Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Doe_Jane píše:
No já bych to raději vyhodila než poslala jimale to je jen můj problém, psát do seznamu zubní pastu apod. je fakt trapné, co s nimi budou dělat když jim jich teď přijde 20? vyhodí?
Proč by je vyhazovali? Zubní pasta vydrží uschovaná. A nevyužité věci, nebo věci co už nepotřebují dávají dál. Píšou to tam poněkolikáté.
@Doe_Jane píše:
No já bych to raději vyhodila než poslala jimale to je jen můj problém, psát do seznamu zubní pastu apod. je fakt trapné, co s nimi budou dělat když jim jich teď přijde 20? vyhodí?
A to mně je líto vyhazovat oblečení které je zachovalé. Právě tady mám rifle v těch velikostech které žádají, holka je loni měla na sobě pouze jednou, pak bylo léto, nosila šortky a kraťasy a na podzim se už do nich nevešla jak přibrala. ![]()
Tak to já čekám, až bude sbírka pro děti (a i dospělé) na Donbas. Ti tam potřebují vše, tyhle vyžírky se zde mají velmi dobře. Takže balím, schovávám (už ani do charity to neházím, chci to dát adresně. Mimo jiné představa vděčných lidiček, kterak si z charity odnášejí krásné oblečení, je zcestná. Psala tu diskutující, co pracovala na charitě, že chtějí značkové, proužky adidas, barva kočárku se nehodí. Jim sklady praskají ve švech a musí odmítat dárce) a až se zase začnou plnit kamiony, donesu a ještě něco přikoupím. Podle aktuálního stavu, počasí, atd. Mám tu i krásnou aktovku, omalovánky, pastelky, puzzle…Všechno pošlu raději tam, kde jsem si jistá, že to využijí a ještě mě bude hřát u srdce, že jsem pomohla skutečně potřebným.
@ivik21 píše:
@Kristy22 např. tornádo stojí 17Kč…
A já jsem si kdysi myslela, že potřebují nákladnější věci
Jen jestli to není tah z centra aby vypadali jako skromni lidé. Jako na druhou stranu je to těžký, těch položek do pár korun je při tomto počtu dětí fakt hodně ![]()
Já z toho vidím jasný závěr. Roky žili z dávek, nikdy neměli žádné hromady peněz. Teď mají víc než půl milionu na účtu které můžou utratit z co chtějí.
Vážně někdo čeká že půjdou pracovat?
Teď to fakt nepotřebuji. Nemyslím si že by přemýšleli na budoucností… Prachy mají tak nač jít do práce ![]()
Oni mravní motivaci nemají, teď už ani tu finanční.
@anoki píše:
Na účtech skoro 900 000,– a oni maj tu drzost si říkat o věci v korunových položkách. A zase tam maj ty láhve na pití. Nějak mi to pořád nikdo nechce poslat![]()
Já jdu teda makat, protože dělání dělání všechny chmury zahání…
Mě teda dorazila pasta na zuby…!!!Kurna, já nejsem nějak patologický závistivá, ale tohle už je moc toto. Penez jak slupek a oni si dovolí tam napsat torpédo, pastu apod…Je to hnus, nechápu ty
co jim furt něco posílají, to to nevidí…Proč alespoň táta nemaká? I když by mohli oba, jinde mají taky děti jako smetí a pracuji, to bych neřekla ani ťuk ![]()
@Fofrník píše:
Můžeš. Ideálně když nás bude zvracet 8 000 000 a budeme mít přitom v ruce klacky a pochodovat na Prahu.![]()
![]()
Já myslím, že problém je v tom, že my ženy žádné klacky nemáme, leda bychom se každá držela svého muže ![]()
@Danulinka16 píše:
Mě teda dorazila pasta na zuby…!!!Kurna, já nejsem nějak patologický závistivá, ale tohle už je moc toto. Penez jak slupek a oni si dovolí tam napsat torpédo, pastu apod…Je to hnus, nechápu tyco jim furt něco posílají, to to nevidí…Proč alespoň táta nemaká? I když by mohli oba, jinde mají taky děti jako smetí a pracuji, to bych neřekla ani ťuk
Vis proc? Protoze ma exekuce a ty se z platu strhavaji. Ze mu dluzna castka roste mu nevadi.
Místo editace cituju, ach jo… ![]()
Příspěvek upraven 14.03.17 v 11:09
@Amys píše:
Ty jo ale vemte si to, že ta sbírka se udělala v době, kdy to byli prckové a oni se k těm penězům dostanou až teď. Zas na druhou stranu teď ty peníze budou potřeba ve vyšší míře. Když se poplatí školka, obědy a věci s tím související, tak to budou pálky. Co se týče práce, tak popravdě si nedovedu představit, že nastoupí oba. Alespoň zezačátku bude potřeba někoho, kdo necá doma nachlazené dítě apod. Já mám děti tři různého věku (takže jedno je skoro samostatné - už zvládá v případě nouze cestu ze školy do školy samo) a teda kdyby mi to vúči manželovi nebylo blbé, klidně bych doma ještě rok zůstala, protože mladší děti budou mít smůlu s kroužkama - nebude je mít kdo odvést. už takhle se prostřídat, abychom stihli do školky/školy dovést a zase přivést bude celkem natěsno, nehledě na to, že na tolik lidí musí taky někdo vyprat atd. Takže já osobně jim ty peníze vůbec nezávidím, v konečném důsledku to zas taková suma není…
@Icestar píše:
Už ti dva pracují?
Proč by pracovali, když vysoudili 600 000,–? ![]()
A co ty exekuce? to b mohli vše poplatit ne
, nebo ted dojde exekutor když mají finanční hotovost
. je jasné že žebrat budou pořád a jestli se najde blbec co jim to pošle proč ne
ale spíš počítám že čím děti budou starší tím méně se najde lidí co budou něco posílat ![]()
@Markéta80 píše:
A co ty exekuce? to b mohli vše poplatit ne![]()
. je jasné že žebrat budou pořád a jestli se najde blbec co jim to pošle proč ne
ale spíš počítám že čím děti budou starší tím méně se najde lidí co budou něco posílat
Já myslím že dluhy jsou chlapa a účet je na Sašu. Manželé nejsou takže exekutor se k tomu nedostane, jestli se nepletu. A hlavně, to by byl exekutor sebevrah, by s tím šli do televize…
Chlap tam ani nemá TP
jinak už by neměli tu televizi, X box a kdo ví co všechno.
@Aletheia to je fakt, nejsou manželé. ale stejně si myslím že ty prachy roztočí velice rychle
, ani nebudou vědět za co
a ted u jim asi extra peněz nikdo neposílá ![]()
@Markéta80 píše:
A co ty exekuce? to b mohli vše poplatit ne![]()
ale spíš počítám že čím děti budou starší tím méně se najde lidí co budou něco posílat
Hele, je to smutný. Představ si, že nějaká stará důchodkyně si odtrhla od huby a poslala jim třeba pár stovek na miminka, a teď by její peníze skončily u exekutora. Na druhou stranu samozřejmě pokud u něj neskončí, tak to znamená, že advokátka našla nějakou kličku (asi nějaké rozdělení majetku nebo nevím co), jak ty prachy můžou dostat a přitom neplnit své závazky a dál brát všechny dávky, což taky moc povzbudivé není.
Já osobně bych jim byla ochotná pomoct, kdybych viděla snahu o řešení situace (tzn. pracující otec a prarodiče a placení dluhů), což je varianta, ke které na 99,9% nikdy nedojde.