Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@medunka23 píše:
nevím, zrovna ID bych jí nevycitala, ona to je docela čáře a pro tělo odnosit 5 dětí.
U těch dalších případů nevím, pokud ma slečna chronovu chorobu, tak tedy pít by neměla, ale toť spouští právě stres a měla by dodržovat určitou životosprávu.
Astma taky není žádná prca, člověk ktery s tímto nepřišel do styku nemůže soudit, pak jen vidí, že ten druhý je celkem ok, ale co bylo předtím a co ten člověk prožíval než ten ID dostal a co by se dělo kdyby do té práce chodil už nevidí.Tím tedy nechci říct, že nedochází ke zneužívání těchto dávek.
Astmatici klidně dělají i vrcholově sport. A ta uváděná žena měla opravdu záchvaty jen když si je sama vyvolala. Bráchova holka nemá Chronovu nemoc a ani to nebyla rakovina. ![]()
http://tn.nova.cz/…o-davky.html
Ale snad přesně takhle byla celá sbírka původně myšlena. Aby se peníze využili na paterčata a neměla bych žádný problém kdyby byly využity i na staršího bratra. Pozitivně mě překvapilo, že dar od magistrátu je takto konkretizován. Lidé přeci posílali peníze, na to, aby ty děti měly dost nejdříve plen, mohly se jim koupit postýlky, kočárky atd. a později, aby mohli rodiče v klidu dětem zaplatit školku, obědy, výlety, později kroužky, družinu, samozřejmě oblečení, boty, vybavení na kroužky. Prostě aby, rodiče mohli svým dětem dopřát „plnohodnotný“ život.
Nebyli to peníze na bydlení a stravu. Tyto věci přece musí zajistit svým dětem jejich rodiče. Ty rodiče přeci nemůžou vše dostat zadarmo. Musí převzít svůj díl odpovědnosti za to, že si pořídili rodinu. Tady magistrátu
a doufám, že bude probíhat i kontrola, že jsou tak peníze využity ![]()
Kiňová bude mít peníze na svém účtě a vážně nevím, jak by se to mělo kontrolovat.Taky nevím, jaké by měla mít sankce za použití na něco jiného.
Přijde mi to jen jak alibismus Magistrátu.
No, jsem zvědavá, jestli se objeví info, jak dopadli později s dávkama. Bylo by to tedy nefér vůči ostatní společnosti mít toto na účtu, další účet k dispozici, další nejmenované sponzory o kterých se ani neví a ještě brát sociální dávky.
pokud si vzpomínám, tak dárce může v darovací smlouvě specifikovat, jak mají být peníze využity a může požadovat „vyúčtování“. takže budou muset schovávat účtenky, faktury atd.
@neumisa
Tak jestli je to tak a budou muset dokladovat magistrátu účtenky, tak to je jedině dobře.
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Jsem ráda, že jsem se ze článku konečně dozvěděla kolik dostávali každý měsíc z našich daní, tedy 27000,– pěkná pálka. Šak děti půjdou konečně do školky a otec může začít konečně pořádně makat a matka taky podle svých možností.
Jo pořídit si 6 dětí není žádná sranda.
Teď s těma zmatkama na vládě nevím jestli bude mít Marxová čas je řešit
ale určitě jim, jak bude mít čas, nějak pomůže ![]()
@anoki píše:
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…Jsem ráda, že jsem se ze článku konečně dozvěděla kolik dostávali každý měsíc z našich daní, tedy 27000,– pěkná pálka. Šak děti půjdou konečně do školky a otec může začít konečně pořádně makat a matka taky podle svých možností.
Jo pořídit si 6 dětí není žádná sranda.
Teď s těma zmatkama na vládě nevím jestli bude mít Marxová čas je řešitale určitě jim, jak bude mít čas, nějak pomůže
Teď to sem nesu. Jsem asi zlá, ale docela mne to potěšilo. Takto jsou dávky nastavené a pravidla platí pro všechny, i pro sašovce.
Nedala bych jim vůbec nic. V pořádku, že jim ty dávky odebrali. @Ester13 Mám z toho taky radost ![]()
Dobře jim tak. ![]()
Minulý víkend jsme potkali celou rodinku v Mirákulu. Ten jejich nejstarší, Tonda, je pěkně drzej spratek. Bránil našemu synovi (a dalším dětem) sklouznout se v tobogánu, přitom syn je o hlavu větší než on. Když mě viděl, že jdu za synem, začal dělat gesta i na mě. Tak jsem mu řekla, ať se zklidní, a čuměl jak jelito. Dostali vstupné do Mirákula zadarmo, a chovají se tam, jako by jim vše patřilo.
Jsou tam WC na každém rohu, ale paterčata mohou ochcávat ploty u laviček, kde normální lidi chodí a sedí. Fakt rodinka k pohledání…
@WaIl píše:
Dobře jim tak.Minulý víkend jsme potkali celou rodinku v Mirákulu. Ten jejich nejstarší, Tonda, je pěkně drzej spratek. Bránil našemu synovi (a dalším dětem) sklouznout se v tobogánu, přitom syn je o hlavu větší než on. Když mě viděl, že jdu za synem, začal dělat gesta i na mě. Tak jsem mu řekla, ať se zklidní, a čuměl jak jelito. Dostali vstupné do Mirákula zadarmo, a chovají se tam, jako by jim vše patřilo.
Jsou tam WC na každém rohu, ale paterčata mohou ochcávat ploty u laviček, kde normální lidi chodí a sedí. Fakt rodinka k pohledání…
Grrr. A to jsem jim ze začátku tak fandila. Saša mi přišla moc milá, krásná. A houbeles.
Do toho je navezla Samková, to je tedy právník na baterky. Nicméně si myslím, že se to rychle nějak pořeší, ministerstvo nebo Šabatová najdou cestičku, výjimku. Situace kdy nemají na nájem a jídlo je neúnosná, takhle to zůstat nemůže. Na to právě si myslím, že hřeší.
Na Idnesu pro jistotu zrušili všechny diskuze k tématu:)
Jsem zvědavá jestli se dozvíme, co bude dál. V červnu otci skončí mateřská, nebudou mít nárok na pečovatelky od státu (jedině dobrovolnice), tak jak si poradí. Děti pokud vím se psalo, že půjdou do školky v září.
Taky si myslím, že se to rychle vyřeší, pokud nemají na nájem a na jídlo.
@Jana206 píše:¨
Taky si myslím, že se to rychle vyřeší, pokud nemají na nájem a na jídlo.