Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak snad už se Saša bude věnovat dětem a né sporům s Rulíkovou ![]()
http://www.blesk.cz/…-prohru.html
@bejbyn píše:
Tak snad už se Saša bude věnovat dětem a né sporům s Rulíkovou
Nestačí mi kapesníky. Červená knihovna je slabý odvar. ![]()
@bejbyn no a mají vyděláno
Jsou hloupí… měli by se dobře, kdyby to nechali tak, jak to bylo - pobírali by dávky a klub by jim proplácel účtenky na věci potřebné pro děti.. však propláceli i bez mrknutí oka družinu, obědy, kroužky, tábory i pro toho staršího. Bylo jim to málo, tak nakonec celou tu sbírku použijou na běžné výdaje. Jsem zvědavá, na jak dlouho jim to bude stačit ![]()
@Moise přesně! Věřím, že by jim z klubu pomáhali dlouho a lecos by pro ně obstarali, vymysleli a protlačili přes ministerstvo (a tím by prošlapali cestu i pro další vícečetné rodiny).
Nechali po sobě spoušť (pamatujete na Kláru a jak se k ní nakonec na ministerstvu zachovali, když už v naprostém vyčerpání z věčné nenažranosti povedené rodiny řekla Tonymu, že už má jít někam??), pečovatelku, které nafackovali, otrávené dárce a několik soudních stání, aby opět ničili toho, kdo jim chtěl pomoct.
Jak říká moje známá - komu není z hůry dáno, v apatyce nekoupí.
@bejbyn píše:
Tak snad už se Saša bude věnovat dětem a né sporům s Rulíkovou
Ať už jdou někam… Nevěřím tomu, že nemají dávky. Ona nedělala, takže nemocenskou nemá, on má rodičák. Mám věřit tomu, že žijou ze 4000,– nebo z kolika, když to mají do 4 let?
@Moise píše:
@bejbyn no a mají vydělánoJsou hloupí… měli by se dobře, kdyby to nechali tak, jak to bylo - pobírali by dávky a klub by jim proplácel účtenky na věci potřebné pro děti.. však propláceli i bez mrknutí oka družinu, obědy, kroužky, tábory i pro toho staršího. Bylo jim to málo, tak nakonec celou tu sbírku použijou na běžné výdaje. Jsem zvědavá, na jak dlouho jim to bude stačit
Obědy a poplatky do školy a kroužky a elektrické piáno pro Tonyho a příměstský tábor pro Tonyho jim proplácí Rodinné centrum Milovice z druhého účtu, který je na všechny děti, tj. nejstaršího Antonia a paterčata. Čerpání první sbírky není nikde zveřejněno. Takže jestli nečerpají vůbec a žijí ze vzduchu? Tak to nikde nezveřejňují.
Starosti, kdo zaplatí soudní náklady Klubu dvojčat a vícerčat? Tak ty si zřejmě nedělají taky.
Oni mají vyjímku a ten rodičák mají zvýšený, kolem 7000 až do čtyř let, někde o tom před časem psali.
Taky mě štve, jak pořád natahují pazoury, někdo jim podá prst a vezmou rovnou celou ruku.Taky věřím tomu, že kdyby drželi hubu a krok, leccos by pro ně bylo vyřízeno, protlačeno a tím by se vyšlapala cestička i ostatním tak vícedětným rodinám, i když šance na narození dalších paterčat jsou mizivé i přes clostil ![]()
Doufám, že od září otec potáhne do práce a začne se konečně starat o rodinu. Pořád nemohou pochopit, že účelem té sbírky byla úhrada mimořádných nákladů na paterčata, ne, aby z toho žila celá rodina několik let.
Občas přemýšlím, jestli si ten malý Tony něco do života vezme z toho, že je mu pár let umožněno chodit do hudebky a na sport, jestli mu to do života něco dá. Protože nevěřím, že jsou jiní jako většina obyvatel tohoto etnika. Časem jim budou docházet peníze(myslím, že ani neumí hospodařit) a navíc oni nejsou z těch, kteří by kladli důraz na vzdělání svých dětí, spíš, jak obejít systém a získat co nejvíc. Věřím tomu, že až vyčerpají sbírku a utichne ten humbuk kolem nich, všechny děti budou žít od ničeho k ničemu. Protloukat se školou.
Pro upřesněnou, ono i na hmotné nouzi lze požádat o příspěvek na úhradu kroužků, formou jednorázového příspěvku, ale NIKDY to není proplacené celé a taky se musí doložit, že tam dítě skutečně chodí a že je v tomto směru šikovné, že je to dávka vynaložená účelně.
A je zajímavé si zběžně přečíst aspoň část diskuze od začátku
Hodně lidí jim fandilo a postupně se celkový názor změnil ![]()
Další článek uvařený z vody, asi, aby se na ně nezapomnělo a lidé posílali na věci do školky. I když pořád nechápu, co je na tom tak drahého, oblečení mají jistě dost(i z darů) a dá se nějak nakompletovat, není nutné hned kupovat teplákovou soupravu. Boty to chápu, to je dražší položka. Ale pořád si myslím, že pokud chtějí nové, měli by na to dětem našetřit(nebo to bude uhrazeno se sbírky),jinak existují bazary.
Školkovné si myslím, že oni platit nebudou, protože lidi na hmotné nouzi neplatí a i kdyby bylo pravda, že hmotnou nouzi neberou, jim bude určitě odpuštěno nebo sníženo.
Stravné, snad by jedli i doma ![]()
A je mi upřímně líto lidí, kteří budou mít dítě ve stejné školce, třídě, jako budou paterčata. Slovo diskriminace tam určitě bude na denním pořádku, často se tam budou řešit problémy okolo nich(i finanční, na různé akce),dovedu si představit, že to bude na úkor běžného fungování. A až se tady ta pětka proti někomu semkne(spíš až ve škole),tak to bude teprve peklo.
myslím, že jsem někde četla (ale ruku za to nedám), že by děti měly být rozděleny do dvou tříd.
@neumisa píše:
@Jana206myslím, že jsem někde četla (ale ruku za to nedám), že by děti měly být rozděleny do dvou tříd.
Ano, děti mají být rozděleny do dvou tříd.
Nechtěla bych mít dítě ve stejné školce, kam bude pětice dětí paní Kiňové a pana Krosčena chodit. Ani pracovat v té školce bych nechtěla, ani mé blízké.
@neumisa @EMicina Tak to je dobře, ale i tak budou tri a dva v jedné tride a vsechny v jedné instituci. Taky bych tam nechtela mít deti a pracovat, podle me jim casem bude pridelen nejaky asistent pedagoga, důvod se jiste najde ![]()
Ve skolce bych uz ted rekla, ze budou tri roky, protoze jsou červnovi a nedonoseni. A myslim, ze rodice se do povinnosti spojenych se skolou nebudou hrnout, dokud to půjde ![]()
@neumisa píše:
@Jana206myslím, že jsem někde četla (ale ruku za to nedám), že by děti měly být rozděleny do dvou tříd.
jj.. tohle si školka udělá podle sebe a je to rozumné
@Jana206 já myslím, že jsou červnoví, takže můžou jít do školy i klasicky
To je myslím teď ale úplně jedno ![]()