Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tattiana
6.5.17 17:05
@radúna píše:
Kiňová počítá s tím, že darované peníze schová, než nastoupí děti do školy, kde je podle jejích slov budou potřebovat nejvíc. Kdyby za každé dítě utratila ročně deset tisíc, peníze by ji vydržely dvanáct let. Ale ani to nevidí moc reálně. „Počítám, že budeme muset za každého ve škole a za kroužky vydat daleko víc peněz, než se nasbíralo, takže vydrží asi o dost kratší dobu.“

Více na http://www.blesk.cz/…o-prace.html?…

Vždyť oni ani neuvažují nad tím, že by šli vydělávat. :zed: :zed:
Kalkulují akorát s tím, co dostali a dostanou. Ale že by si potomky živili sami? :lol: :lol: :zed:

To jako ví předem, že děti budou chodit do kroužků? Bečí nad něčím, co zatím není… :jazyk:

Nemám na kroužky, tak nechodím, ne? Anebo se fakt snažím zabezpečit rodinu svými silami :zed:

• Citovat
  • Upravit
1626
6.5.17 18:26

@fotze a oni musí být s nemocnými dětmi doma oba rodiče? A ono je už teď jasné, že budou děti stále nemocné a proto oba zůstanou raději dopředu doma?

Jinak zkušenost s větším počtem dětí ve školce mám. Nastoupily mi do ní 3 najednou a já opět do práce. Oba s mužem pracujeme a musíme to nějak poskládat sami.
Sašu nelituju, je mladá, zdravá a má 6 dětí o které se musí postarat a ne jen nastavovat ruku.

Příspěvek upraven 06.05.17 v 20:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.5.17 18:56

Podle těch stesků Saši to ale nevypadá, že by do budoucna počítala s jakýmkoliv pracovním nasazením. I kdyby měla dělat nějakou brigádu nebo práci na zkrácený úvazek, byl by pořád znak toho, že se chtějí nějak přizpůsobit a ne jen sosat dávky.
Využívají plnými doušky toho, že stát takové lidi dotuje, aniž by nějak strádali. Čili jinými slovy se přiživují. Řeší školní kroužky a přitom děcka ještě nejsou ani ve školce. :roll:
A její partner Antonín? Proč už ten nechodí do nějaké práce? Proč se nesnaží nějak přestat parazitovat? To je opravdu tak nemocný, že nemůže nic dělat? Bolí ho záda? To bolí každého druhého člověka a co jako?

Miminka už jim jaksi povyrostla, děti už nepotřebují takovou náročnou péči, tak proč se rodiče nějak nesnaží ukázat, že nejsou příživníci? Cucat společnost - to jo, to oni vědí, jak na to. Ale neviděla jsem ani kapičku snahy to nějak společnosti vrátit.
Zato zviditelňovat se, když nemají peníze - to umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
6.5.17 21:32

Ty dluhy jsou taky jen záminka, proč nepracovat. Antonínovi by z platu moc neodečítali, protože na každé nezletilé vyživované dítě musí zůstat určitá částka, počítá se to podle určitého koeficientu, v závislosti na výši platu. Člověku se šesti vyživovanými dětmi by z průměrné mzdy fakt moc neodečetli.
Kdyby byli manželé, tak by mu ještě nemohli zabavit částku pro vyživovanou manželku.

Věřím tomu, že kdyby měli snahu pracovat a tu situaci nějak řešit, oddlužili by je za pět let podle insolvenčního zákona. A kdyby nesplnili podmínky, určitě by pro ně někdo vyřval zmírnění tvrdosti zákona. Toto ale oni vůbec neřeší, jen hledají, co jim kde přistane na ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
6.5.17 21:37

Zdravím zase po delší době :mrgreen: nu, asi nemá cenu se už k nim vyjadřovat. Pořád stejná fraška. Docela se divím, že se oni tak diví, že nemají dávky a že vlastně peníze jsou hlavně pro potřeby dětí :mrgreen:. Danajský dar to je a vždycky byl, jen se divím právničce, že jí to nedošlo. Rodince to asi těžko mohlo dojít:-)

@fotze píše:
Ja teda nevim, ale umite si predstavit, ze mate 6 malych deti a chodite do prace? V zari patercata nastoupi do skolky a bude imrvere nekdo z nich nemocny, to se asi tezko da skloubit s nejakou praci. Kolikrat je to na hrane i s jednim ditetem, kdyz casto marodi a tady to bude petinasobny

umím si to představit, je teda faktem, že jen u trojčat.-) od jejich 3 let do 6 let zkrácený úvazek a jen noční ( po tuto dobu bez paragrafu, i když byly pomalu každý měsíc nemocné)- dospávala jsem to jak se dalo, peníze prostě byly potřeba a jeden to s platem těžko utáhne při jejich potřebách…
no a od 7 let doposud jsem na celý úvazek jednosměnný, paragraf sem tam, jsem ale s platem na tom míň než manžel, mu by se paragraf nevyplatil.-)..ano tři a šest je sice rozdíl, ale když se chce, tak to prostě jde, jen se musí chtít :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
7.5.17 15:11

Tak aby byla absurdita situace nejlepší, bylo dnes použito karty k transparentnímu účtu na zaplacení 18 tisíc v nějakém elektrocentru… To jen k té jejich poznámce, že na účtu mají nulu :nevim:
BTW vsadím se, že v dopise ombudsmance se o druhém účtu vůbec nezmiňují… Stejně jako v těch článcích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
7.5.17 15:20

@A666
Mě vadí to mlžení kolem nich a zkreslování skutečnosti. Tenhle druhý účet se většinou v článcích nezmiňuje. Nebo zavádějící název článku - otec nastupuje do práce. Zatím v žádné práci není a jediným faktem je, že mu skončí příjem z rodičáku.
No, jsem zvědavá, kolik jim po těch článcích jak nemají na jídlo naivové naposílají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21981
7.5.17 15:34

Behem chvile budou mit oba dva invalidni duchody, on na zada, ona na kylu, protoze prece nebudou poslouchat, ze maji jit, aspon jeden, do prace.
Pazourky budou mit natazene porad, to maji v geneticke vybave, uz po nekolik generaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
7.5.17 16:22
@A666 píše:
Tak aby byla absurdita situace nejlepší, bylo dnes použito karty k transparentnímu účtu na zaplacení 18 tisíc v nějakém elektrocentru… To jen k té jejich poznámce, že na účtu mají nulu :nevim:
BTW vsadím se, že v dopise ombudsmance se o druhém účtu vůbec nezmiňují… Stejně jako v těch článcích

Tak to prostě nemá chybu :mrgreen: Ve středu naříkají do novin, že půjdou hlady, nemají ani na nájem, na tepláky do školky, chudáci děti bla bla. A hup, hned o víkendu 18 litrů v elektru. To je prostě jiný Matrix. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
7.5.17 16:26

A už jsou ty děti alespon bez plen? Jednou jsem někde četla že měli ještě kolem třetího roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.5.17 16:49
@Špageta píše:
Tak to prostě nemá chybu :mrgreen: Ve středu naříkají do novin, že půjdou hlady, nemají ani na nájem, na tepláky do školky, chudáci děti bla bla. A hup, hned o víkendu 18 litrů v elektru. To je prostě jiný Matrix. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
@mado píše:
Behem chvile budou mit oba dva invalidni duchody, on na zada, ona na kylu, protoze prece nebudou poslouchat, ze maji jit, aspon jeden, do prace.
Pazourky budou mit natazene porad, to maji v geneticke vybave, uz po nekolik generaci.

To každopádně. Ostatně jako drtivá většina této menšiny.
A navíc to učí i své potomky.
Na můj dotaz, čím by chtěl být mi na zastávce autobusu směr škola jeden malý (čtvrťák) odpovídá, že on vychodí akorát základku a pak půjde na pracák a stát ho bude živit. Má takový vzor doma - tatínek kšeftuje s fetem, je na podpoře a jeho matka je doma taky.

Do školky to chodit nechce, školu taky flákají - vidím denně na zastávce, jak to chodí a kdo nechodí na bus. Pak je vidím za tři hodiny lítat po vesnici a evidentně nemocní nejsou.
A v návaznosti na to čtu na romeatečkacz, jak se k tématu povinná školková docházka vyjádří R. Samko směrem k Romům takto:
„Romale! Udělejte vše proto, aby vaše děti chodily do školek. Nenechte se odradit. Nenechte se přemluvit k domácímu vzdělávání. Naše děti musí byt v kolektivu všech. To je jediná cesta pro vzájemné soužití,“ uvedl na facebookovém profilu organizace ROMEA Richard Samko.

No, tak to člověku zvedne celkem tlak, protože to není o tom, že by je někdo odrazoval od školkové docházky. Je to o té jejich nechuti podřídit se jakémukoliv řádu, povinnosti. Oni totiž nechtějí.
Ne, že jim někdo brání nebo je odrazuje… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
7.5.17 18:43
@Špageta píše:
Tak to prostě nemá chybu :mrgreen: Ve středu naříkají do novin, že půjdou hlady, nemají ani na nájem, na tepláky do školky, chudáci děti bla bla. A hup, hned o víkendu 18 litrů v elektru. To je prostě jiný Matrix. :mrgreen:

Hele, já i chápu, že se mohla podělat pračka, sušička (lépe řečeno s tou cenou spíše oboje dohromady) či něco jiného pro provoz domácnosti potřebného. Ale prostě je to absurdní, si v pátek stěžovat na prázdný účet a v neděli utratit 18 tisíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
8.5.17 10:38

Nebo mobil, notebook… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
8.5.17 11:12

Matka paterčat má na nule soukromý rodinný účet, na který jí chodí sociální dávky.
Dále existují dva sbírkové účty.
První zřídilo Rodinné centrum Milovice, nyní zůstatek asi 300 tisíc Kč - a z toho účtu odešly peníze na nákup elektro. Někteří dárci posílají peníze paterčatům, někteří i pro prvorozeného chlapce, někteří dárci nerozlišují, pro koho ty peníze jsou. O účet se stará za úplatu účetní firma z Nymburka. Peníze za práci účetní firmy jsou z tohoto sbírkového účtu.
Druhý účet je ten, na kterých je 600 tisíc Kč pouze pro paterčata z původní sbírky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
8.5.17 11:30

Přesně, takže co nepůjde poplatit z účtu pro paterčeta zaplatí z druhého. Peněz mají myslím vic než dost. Tyhle nikdy dělat nebudou, neni důvod :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí