobře. Cestou ze školky si děti povídají, co v které třídě dnes dělaly. Paní učitelkám za jejich milý přístup k dětem moc děkujeme.

Alexandra Kiňová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
12.10.17 04:54

A je fakt, že nikde není, jestli otec dětí nastoupil do práce.
Dříve se psalo, že nastoupí v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
12.10.17 14:24

Někde jsem četla, že ten dokument měl ukázat, že ne všichni romové jsou vyčůránci, kteří jen natahují ruce. Jenže vlastně se ukázalo, že jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
12.10.17 15:35

@arada věřim že s eto natáčelo aby se ukázalo že jsou jiní, no jenže se ukázalo že jsou stejní. Mě se líbilo jak tam řeší proč nepracují :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
12.10.17 17:10

Myslím, že Tonda vůbec nemá v plánu jít pracovat. Hele, všichni v jejich rodině dlouhá léta dřepí v pohodě na dávkách a jak se jim žije. A on jediný, že by vyrazil každé ráno makat do kolbenky??? Ještě ke všemu teď když mají paterčata!!
Chacha…
Nebojte, nějak se to navlíkne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
12.10.17 20:52
@arada píše:
Někde jsem četla, že ten dokument měl ukázat, že ne všichni romové jsou vyčůránci, kteří jen natahují ruce. Jenže vlastně se ukázalo, že jsou.

To jako fakt? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
12.10.17 21:20
@Tereza1986 píše:
To jako fakt? :lol: :lol:

Ano, psala to ta režisérka, nebo scenaristka, to už přesně nevím. Bylo to napsaný na tvrdo, že chtěla tím dokumentem dokázat, že nenatahují všichni jen ruce, ale dokážou se postarat a vážit si pomoci druhých. Prý rodina Kiňových se přesvedla jako většina romů.
Mě i přijde ta původní pracovitost Tondy jen hraná. Mě třeba vytáčela jejich televize, chytrý telefony a podobně. Nakupovali zbytečnosti, vyhazovali jídlo…Divím se lidem, kteříjim posílají peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
19.10.18 10:15

Tak už rok sem nikdo nic nenapsal :mavam: . Tak jsem se dočetla, že otec pracuje v tom Miraculu. Kam mají až do 15 vstup zdarma. Fakt by mě zajímalo co tam má za práci :D Trochu se obávám, že až jim bude 10 tak si budou připadat, že jim to tam patří otec tam pracuje a máme to zadara, tak nám všichni uhněte. Ale třeba se hluboce mílím :oops:
Je vidět, jak se náklady na děti, s tím jak rostou, zvyšují. To samozřejmě u všech dětí. Zatím se pořád pohybují na transparentním účtu tak nastejno. Stále mají stéle přispěvatele. Tak zatím se moc o svoji finanční budoucnost bát nemusí. A to je dobře, aspoň nebudou mít pot :D řebu líst do médií

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.10.18 10:25
@anoki píše:
Tak už rok sem nikdo nic nenapsal :mavam: . Tak jsem se dočetla, že otec pracuje v tom Miraculu. Kam mají až do 15 vstup zdarma. Fakt by mě zajímalo co tam má za práci :D Trochu se obávám, že až jim bude 10 tak si budou připadat, že jim to tam patří otec tam pracuje a máme to zadara, tak nám všichni uhněte. Ale třeba se hluboce mílím :oops:
Je vidět, jak se náklady na děti, s tím jak rostou, zvyšují. To samozřejmě u všech dětí. Zatím se pořád pohybují na transparentním účtu tak nastejno. Stále mají stéle přispěvatele. Tak zatím se moc o svoji finanční budoucnost bát nemusí. A to je dobře, aspoň nebudou mít pot :D řebu líst do médií

A kvůli tomu jsi obnovila diskuzi?

Aby ses podělila o obavu, že „až jim bude deset, bojíš se, aby tam všem neříkala uhněte“? 8o

Nebo abys nám ukázala, že bedlivě sleduješ jejich účet, aby si snad děti nekoupily zmrzlinu navíc? :think:

Já pevně doufám, že z patečat vyrostou o něco méně zlí a závistiví lidé, než jsi ty. A že toho ve škole přece jen pochytí o něco víc. Ale, jak už jsi řekla, třeba se hluboce „mílím“. :mrgreen:

p.s. Otec tam dělá údržbáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.10.18 10:30
@anoki píše:
Je vidět, jak se náklady na děti, s tím jak rostou, zvyšují. To samozřejmě u všech dětí. Zatím se pořád pohybují na transparentním účtu tak nastejno. Stále mají stéle přispěvatele. Tak zatím se moc o svoji finanční budoucnost bát nemusí. A to je dobře, aspoň nebudou mít pot :D řebu líst do médií

Paterčata rodině nezávidím. Vlastně mají dětí šest. Dokument jim moc nepřidal, ale každopádně je dobře, že se najdou lidi, co rádi pomůžou. A že otec pracuje. Ukazuje dětem, že práce je nejlepší způsob, jak se dostat k penězům.
Tobě bych přispěla na kurz pravopisu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
19.10.18 10:33

@anoki ješiš tak tam jdi taky pracovat a nezáviď :-D asi tam mají vstupné zdarma rodiny všech zaměstnanců (a že jich tam je asi hodně)… taky jezdím MHD zadarmo protože rodinný příslušník a nemám pocit že mi to patří :-D

To je prostě závist to je hrozný dneska..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.10.18 10:42
@kristyn.g píše:
@anoki ješiš tak tam jdi taky pracovat a nezáviď :-D asi tam mají vstupné zdarma rodiny všech zaměstnanců (a že jich tam je asi hodně)… taky jezdím MHD zadarmo protože rodinný příslušník a nemám pocit že mi to patří :-DTo je prostě závist to je hrozný dneska..

A určitě všechny děti zaměstnanců chodí po parku a říkají „uhněte, nám to tady patří“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
19.10.18 10:46

@Bábrdl a oni to tam snad dělají nebo co???  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.10.18 10:46
@Russet píše:
Paterčata rodině nezávidím. Vlastně mají dětí šest. Dokument jim moc nepřidal, ale každopádně je dobře, že se najdou lidi, co rádi pomůžou. A že otec pracuje. Ukazuje dětem, že práce je nejlepší způsob, jak se dostat k penězům.
Tobě bych přispěla na kurz pravopisu :jazyk:

Vzhledem k tomu, že obnovitelka diskutuje výhradně tady a očividně nemůže stále překousnout, že když má někdo naráz pět dětí, dostane se mu pozornosti a nějaké pomoci, tak jí těch pět špuntů musí hodně ležet v žaludku. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí