Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56312
28.5.17 10:10
@Cuddy píše:
A neni to vlastne jedno, zda invalidni duchod ma nebo nema? Porad se jedna o statni penize, ktere jsou jim jen vyplaceny pod jinym nazvem, s rostoucim invalidnim duchodem budou snad kledat ostatni socialni davky, ale ta castka na takto pocetnou rodinu bude porad stejna. Ja bych jim tedy neposlala ani korunu, ale zit s 28 tisici na 8 lidi bych opravdu nchtela. A takovou castku oni nejsou schopni vydelat, to je proste problem romu a socialnich davek.

Je to jedno. Já tím chtěla jen poukázat na to, že by mi žíly netrhalo, kdyby ona nepracovala, alespoň pokud jsou děti takhle malé. Však existuje x dalších matek na dávkách, co jsou s malými dětmi doma dlouho :nevim: Ale on by pracovat jít měl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
28.5.17 10:27

@zvidavajanca
Já jí tak úplně nevěřím, ona Saša hodně mlží. S Rulíkovou neříká celou pravdu jak je, to, že spí denně jen 3-4 hodiny jí taky nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
28.5.17 10:30

@zvidavajanca no ale to nic nemění na faktu, ze tito makat nebudou. Mluvi jen o tom, co potrebuji a co jim kdo dá. Naklady na jidlo se nezvysuji úměrně poctu osob o tu presnou částku. Ty skutečné náklady jsou uplne nekde jinde, souhlasím. Ale oni si nejsou schopni vydelat ani na ten základ, jen zebraji a jsou staler nespokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
28.5.17 10:34

@Moise pokud nemocenská trva delší dobu, posuzuje ji revizní lékař. Mela by trvat max. rok.Vtip je v tom, ze kdyby on sel makat, prisli by o dávky. A jeste by mu strhavali exekuce, ale jen minimum, protoze zivi tolik dětí. Na kazdou vyzivovanou osobu je nezabavitelna částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149015
28.5.17 13:21
@Mia25 píše:
To, že nepsali neznamená, že ho nemá…

Hele fakt těžko. ID musíš mít z čeho vypočítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149015
28.5.17 13:23
@Moise
@Moise píše:
Je to jedno. Já tím chtěla jen poukázat na to, že by mi žíly netrhalo, kdyby ona nepracovala, alespoň pokud jsou děti takhle malé. Však existuje x dalších matek na dávkách, co jsou s malými dětmi doma dlouho :nevim: Ale on by pracovat jít měl

Opět souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
28.5.17 13:40

@Anna766
Saša poprvé otěhotněla krátce po 18tých narozeninách a pak už byla pořád jen na mateřské. Takže je otázkou, z čeho by jí důchod vypočítávali. Na ID nestačí jen být nemocný, ale i mít odpracovaný nějaký základ let. Podle mě je prostě v domácnosti a taky mi přijde normální, že při tolika dětech zůstane.
Otec klidně mohl jít už teď občas na brigádu a děti hlídat Saša s babičkou a dědou a plus ještě pořád mají pečovatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149015
28.5.17 13:48
@Konnny píše:
@Anna766
Saša poprvé otěhotněla krátce po 18tých narozeninách a pak už byla pořád jen na mateřské. Takže je otázkou, z čeho by jí důchod vypočítávali. Na ID nestačí jen být nemocný, ale i mít odpracovaný nějaký základ let. Podle mě je prostě v domácnosti a taky mi přijde normální, že při tolika dětech zůstane.
Otec klidně mohl jít už teď občas na brigádu a děti hlídat Saša s babičkou a dědou a plus ještě pořád mají pečovatelku.

Tak tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
28.5.17 13:51
@Moise píše:
Je to jedno. Já tím chtěla jen poukázat na to, že by mi žíly netrhalo, kdyby ona nepracovala, alespoň pokud jsou děti takhle malé. Však existuje x dalších matek na dávkách, co jsou s malými dětmi doma dlouho :nevim: Ale on by pracovat jít měl

Mel, mel… Je problem v te bohate socialni podpore. Ale ruku na srdce… Vy byste muze hnaly do prace, kde by vlastne nic nevydelal (co vydela, o to presne ponizi socialni davky), naopak, kdo z nas nema se zamestnanim spojene nejake vicenaklady. Nebo byste byly rady, ze je s vami doma a pomuze vam? To je problem tech cikanu. Oni maji tak pocetne rodiny, ze na tech davkach maji mnohem vic, nez kolik jsou schopni vydelat. A to zadna politicka strana nechce resit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22512
28.5.17 14:18
@medunka23 píše:
https://www.frekvence1.cz/audio-video?…
A tohle je taky pecka jak o nich mluví, jako s nekteryma vecma co tam říkala souhlasím, ale ty se netykaly patercat.

