Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Špageta
já myslím, že už tu bylo za tu dobu diskuze řečeno už vše
, ale tak hold někdy je opakování asi matka moudrosti ![]()
Tak na stránkách RC Milovice je nový seznam potřebných věcí. Jako zase velký perly. Věci z lékárny a oblečení to už je klasika. Ale co mě fakt překvapilo, tak to byly láhve na pití - prej jim jedna chybí pro pátý dítě a jedna pro Tonyho, dále krabička na svačinu a pastelky a pero.
Jako nezlobte se, ale jestliže jim chybí ty láhve (2 ks) a nemohou si je dovolit ze svého a dále pastelky - který v dnešní době jsou opravdu dost drahý a pero na psaní do školy, tak přeci nebudu čekat, až mi to milosrdně někdo pošle, ale jdu na transparentní účet, kde je peněz dost a prostě to koupím.
Jako jejich myšlení se opravdu nikdy nejspíše ani nepřiblížím a zůstane pro mě věčnou záhadou ![]()
@anoki
tak takovéto položky snad nemusí ani řešit koupí z transparentního účtu.. kruci, vždyť jsou to stovkové položky!
@anoki proč by to platili? počítají že se nějaký blbec najde co to koupí ![]()
@Markéta80 píše:
@anoki proč by to platili? počítají že se nějaký blbec najde co to koupí
Proč by to dělali, když jim to nějakej „dobrosera“ koupí. Jak říkám, jejich myšlení prostě není nic pro mě ![]()
Ale co bych moc ráda viděla je Saša u toho šicího stroje
Nějak si ji neumím představit jak látá roztržený kolena ![]()
@anoki píše:
Tak na stránkách RC Milovice je nový seznam potřebných věcí. Jako zase velký perly. Věci z lékárny a oblečení to už je klasika. Ale co mě fakt překvapilo, tak to byly láhve na pití - prej jim jedna chybí pro pátý dítě a jedna pro Tonyho, dále krabička na svačinu a pastelky a pero.
Jako nezlobte se, ale jestliže jim chybí ty láhve (2 ks) a nemohou si je dovolit ze svého a dále pastelky - který v dnešní době jsou opravdu dost drahý a pero na psaní do školy, tak přeci nebudu čekat, až mi to milosrdně někdo pošle, ale jdu na transparentní účet, kde je peněz dost a prostě to koupím.
Jako jejich myšlení se opravdu nikdy nejspíše ani nepřiblížím a zůstane pro mě věčnou záhadou
Tak asi je to o tom, že i takovéhle drobné položky se sčítají a když jim to někdo daruje, je to pro ně úspora. A co by si do toho seznamu podle tebe měli napsat? U všeho přece můžeš říct, že si to buď můžou koupit sami, nebo to můžou zaplatit z transparentního účtu.
Podotýkám, že k rodině žádné zvláštní sympatie nechovám, finanční ani věcné dary jim neposílám, ale tím spíš nechápu, proč by mě mělo pobuřovat, co si napíšou do nějakého seznamu. Vadí mi zneužívání sociálních dávek, protože to se týká i mě, ale co kdo komu dobrovolně koupí… to nikoho dalšího nemusí zajímat.
@blobfish píše:Tak asi je to o tom, že i takovéhle drobné položky se sčítají a když jim to někdo daruje, je to pro ně úspora. A co by si do toho seznamu podle tebe měli napsat? U všeho přece můžeš říct, že si to buď můžou koupit sami, nebo to můžou zaplatit z transparentního účtu.
Podotýkám, že k rodině žádné zvláštní sympatie nechovám, finanční ani věcné dary jim neposílám, ale tím spíš nechápu, proč by mě mělo pobuřovat, co si napíšou do nějakého seznamu. Vadí mi zneužívání sociálních dávek, protože to se týká i mě, ale co kdo komu dobrovolně koupí… to nikoho dalšího nemusí zajímat.
To bude asi v tom, že nemají vůbec důvod, si nějaký seznam psát
Seznam by si měli psát ti, kteří si to jinak nemohou dovolit.. Né oni, kteří mají „bokem“ tolik šušní… Nikdo nevíme, jak to je teď dooprvdy po dlouhé době.. Po jednom článku si člověk udělá těžký názor.. No já k nim nepřilnula od začátku a vůbec nechápu lidi, kteří ano, ale to je jejich věc no ![]()
@Andrea.Tom píše:
To bude asi v tom, že nemají vůbec důvod, si nějaký seznam psátSeznam by si měli psát ti, kteří si to jinak nemohou dovolit.. Né oni, kteří mají „bokem“ tolik šušní… Nikdo nevíme, jak to je teď dooprvdy po dlouhé době.. Po jednom článku si člověk udělá těžký názor.. No já k nim nepřilnula od začátku a vůbec nechápu lidi, kteří ano, ale to je jejich věc no
@Andrea.Tom píše:
To bude asi v tom, že nemají vůbec důvod, si nějaký seznam psátSeznam by si měli psát ti, kteří si to jinak nemohou dovolit.. Né oni, kteří mají „bokem“ tolik šušní… Nikdo nevíme, jak to je teď dooprvdy po dlouhé době.. Po jednom článku si člověk udělá těžký názor.. No já k nim nepřilnula od začátku a vůbec nechápu lidi, kteří ano, ale to je jejich věc no
Zas tolik šušní bokem nemají
Ten jejich přístup v tomhle zase chápu, mají vše kupovat z peněz na účtu (když se nejsou schopni zabezpečit jinak, ale to je jiná věc) a až tam nic nebude, tak se modlit, aby jim někdo něco daroval? Ale to je pořád dokola, rodinné centrum je ochotné sbírku pořádat, lidé jsou ochotní dávat, tak v čem je problém.
