Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
http://www.expres.cz/…-/viral.aspx?…
V článku se nepíše jaké dávky rodiny dostávají. Nemám tušení jak je to v Austrálii s podporou vícečetných těhotenství. Ale jsem si jistá, že otec pracuje a neválí se doma. Jistě je tam dobrovolnictví rozšířenější než u nás. Ale u nás má zase nárok na ty pomocnice. A kdyby se nechovali tak jak se chovají, tak by jim určitě rádo pomohlo více lidí.
Rozhodně si myslím, že lehčí život by měli paterčata narozená v ČR, jen by se museli umět rodiče chovat adekvátně nastalé situaci.
@anoki
Pokud vím, tak Milovické centrum shánělo dobrovolnice na procházky s dětmi taky. Otázkou je, kolik jich sehnali, vzhledem k tomu, že lidi se pamatujou z dokumentu, jak se chovali k pečovatelkám. Ještě by je někdo profackoval.
Oni hledají teď dobrovolnice?
Na procházky s pěti dětmi, které mají čtyři roky
A otce, matku i babičku doma? Pět čtyřletých dětí se dá zvládnout v jedné osobě, jen by to chtělo trochu režim a autoritu.
TAky chodím běžně s pěti dětmi(vodím děti známých na kroužky),normálně je zpacifikuji do dvojic, trojic, normálně městem podél silnic, nevidím na tom nic divného ani nebezpečného.
Normálně má matka vzít jedno za ruku a ty ostatní spárovat, aby šly před ní ![]()
@Jana206
Jestli ještě teď nevím, trochu dřív. Ovšem ještě k pečovatelkám a otci doma.
Členům rodiny Kiňových s paterčaty hrozí hlad. Otec bude muset do zaměstnání!
http://www.expres.cz/…/zpravy.aspx?…
Ať táhne, dávno tam měl být
Proč až v září, může jít klidně už teď, matka je doma, babička taky.
Ten článek je vařený z vody, kompilát minulých článků. Co si myslí, že k sobě zase přivábí nějaké dárce?
@WaIl chudák, do práce to je hotové neštěstí
To že mají plno dětí řpece neznamená že všichni budou doma, nebo s tím asi počítali ![]()
Říkala jsem si už dříve, že když jsou bez jakéhokoliv příjmu - kromě obou sbírkových účtů - tak z čeho žijí? A co sociálka - když je rodina bez příjmů. A děti teoreticky hladoví.
Takže když otci skončil rodičák a děti jdou do školky až v září, tak by měl jít do práce. Za čtvrt roku, než nastoupí do práce by vydělal v obchodě tak 15 tisíc měsíčně, tj. za čtvrt roku 45 tisíc korun.
Použiji citát od jeho „tchýně“ - pracovat se musí voplatit.
@WaIl píše: Členům rodiny Kiňových s paterčaty hrozí hlad. Otec bude muset do zaměstnání!http://www.expres.cz/…/zpravy.aspx?…
@LLenule111 píše:
Ať se oba snaží děti uživit, a ne aby je pořád živil stát, to by se jim tak líbilo..být doma a jen si stěžovat, nemáme, dejte!
Děti budou ve školce, prarodiče doma, proč by nemohli dělat oba rodiče??
V jiných rodinách jsou taky děti a rodiče pracují, musí, aby rodinu uživily, když už ty děti mají. Nj, klasika romských rodin, není se vůbec čemu divit.
Já bych ti to napsala, ale to bych měla blok za rasismus ![]()
@Jana206 píše:
Ať táhne, dávno tam měl býtProč až v září, může jít klidně už teď, matka je doma, babička taky.
Ten článek je vařený z vody, kompilát minulých článků. Co si myslí, že k sobě zase přivábí nějaké dárce?
![]()
A ta hrubka v článku, ta je taky super ![]()
Jsem myslela, že buď novinář ovládá češtinu nebo má redakce nějakého korektora, korektory… ![]()
@medunka23 píše:![]()
![]()
tak to jsem se pobavila…Chudák malej on bude muset pracovat…Aco děláme my všichni ostatní
aby oni měli dávky
Nepochopitelné ![]()
Kdysi dávno, když to byla noinka, jsem jim i fandila. Ale pak to zazdil nějaký pořad o nich, no a kouzelný příspěvek myslím jejího otce - proč jim dávali byt? naco byt, oni potřebují domek, aby ty děti měly zahradu a mohly si tam hrát! A bylo mi to jasné. Od té doby bych jim nedala ani dvě koruny na rohlík. je to naprostá klasika - dávejte, dávejte, hrnte to sem hráběma a my budeme pořád jenom plakat a brát.