O paterčat s Judr. Samkovou je to od 19:50 minuty,.
Mj. říká, že život Kiňových je jedna nespravedlnost za druhou, že je to chyba systému, že potřebují pomoc advokáta. A že nový OZ neřeší špatné vztahy. ÚP jim nedá sociální dávky. Představa, že mají jít do práce je nerealizovatelná. Žijí z 3600 Kč rodinných přídavků. Sbírka nebyla určena pro uspokojování základních potřeb. Maximálně z ní lze zaplatit 5/8 nájmu.
Rozhovor celkem o ničem. Bez závěru, bez řešení, bez návrhu - ale ani bez konkrétností, z čeho, z jakých peněz, za co kupují nyní jídlo. Jestli z nové nebo staré sbírky už zaplatili nájem nebo 5/8 nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
28.5.17 14:51

@EMicina
No ale nezmínila to hlavní, že do téhle situace je navezla ona, že je podporovala v tom si sbírkové peníze od Klubu vícerčat vyžádat. Pí Kiňová na to byla opakovaně upozorňovaná, že tohle se stane. Kdyby si nepostavila hlavu, mohla se s pí Rulíkovou domluvit, že další pečovatelku z účtu platit nechce, že to zvládnou, nechtít hned sbírku na sebe a mohla mít dávky a ještě čerpat ze sbírky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22512
28.5.17 14:56
@Konnny píše:
@EMicina
No ale nezmínila to hlavní, že do téhle situace je navezla ona, že je podporovala v tom si sbírkové peníze od Klubu vícerčat vyžádat. Pí Kiňová na to byla opakovaně upozorňovaná, že tohle se stane. Kdyby si nepostavila hlavu, mohla se s pí Rulíkovou domluvit, že další pečovatelku z účtu platit nechce, že to zvládnou, nechtít hned sbírku na sebe a mohla mít dávky a ještě čerpat ze sbírky.

OK, opravdu to dr. Samková nezmínila. teď jsem si pustila pořad ze čtvrtka televize Barrandov, kde je serie vstupů maminky paterčat paní Kiňové. Ta říká něco jiného než JUDr. Samková - že ani to nájemné, ani těch 5/8 z nájemného se nesmí ze sbírky zaplatit.
Takže podle dr. Samkové můžou zaplatit aspoˇn část nájemného, podle maminky nesmí zaplatit ani část nájemného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
28.5.17 15:18

Oni obě mlží, říkají půlpravdy, nebo o něčem nemluví, jak se jim to hodí.
Dr. Samková psala, že p. Kiňová kvůli zdrav. stavu, kdy má bolesti, bere prášky a nemůže nic zvedat, tak že prakticky nemůže dělat v domácnosti vůbec nic.Na druhou stranu Saša vypráví, jak vaří denně pro 8 lidí, pere do půl druhé do noci a spí 3 hodiny denně a má hrozný záhul.
A nechápu, proč by mělo být chození rodičů do práce nerealizovatelné..U matky budiž, ale u otce od září? Kdy budou děti ve školce?
Dr. Samková když už je do toho navezla, což byla velká chyba a medvědí služba, tak má mít svůj návrh řešení, jak teď z toho ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22512
28.5.17 15:33

Ještě jsem si všimla, že nikde nebylo řečeno, když nemají ty dávky, co jedí, co vaří, kde nakupují, za co nakupují. Jestli mají děti ovoce, jestli mají mlíko, jestli dostanou sušenku. Kdo jim platí nákupy - rodiče? Sourozenci? jejich právnička? Charita? nebo z úspor? Za potraviny a drogerii se hodně utratí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
28.5.17 15:43
@Cuddy píše:
@Jana206 V tom rozhovoru na tv barandov rikala, ze na vse. A najem 17 tis, po odecteni zbyte 11 tis. Nevim, co je na tom pravdy.

Tohle je dle mého blbost a další mlžení. Životní minimum, které nezahrnuje náklady na bydlení (je to minimální společensky uznaná hranice peněžních příjmů k zajištění výživy a ostatních základních osobních potřeb) je pro rodinu paterčat 16 800,– (zdroj ). Pod tuto hranici by neměli jít, dávky hmotné nouze by měly být takové, aby se dostali na hranici životního minima. Takže jim fakt nevěřím, že jim zbyde na měsíc 11 tisíc…

P. S. nechci soudit, zda je 16800,– dostatek na vyžití osmičlené rodiny. Dle mého je i tak ta částka dost mizerná. Ale vadí mi, že Saša zase ve snaze vše podávat v horším světle udává nepravdivé informace. Pokud jim z dávek zbývalo po odečtení nájmu jen 11 tisíc, měla milá právnička Samková řešit primárně to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí