Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26253
28.5.17 15:51

Poslouchám tu reportáž (napodruhé, poprvé jsem to fakt nedala) - když pominu to „jakodyby“ za každým druhým slovem…

„tatínek v září ukončí rodičák a nastoupí do práce“ - tak uvidíme

„sbírá byla dělána na nás“ - to přece není pravda, byla určena paterčatům a disponovat s ní může ten, kdo ji zakládal.

pomluvy Rulíkové - chybí vyjádření druhé strany

„spím 3 až 4 hodiny denně“ - úžasný přeřek „chodím domů, teda spím 3-4 hodiny“

„magistrát i úřad se řídili zákony a my jsme pořišli o dávky“ - to je snad v pořádku, že se úřady řídí zákonem

„nemůžeme to použít na nájem a jídlo“ - nepochopila, může to použít na nájem a jídlo pro paterčata, ale ne pro jídlo a nájem sebe, partnera a starší dítě, sama to tam takto vysvětluje, ale zjevně nechápe podmínku PRO PATERČATA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
28.5.17 15:58
@Konnny píše:
@EMicina
No ale nezmínila to hlavní, že do téhle situace je navezla ona, že je podporovala v tom si sbírkové peníze od Klubu vícerčat vyžádat. Pí Kiňová na to byla opakovaně upozorňovaná, že tohle se stane. Kdyby si nepostavila hlavu, mohla se s pí Rulíkovou domluvit, že další pečovatelku z účtu platit nechce, že to zvládnou, nechtít hned sbírku na sebe a mohla mít dávky a ještě čerpat ze sbírky.

Asi tak. Podle mého si to rodiče paterčat představovali jak Hurvínek válku a Samkové problém je, že je v tom podporovala… Pokud vím, tak klub Dvojčat nabízel převedení na účet spravovaný soudem stanoveným poručníkem dětí - aby bylo zajištěno, že peníze budou využity opravdu pro blaho dětí. V tom případě by jim nikdo dávky nesebral…
Podle mého se Rulíková prostě snažila pomoct - viděli jsme v seriálu, jak Saša skučela, že to nezvládne, že potřebuje pečovatelky a Rulíková prostě neměla z čeho to platit. Tak to dle mého jako přechodné řešení vzala z toho účtu. Pokud se to Kiňové nelíbilo, měla Rulíkové jasně říct, že za této situace pečovatelky nechce. Ale neskučet pak, že to nezvládá… Celou situaci si primárně zkomplikovali sami napadením jedné ze státem placených pečovatelek - do té doby se jim vycházelo vstříc a pomocnice pečovaly o děti byť to nebylo v jejich popisu práce. Kdo se diví, že pak se začalo jet striktně dle zákona, je to naprosto pochopitelné - nikdo nemá chuť vycházet vstříc tomu, kdo si toho neváží… Jenže na tohle už se zapomíná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
28.5.17 16:02
@Cuddy píše:
Mel, mel… Je problem v te bohate socialni podpore. Ale ruku na srdce… Vy byste muze hnaly do prace, kde by vlastne nic nevydelal (co vydela, o to presne ponizi socialni davky), naopak, kdo z nas nema se zamestnanim spojene nejake vicenaklady. Nebo byste byly rady, ze je s vami doma a pomuze vam? To je problem tech cikanu. Oni maji tak pocetne rodiny, ze na tech davkach maji mnohem vic, nez kolik jsou schopni vydelat. A to zadna politicka strana nechce resit…

Je to tak.. jeho motivace by měla být, že se mu budou umořovat dluhy.. bohužel na to nikdo nekouká, vidím to v práci, x lidí v exekuci a místo aby zamakali a dluh splatili c o nejdřív, tak vymýšlí čachry machry tak, aby platili měsíčně co nejmíň 8o Tenhle přístup nechápu a snad ani chápat nechci.
Na tyhle štědré dávky jednou dojedeme, bohužel. Ale to nejsou jenom oni, dávek se zneužívá ve velkém :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
28.5.17 16:09
@Moise píše:
Je to tak.. jeho motivace by měla být, že se mu budou umořovat dluhy.. bohužel na to nikdo nekouká, vidím to v práci, x lidí v exekuci a místo aby zamakali a dluh splatili c o nejdřív, tak vymýšlí čachry machry tak, aby platili měsíčně co nejmíň 8o Tenhle přístup nechápu a snad ani chápat nechci.
Na tyhle štědré dávky jednou dojedeme, bohužel. Ale to nejsou jenom oni, dávek se zneužívá ve velkém :,(

Mě přijde nejšílenější to, že jsou dávky - respektive spíše platy - nastavené tak, že se v některých případech nevypaltí pracovat… To je základní problém :( Dávky jako takové nutné jsou, nidky nikdo z nás neví, jestli je náhodou nebude potřebovat. Průser je, že při krátkodobých náhlých problémech obvykle úplně nepomůžou díky tomu, že se počítají z příjmů zpětně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3100
29.5.17 11:14

Ještě před pár měsíci po každém článku, kde psali, že nemají prachy jim na účtu ve větším přišly peníze. Teď už minimálně. Mám obavy, že článků se skučením bude přibývat.

Třeba na bionickou ruku pro Kamilu se vybralo za pár dní více než 4.5 milionu. Lidí jsou štědří, ale jinde :))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
31.5.17 08:19

Narozeniny

@Megerka píše:
Ještě před pár měsíci po každém článku, kde psali, že nemají prachy jim na účtu ve větším přišly peníze. Teď už minimálně. Mám obavy, že článků se skučením bude přibývat.Třeba na bionickou ruku pro Kamilu se vybralo za pár dní více než 4.5 milionu. Lidí jsou štědří, ale jinde :))).

Za 2 dny mají narozeniny, takže bude zase pár článků v blesku, tn.cz, idnes atd. A ono se zase pár dobrodinců najde. A jsem si jistá, že nejvíc jim přispívají lidé z jejich fanklubu. A tam jim určitě Saša řekla ať jí to pošlou poštovní poukázkou a né na kontrolovaný účet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
31.5.17 10:15

A objevují se vůbec ještě někde na veřejnosti? Tím myslím jako tel, noviny, atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
1.6.17 20:03

Tak jsem se odhodlala a pustila si rozhovor se Sašou. Bohužel nešlo to dokoukat do konce, protože tu drzost a nevděčnost se kterou špinila všechno co pro ně udělala Klára R. jsem zvládnout nemohla.
Moderátor taky síla.
No hlavně, že vím, že tatínek je 2 roky na rodičovské a půjde od září pracovat. Jak to má tedy už 2 roky Saša??? Tipuji ID. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
2.6.17 05:16

A666 píše:
Tak zase krásný rozhovor :) Tentokrát video…
http://www. barrandov. tv/…ko-25-5-2017#…
Za všechno samozřejmě může Rulíková, oni nic. Tak strašně jednostranou reportáž-rozhovor jsem fakt ještě neviděla, chudák Rulíková je za nejhorší megeru pod sluncem (opět). By mě zajímalo, jaks e chystá TV Barandov pomoci, t řeba jim udělá vlastní pořad :D

@crazyidea píše:
Jako kdyby :mrgreen:
Nebyla jsem schopná to ani dokoukat.

Dodívala jsem se až napodruhé, poprvé se fakt nedalo.
Velice maminka paterčat zdůrazňovala, jak nemají po odebrání dávek peníze na jídlo a provoz domácnosti a že sbírka nebyla na obživu a provoz domácnosti… na závěr rozhovoru se jí moderátor zeptal, co udělá s penězi, které dostala od TV Barrandov. Neřekla, že zaplatí nájemné a zálohy na energie, neřekla, že nakoupí potraviny a drogerii. Řekla, že v září nakoupí dětem věci do školky.
Tak to má nějak popletené, co vlastně měla říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.6.17 07:40

Divím se, že ještě nevyšel ani jeden článek týkajících se jejich narozenin, aspoň já jsem žádný nenašla :mrgreen: Rozhovory neposlouchám, na to nemám „sílu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.6.17 12:03
@Jana206 píše:
Divím se, že ještě nevyšel ani jeden článek týkajících se jejich narozenin, aspoň já jsem žádný nenašla :mrgreen: Rozhovory neposlouchám, na to nemám „sílu“.

Neboj, on nějaký článek brzy vyjde, na téma: „Paterčata měla narozeniny, ale rodiče neměli peníze na dort a narozeninovou oslavu.“
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
2.6.17 17:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
2.6.17 18:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.6.17 19:07

Já jsem ten odkaz odklikla a bloklo mi to obsah, raději jsem to dala pryč, ať si nestáhnu nějaký vir 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
2.6.17 20:17

@Jana206 ten blesk? To je divné, ale dá se to najít přímo na stránce blesku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí