Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1626
5.5.17 21:20

Divím se jejich divení. :think:
To JUDr. Samkovou ani na chvilku nenapadlo, že to tak může dopadnout??
A zase Saša fňuká a naříká, že nemají na jídlo a bydlení a dejte, dejte, dejte hned a hlavně všechno.
Jsem si jistá, že se to nakonec nějak ohne k jejich spokojenosti.
Je mi z toho hrozně smutno, protože v okolí znám rodiny, které ne vlastní vinou (zdraví, sociální situace) žijí velmi skromně a dělají co můžou, aby to zvládly.
Tady vidím jen uřvanou, línou rodinku s věčně nastavenou rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
5.5.17 21:23
@A666 píše:
To máš těžký. Dítka už jsou starší, neměl by to být takový náper co se týče zvedaní atd., tak by se měli zase začít zvládat starat hlavně sami… neříkej mi, že by nezvládli alespoň poloviční úvazek jednoho rodiče…

Zvládli, klidně celý úvazek. Jen by je museli přísněji vést k poslusnosti, hlavně venku. Jenže oni budou akorát natahovat ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
5.5.17 23:35
@Šmoulice píše: ¨
A koho to zajímá? Nechali si tolik děcek, tak ať se snaží…

To myslíš opravdu vážně? :roll: Ty bys je nechala opravdu vyškrabat z vlastního těla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
5.5.17 23:37
@Jana206 píše:
Zvládli, klidně celý úvazek. Jen by je museli přísněji vést k poslusnosti, hlavně venku. Jenže oni budou akorát natahovat ruku.

Mě zarazilo, že po čtyřleté rodičovské dovolené bude otec paterčat ještě čtvrt roku doma.Jen tak. Že nepůjde do práce. Četla jsem článek a rozhovor v novinách. Tam matka paterčat naříká, za kolik Kč budou děti potřebovat věci do školky. Konkrétně toto z jejího rozhovoru nechápu - právě na tyto nákupy pro děti jsou peníze z obou sbírek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12239
6.5.17 05:04

@Anturie Ja tedy ano, kdyz vidim, jak se chovaji a neumi hospodarit s penezma :zed: a pomoci uz meli dost, ktere si ani nevazili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
6.5.17 06:04

@EMicina 8o Cože? To je výsměch. Vzdyt čtyřleté dítě je uz naprosto samostatná bytost, není potreba zvláštních opatření. Jeden dospělý a pet ctyrletych dětí je v pohodě, naopak si hezky vyhrají. Chápu, ze jdou do školky az od září, ale :roll: Nevíte, jak to ma právně vyřešené ta matka, ze taky nemusí do práce?

Pomoci se jim dostalo az až. Neumí si niceho vážit, jen otvírat hubu a stahovat ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
6.5.17 07:10

Mne se libi titulek blesku. Dalsi rana pro patercata! Prijdou o pecovatelky. Otec nastupuje do prace. Myslim, ze hlavne ten nastup do prace je pro nej rana :mrgreen:. Kdyz si vezmu zivot tech rodicu deti s autismem (Deti uplnku) a srovnam to s tim, kolik jim se dostalo pomoci a porad je jim to malo, tak je to fakt smutny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
6.5.17 07:33

Nechci moc číst články o nich, nerada bych si kazila den :lol: Mají teda tu sbírku, kterou možná vrátí, aby dostali zpět 27 tis. dávek. Z toho vyžijou? Jeho nemocenská kvůli bolesti zad byla dobrá sranda :lol: Jinak teda u nás ve školce se chodí mimo oplocený areál i s mladšími. Tzn. dvě učitelky na cca 20 dětí. To se jich ale už netýká, skoro čtyřleté děti snad ví, jak se venku chovat. On ať táhne makat, ona by teda mohla taky až budou ve školce, vždyť má rodiče. To je ale asi sci-fi :lol: Co ty jeho exekuce? Taky se našla nějaká klička? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
6.5.17 07:37
@vokishka píše:
Mne se libi titulek blesku. Dalsi rana pro patercata! Prijdou o pecovatelky. Otec nastupuje do prace. Myslim, ze hlavne ten nastup do prace je pro nej rana :mrgreen:. Kdyz si vezmu zivot tech rodicu deti s autismem (Deti uplnku) a srovnam to s tim, kolik jim se dostalo pomoci a porad je jim to malo, tak je to fakt smutny.

Už ho nebolí záda? :lol: Na co pečovatelky pro takhle velký děti? Má tam rodiče. Jinak souhlasím, rodiče těch autíků zaslouží obdiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
6.5.17 07:39
@Anturie píše:
To myslíš opravdu vážně? :roll: Ty bys je nechala opravdu vyškrabat z vlastního těla?

Já bych toto její tvrzení pojala spíš tak ( a to se mi v hlavě honí už nějakou dobu..) že když nemám na to, zaopatřit stávající rodinu, ani se nesnažím množit dál… Většina lidí, když ví, že jen tak tak nebo vůbec zvládají to, co už doma mají, tak nad „druhým/dalším“ dítětem ani nepřemýšlí…

A tady je přece krásně vidět, že o těch 5 dětí je finančně postaráno, takže tam problém není.. Je problém tam, kde byl už na začátku, že prostě se nedokážou postarat ani o to co měli dřív…

Navíc, pochybuju, že by Tony měl toooolik kroužků různých výletů apod, kdyby se jim nedalo tolik peněz ;) Ani normálně pracující lidé nemají třeba ani na nějakou družinu nebo školní obědy a děti jí doma, nebo dostanou svačinu.. O škole v přírodě, lyžák a nějaké Takewondo nemluvím ;) Nikdo neříká, že měla jít na potrat (aspoň ne přímo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
6.5.17 08:03

Tenkrát psali, že původně čekala trojčata, další dva plody byly objeveny během vyšetření až posledních týdnech, ten pátý plod prý měsíc před porodem, redukce je možná do 12. týdne a ne vždy je bezpečná - záleží na uložení plodů, počtu a uložení placent.

Taky se mi nelíbí, že z toho tolik těží nejstarší syn, stejně si ale myslím, že kdyby neměli paterčata, že by ho na ty kroužky ani neposílali, tito lidé nemají nějak na prvním místě vzdělání a rozvíjení svých dětí, spíš jen proto, že dětí mají doma hodně, co by chudák dělal mezi pěti mladšími sourozenci a chtějí aspoň ukázat, že o vzdělání a rozvoj svých dětí zájem mají, když už se jim dostalo té finanční pomoci :jazyk:
Zajímalo by mě, jestli z něho něco bude, prý hraje na klávesy, které mu taky pořizovali z té finanční sbírky. Neříkám, že musí být nutně virtuoz, ale zajímalo by mě, kdo se mu po této stránce věnuje, kdo s ním cvičí. Protože bez přípravy jsou to zbytečně vyhozené peníze.

Myslím, že ve čtyřech letech věku dětí by byli schopni si na běžný život vydělat sami, ty peníze by měly být výhradně pro mimořádné výdaje paterčat, protože mít pět dětí naráz je záhul, nic po sobě nepodědí a v budoucnu budou muset platit všechno pětkrát na ráz - výlety, kroužky.

Upřímně si myslím, že kdyby neměli paterčata, žili by běžný život, jak je u této menšiny zvykem, nemakačenka, na dávkách, děcko by nikam nechodilo a pořídili by si minimálně tři, aby tato situace beztrestně trvala co nejdéle :mrgreen:

Nemám nic proti velkým rodinám, naopak, fandím jim, ale v případě, že rodiče dokáží své děti zaopatřit sami a neškemrají o každou dávku, která jde vyplatit. Takové rodiny většinou své děti rozvíjí v maximální možné míře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
6.5.17 08:27

@vokishka fakt nastoupí? Nebo pak bude divadlo jak nemůže sehnat práci :mrgreen: To by chtěli pečovatelky jak dlouho. 4leté už jsou snad ok ne pokud teda jsou vychované :mrgreen: očekávali ale jiný přístup, počítali jaký o ně bude zájem a lidi jim budou posílat tisíce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
6.5.17 08:58

Tak jsem si článek v Blesku přečetla a jsem znechucená. Doteď mají 2 pečovatelky a ještě k tomu 20 hodin týdně pracovnici centra Petru, otec je doma. Co tam všichni dělají? Kiňová - peru do půl druhé v noci, vařím pro 8 lidí, peču, myju nádobí. Na procházku s dětmi jsou potřeba 3 lidi…Dětem budou za 3 týdny 4 roky a potřebují na ven 3 lidi? Zrovna včera jsme zastavovali na přechodu mladé učitelce MŠ s dětmi, odhadem jich bylo tak 10-12.Měly vestičky a byla s nima venku sama a byly to úplní špunti.
Stěžuje si jak nevystačí s penězi ze sbírky na potřeby dětí, ale mluví pořád jen o první sbírce. Pořád jí běží sbírka druhá, kam lidi průbežně posílají. Ale už to bylo pomalejší, tak je potřeba další pláč a nářek a peníze se posypou.
Fakt jsem zvědavá, jestli otec nastoupí někam do práce. Moc tomu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
6.5.17 09:00

Docela by mě zajímalo, kdo je ještě ochoten jim přispět, po tom všem. Ano, taky mně přišla matka ze začátku milá a říkala jsem si, jak jsou úúúplně jiní… No nejsou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15556
6.5.17 09:49
@Anturie píše:
To myslíš opravdu vážně? :roll: Ty bys je nechala opravdu vyškrabat z vlastního těla?

Ano. Nechala. Pokud bych věděla, že je sami neužívíme!!
Já totiž nejsem žádná čekající socka s nataženou rukou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí