Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neumisa právě to čtu
, to je fakt hrůza, nemůžou z toho platit jídlo pro sebe, možná by jim někdo měl říct že by otec dítěte měl chodit do práce ![]()
hrůza hrůzoucí. Vždyť z toho můžou platit 5/8 nákladů, tedy za paterčata. jen holt za dospělé a staršího syna si budou muset vydělat vlastníma rukama.
@neumisa to je diskriminace a ty lidi taky nepřispějí
, no jo asi tolik dětí neni zlatý důl jak čekali a práce to se jim očividně nechce
a ted ještě mají platit ale počítam že budou osvobozeni. Mít tolik dětí dostat nějaký dar tak to taky beru že je to pro ty určité děti ne že se celá rodinka bude doma válet a ostatní at je živí ![]()
Mě nejvíc překvapilo, že otec USILOVNĚ shání práci, všude chybí lidi, ať jdu do obchodu, restaurace, nebo kolem fabriky všude visí plakáty typu „hledáme/přijmeme/sháníme“ a nástup možný ihned, kde to oni bydlí? ![]()
Mě fascinuje, že si myslí, že kdyby jim peníze vyplatil klub a oni vrátili dar magistrátu, že by přešel problém s dávkama (viz. tento článek: http://www.tyden.cz/…_440459.html)… přitom situace by byla nemlich ta samá, prostě by měli na účtu navíc 600 tisíc a stejně by je museli využívat v souladu s účelem sbírky… nechápu, jak tohle může myslet vážně právnička…
BTW já na jejich místě (ne že jim fandím, ale pokud by byla situace tak neřešitelná) bych řešila, zda by nestačilo peníze vložit na současný tranparentní účet anebo zřídit nový jen pro ně/novou sbírku, kam by to vložili a problém s dávkama by se vyřešil… Ale zase by nemohli těch 600 tisíc čerpat jak chtějí…
Každopádně, situace, kdy se odehrává soud kvůli tomu, aby se převedly peníze, které už dávno převedené jsou, je absurdní a je jen dobře, že soud nařídil, aby Kiňová zaplatila Rulíkové soudní výlohy…
@neumisa píše:
@Markéta80hrůza hrůzoucí. Vždyť z toho můžou platit 5/8 nákladů, tedy za paterčata. jen holt za dospělé a staršího syna si budou muset vydělat vlastníma rukama.
Hlavně si z toho můžou zaplatit například hlídání paterčat a otec respektive případně i matka můžou nakrásno padat do práce…
@přírodní píše:
Mě nejvíc překvapilo, že otec USILOVNĚ shání práci, všude chybí lidi, ať jdu do obchodu, restaurace, nebo kolem fabriky všude visí plakáty typu „hledáme/přijmeme/sháníme“ a nástup možný ihned, kde to oni bydlí?
Milovice, to bude nějaký Bohem zapomenutý kout republiky, kde o práci nezavadíš…
@neumisa píše:
https://www.novinky.cz/…-sbirky.htmltak to naštve… soud nevyhráli a ještě budou platit
@neumisa píše:
Milovice, to bude nějaký Bohem zapomenutý kout republiky, kde o práci nezavadíš…
To každopádně
Mám chuť mu poslat přes FB pár inzerátů ![]()
@A666 píše:
Mě fascinuje, že si myslí, že kdyby jim peníze vyplatil klub a oni vrátili dar magistrátu, že by přešel problém s dávkama (viz. tento článek: http://www.tyden.cz/…_440459.html)… přitom situace by byla nemlich ta samá, prostě by měli na účtu navíc 600 tisíc a stejně by je museli využívat v souladu s účelem sbírky… nechápu, jak tohle může myslet vážně právnička…
BTW já na jejich místě (ne že jim fandím, ale pokud by byla situace tak neřešitelná) bych řešila, zda by nestačilo peníze vložit na současný tranparentní účet anebo zřídit nový jen pro ně/novou sbírku, kam by to vložili a problém s dávkama by se vyřešil… Ale zase by nemohli těch 600 tisíc čerpat jak chtějí…
Každopádně, situace, kdy se odehrává soud kvůli tomu, aby se převedly peníze, které už dávno převedené jsou, je absurdní a je jen dobře, že soud nařídil, aby Kiňová zaplatila Rulíkové soudní výlohy…
A z čeho žijou?
Na bydlení jim asi dávky zůstaly nebo ne?
@neumisa píše:
Konkrétně nevím, které to jsou, ale jedny jsou nedaleko Hradce Králové, tam práce není vůbec, další jsou kousek u Lysé nad Labem, ale tam jistě taky žádná práce není a stejná situace bude i u těch u Břeclavi…
@přírodní píše:
Mě nejvíc překvapilo, že otec USILOVNĚ shání práci, všude chybí lidi, ať jdu do obchodu, restaurace, nebo kolem fabriky všude visí plakáty typu „hledáme/přijmeme/sháníme“ a nástup možný ihned, kde to oni bydlí?
Tak momentálně je nejnižší nezaměstnanost za poslední roky, navíc už před narozením paterčat jezdil rpacovat do Prahy a tady o práci nouze není… Je to blbý, ale v takové situaci většinou nezaměstnanými zůstávají lidé nezaměstnatelní…
@Tereza1986 píše:
A z čeho žijou?Na bydlení jim asi dávky zůstaly nebo ne?
To nikdo nikdy nenapsal… Asi je dotuje Slámová
Já se jen divím, ž e nehledají nejjednodušší řešení (buď najmout hlídání a práce anebo zkusit ty peníze převést na kontrolovaný účet, aby to nebyl jejich započitavatelný příjem), ale jdou furt po Rulíkové… Podle mého pořád mají v pohodě z čeho žít, jinak by to řešili urgentě jinak než zrovna soudem… ten dnešní rozsudek jim přeju, je to dobrá ťafka…
@přírodní píše:
Konkrétně nevím, které to jsou, ale jedny jsou nedaleko Hradce Králové, tam práce není vůbec, další jsou kousek u Lysé nad Labem, ale tam jistě taky žádná práce není a stejná situace bude i u těch u Břeclavi…
jsou to ty u Lysé nad Labem. Do práce otec dojížděl do Prahy, spojení je tam celkem slušné. Ne, kecům o usilovném shánění a nedostatku práce nevěřím.
@A666 píše:
Tak momentálně je nejnižší nezaměstnanost za poslední roky, navíc už před narozením paterčat jezdil rpacovat do Prahy a tady o práci nouze není… Je to blbý, ale v takové situaci většinou nezaměstnanými zůstávají lidé nezaměstnatelní…
Naprosto souhlasím, tak byl ten můj příspěvek myšlený ![]()