Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka1 píše:
Presne tak, sitva tu smecku vypravi do skolky, doma nanda dve pracky a poklidi po snidani a zas po po obede poleti pro ne. Od podzima prvne pet deti v kolektivu, neustale budou nudlit a po jednom budou na stridacku dokola furt marodit.Ja pres leto nepracuju a deti mam jen dve a vetsi a furt je doma a kolem domu co delat…
Jo. Naše malá(vnučka),byla teď prvním rokem ve školce a marodila docela dost musela i do nemocnice. Kdybych nebyla po ruce, to by dcera už neměla práci.
Myslíte si jako já, že pokud rodiče paterčat a jejich blízcí čtou naši diskusi, tak se za břicho popadají? Protože oni mají své jisté a nějaké exekuce a vydělat prací na živobytí je nezajímají.
@EMicina
asi tak nejak ![]()
Pětiletá dcera byla prvni rok ve školce a nebyla snad nemocná ani jednou. Doktorka ji zna jen z preventivnich prohlídek.
Ale dalsi dve holky byvaji nemocne casto, zvlast v utlem věku. To je dítě od dítěte.
@Moise jo máme se fajn, snad
trojky jdou do 3.třídy a jinak beze změn, já jsem spíše na FB, vedle si Vás jen čtu většinou
a jak vy se máte?
jo nemocnost nástupem do školky je vesměs velká, to je fakt. Sice už mám holky ze školky dva roky, ale na to si živě pamatuji, jenže já nebyla doma ale pracovala, dělala jsme noční a zkr. úvazek. Babičky a můj taťka pořád pracují, a manžel má víc jak já, takže jsem si nebrala ani paragraf na holky a byla s nima doma i když jsem chodila na noční, to pak přebíral štafetu manžel než jsem z noční zase došla…teď už si paragraf beru normálně, ale už jsme na dobu neurčitou a dělám na celý úvazek…jinak jsem zapomněla dodat, že holky chodily domů až odpoledne, po obědě opravdu jen vyjímečně ![]()
@Jana206 píše:
@EMicinaasi tak nejak
Pětiletá dcera byla prvni rok ve školce a nebyla snad nemocná ani jednou. Doktorka ji zna jen z preventivnich prohlídek.Ale dalsi dve holky byvaji nemocne casto, zvlast v utlem věku. To je dítě od dítěte.
no a když je jich pět najednou, tak je větší pravděpodobnost, že prostě nemocné budou ![]()
@EMicina píše:
Myslíte si jako já, že pokud rodiče paterčat a jejich blízcí čtou naši diskusi, tak se za břicho popadají? Protože oni mají své jisté a nějaké exekuce a vydělat prací na živobytí je nezajímají.
jo, asi se smějou. I tomu, co se vše tady ví a řeší
![]()
@smilers píše:
@Moise jo máme se fajn, snadtrojky jdou do 3.třídy a jinak beze změn, já jsem spíše na FB, vedle si Vás jen čtu většinou
a jak vy se máte?jo nemocnost nástupem do školky je vesměs velká, to je fakt. Sice už mám holky ze školky dva roky, ale na to si živě pamatuji, jenže já nebyla doma ale pracovala, dělala jsme noční a zkr. úvazek. Babičky a můj taťka pořád pracují, a manžel má víc jak já, takže jsem si nebrala ani paragraf na holky a byla s nima doma i když jsem chodila na noční, to pak přebíral štafetu manžel než jsem z noční zase došla…teď už si paragraf beru normálně, ale už jsme na dobu neurčitou a dělám na celý úvazek…jinak jsem zapomněla dodat, že holky chodily domů až odpoledne, po obědě opravdu jen vyjímečně
Ale tak nějak normálně
Užíváme si prázdniny, já letos s nima, protože mám měsíc volno a druhý měsíc chodím jen dva dny v týdnu do práce.