@blobfish
Já proti tomu seznamu jako takovému nic nemám. Jen mě zaráží, že prostě, když se nesejde tolik věcí co potřebují a jsou to denní potřeby, jako například ty láhve, zvlášť když tam píší, že se o ně děti hádaj, tak si je maj koupit z toho transparentního účtu a né čekat třeba měsíc než jim to někdo pošle.
To je to, co nemůžu na jejich přístupu pochopit
Teď jsem na stránkácj RC četla:
ČERPÁNÍ FINANČNÍ SBÍRKY
Od 1.1.2016 do 31.12.2016 jsme z transparentního účtu zaplatili: obědy v ZŠ pro Antonia, školné v ZUŠ pro Antonia, příměstský tábor pro Antonia, akce v ZŠ a družině pro Antonia, Taekwon-do pro Antonia, plavání pro Antonia, pomůcky do ZŠ, zubní ošetření dětí, oděvy pro 6 dětí, boty pro 6 dětí aj.
Trošku mám pocit, že více se sbírky čerpají pro staršího bráchu (nejsem proti, ať to jde na děti, všechny). Ale třeba bych více uvítala, kdyby psali, co nakoupili (ne, že bych přispíala, ale snad i dárci by to uvítali). Výběr 17 000,– 18. prosince - zimní boty v této době? Zimní oblečení? To hádám měli řešit už dávno ne? Nebo novej Play Station k Vánocům?
A zaráží mě položka zubního ošetření? Mám za to, že základní úkony u zubaře jsou dětem plně hrazeny z pojištění. ![]()
@zvidavajanca No u těch prcků je to hlavně jen o kontrole. Malým dětem se vrtá jen opravdu vyjímečně. Vždyť jde o první zuby. Leda u toho staršího může jít třeba o bílou plombu, kdy se doplácí.
Jinak tedy zírám co má ten starší kroužků
. Myslím, že to dítě trošku přetěžují. Možná je tak nadaný, nevím. Ale asi i ve finančně zdatné rodině, pokud mají 6 dětí zvažují, zda si mohu dovolit příměstský tábor, činnost v ZUŠ, bojový sport a ještě extra plavání (v zš je větsinou zdarma, pravda někde se připlácí na autobus).To je pálka na půl roku i pro rodinu kde pracují oba rodiče ![]()
@Bohulinka
Zase nejsem tak stará, abych si nepamatovala, jak je to s bílou plombou. Jednu na předním zubu mám těsně než mi bylo 18. Zubařka mi říkala, že dojít o pár týdnů později, tak mě to stojí asi 2,5 tisíce. Ale, že takto platí bílou na zubech 1-3 pojišťovna. A bílá na ostatních zubech? A pokud je kaz na viditelném místě, atk byhc měla spíš pocit na zanedbání péče o zuby
Nebo možná má problém se zuby - viz to vydrolení zmíněné v dokumentu. Moc nevím, teda co ho způsobuje, ale v okolí neznám nikoho, kdoby s tím měl problém.
Jasně, může mít někdo problém s mléčnými zuby - já jich měla zkažených fakt dost, spravené nebo rovnou vytržené. A to vím, že se rodiče o mé zuby starali a ne jak teď často vidím - je pozdě a děcka u kamarádek/známých/rodiny jsou spát bez čištění, do toho samé sladkosi, sladké pití. Niméně u stálých zubů mám plombu jednu (výše zmíněnou bílou). Ale co třeba slyším u dětské zubařky/lékařky, tak spousta děcek má mléčné zuby strašné, rodiče to moc neřeší(vždyť vypadnou), stejně tak se moc nevrtaj (i když jak které, záleží na dítěti i zubu).
A ad kroužky? Vždyť má klávesy a teikwondo (snad to píšeu správně). Podle mě to není moc a jen ať je někde, kde se mu věnují. Stejně tak družina. Myslím, že na něj doma přes paterčata (ale i mobil, televizi a paly station) nebude moc času. Plavání určitě platí škola, ale podle mě jde o příspěvek na bus (a zrovna ty 200 bych neřešila). Spíš ty kroužky mi přijdou dost drahé (už jsme to tu zmiňovala, ale je to prý běžné, pokud jde o nějaké kluby a ne DDM). Nadruhou stranu - pokud tam chodí (a ne jen platí a dítě nikde), baví ho to - proč ne. Na tomhle bych ho nešidila. Příměstský tábor taky nebyla extra pálka.
Možná, kdyby finanční pomoci nebylo, tak mladej nikam nechodí, maximálně lítá pod okny ![]()
@Bohulinka píše:
@zvidavajanca No u těch prcků je to hlavně jen o kontrole. Malým dětem se vrtá jen opravdu vyjímečně. Vždyť jde o první zuby. Leda u toho staršího může jít třeba o bílou plombu, kdy se doplácí.Jinak tedy zírám co má ten starší kroužků. Myslím, že to dítě trošku přetěžují. Možná je tak nadaný, nevím. Ale asi i ve finančně zdatné rodině, pokud mají 6 dětí zvažují, zda si mohu dovolit příměstský tábor, činnost v ZUŠ, bojový sport a ještě extra plavání (v zš je větsinou zdarma, pravda někde se připlácí na autobus).To je pálka na půl roku i pro rodinu kde pracují oba rodiče
Ježiš, zas nedramatizuj, je to úplně normální ![]()