A do zadku se teda nekopu ani s dvěma dětma
Někdy se i do té práce snad těším ![]()
Paragraf jsem ještě neměla za celé dva roky ani jednou.. týden jsem byla s malou doma po operaci, ale to jsem si vzala dovolenou. Být doma na paragrafu s každou rýmou, tak to bych brzy byla bez práce ![]()
@Moise mesic volno bych brala taky
, ale jako oba dva mesice mam nastesti holky vzdycky zabezpecene, ja mela s nemam prazdniny jen tyden ![]()
no já jsem paragraf sem tam mela, a rymy to fakt nebyly
…no jelikož je u nás nedostatek me pracovni profese co delam, tak vyhazov nehrozi a pri dobe neurcite uz to tak lehke neni nekoho vyhodit, jinak dva dny v tydnu dobra prace
![]()
@Jana206 píše:
@EMicinaasi tak nejak
Pětiletá dcera byla prvni rok ve školce a nebyla snad nemocná ani jednou. Doktorka ji zna jen z preventivnich prohlídek.Ale dalsi dve holky byvaji nemocne casto, zvlast v utlem věku. To je dítě od dítěte.
Syn když před 10 lety šel do školky, a to šel „až“ ve 4,5 letech, dřív prostě nebylo místo tehdy, tak onemocněl snad už druhý měsíc a to tak, že skončil v nemocnici se zápalem plic. A pak to bylo tak že byl 3 neděle ve školce,2 týdny marod,2 týdny ve školce,3 týdny marod a tak pořád dokola. Dokonce mu doktorka napsala nějakou imunitní kůru, jako na posílení imunity no.
@smilers píše:
@Moise mesic volno bych brala taky![]()
, ale jako oba dva mesice mam nastesti holky vzdycky zabezpecene, ja mela s nemam prazdniny jen tyden
no já jsem paragraf sem tam mela, a rymy to fakt nebyly
…no jelikož je u nás nedostatek me pracovni profese co delam, tak vyhazov nehrozi a pri dobe neurcite uz to tak lehke neni nekoho vyhodit, jinak dva dny v tydnu dobra prace
![]()
No nevím, jestli to byl šťastný nápad ![]()
Při nemoci se většinou nějak dělíme, já si můžu práci jakžtak naplánovat a zbytek vykryje muž nebo když už je to doléčení, tak babička. Mít ale klasickou práci na plný úvazek, tak se tomu taky nevyhnu. Ale děti naštěstí nebývají moc nemocné.
Mám jenom částečný úvazek a zbytek pokrývám prací, kterou si vyloženě naplánuju podle sebe. Zatím mi to tak v provozu s dětma vyhovuje asi nejvíc ![]()
@Moise
ja mam ted holky u segry na tyden, tak mame doma volneji bez revu a hadek
![]()
no holky nastesti uz taky nejsou tak moc nemocne jak ve skolce, ale sem tam se postesti, kdyz jim to donese nekdo do tridy no, tomu nezabranim
Vsak jasne, kazdemu vyhovuje neco jineho:-) ja jsem rada, ze delam do 14:30 bez svatku a so a ne
,
tak uvidime, co na nas vybafne v zari v novinach
![]()
@Moise píše:
to nemůže nikdo vědět, jestli by chodil nebo nechodil
Když se mladší děti narodily, byl v první třídě? tak nějak.. to moje dítě taky ještě žádné kroužky nemělo
@Anna766 píše:
No tak zase v tomhle bych nebyla nesoudná. V rodině se 6 dětmi si myslím je pořád co dělat. Uklidí, uvaří, vyžehlí a poběží vyzvednout děti. To bych zase nehledala problém.
To je jasný, to děláme každá. Bylo někde jestli budou chodit na celý den nebo jen na dopoledne? Mně by zajímalo, proč je do školky dávají, když stejně nikdo nemaká a fňukají, že s tím bude spousta výdajů.
@Moise píše:
Zcela jistě, páč jestli bude mít třeba jedno nemocné dítě doma, Tony v práci?![]()
takže budou další články o tom, že nemá kdo odvézt zdravé děti. V klasické rodině většinou v tomto pomůžou prarodiče, tady jsem zvědavá
![]()
No vidíš, s tou nemocí, to mě ani nenapadlo
Třeba to bude ten důvod proč taťka nemůže do práce ![]()
@Tereza1986 píše:
No vidíš, s tou nemocí, to mě ani nenapadloTřeba to bude ten důvod proč taťka nemůže do práce
to je možné ![]()