Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44198
1.8.17 21:23

Ja si myslim, ze s sesti vyzivovanymi detmi na placeni exekuci fakt nic nezbyde. Na kazdou vyzivovanou osobu je nezabavitelna castka, ma prednost pred vším. V tom to nebude. Proste se mu nechce makat. Nevidim duvod, proc by chlap se sesti detmi nemohl najit praci. Souhlasim, ze medialnim obrazem si škodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.8.17 07:49

Dobře jim tak

Tak Tonyho nejspíš z toho Alberta vyhodili :lol:
No jo když Sašenka tak strašně potřebovala doma pomoc. A když si otec vezme rodičovskou až do 4let dětí tak není divu, že ho vyhodili. Už v dokumentu mu šéfová říkala, že by se měl do práce vrátit co nejdříve!
Fakt nevím jak to s nima dopadne, ale jestli nepůjde brzy aspoň Tony do práce tak si myslím, že se rozejdou. Protože si myslím, že to bude s penězma čím dál horší a za chvíli si polezou pěkně na nervy.
A vůbec bych se nedivila, kdyby jsme se za nějaký čas dočetli, že děti má v pěstounské péči babička. Protože to už se oplatí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.8.17 08:02

@anoki Dávky pěstounské péče dnes nejsou automaticky vypláceny přímým příbuzným, to bylo zrušeno právě k vůli takovým vyčuránkům. Jen ve vyjímečných případech se souhlasem soudu by dostala dávky. Známý měl v PP vnučku, sám byl v invalidním důchodu a pěstounské dávky nedostal. Teď už je zpátky u rodičů. Byl to stav přechodný několik let, ale na začátku se nevědělo, na jak dlouho. Důvodem byl neuspořádaný životní styl rodičů, matka na drogách. Druhé dítě měl v PP zase jiný příbuzný, tam byly nějaké dávky přiznány, protože šlo o rodinu s vlastními dětmi. Potom si tito rodiče pořídili třetí dítě a chtěli dát rodinu dohromady(matka po léčbě),tak si zažádali o navrácení i těchto dětí, dá se říct, že za pomoci celé široké rodiny se jim to povedlo.

Mě štve, že u každého článku o této profláklé rodině jsou zrušeny nebo vůbec nejsou zřízeny diskuze. Osobně by mě zajímalo, co si o tom myslí běžní diskutéři, kteří píší na různé weby :mrgreen: Jenže když článek najdu, už je bez diskuze.

Mě by chlap doma s tak velkými dětmi lezl na nervy už teď, nemoc nenemoc. Věřím, že takové těhotenství je pro tělo záhul, ale i po vážnější operaci(třeba chlopní),je standartní pracovní neschopnost dva měsíce. A v té době už je většina lidí plně fit, i dřív. Podle mě tu svou kýlu nebo co to má, docela nadsazuje. Vždyť to je banální operace, můj příbuzný byl v práci po čtyřech týdnech.

Bych je hnala oba dva :cert: Od září by mohli oba do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
2.8.17 08:08

@Jana206 Na idnesu vcera dlouho diskuze byla, velmi slusna, nevim, proc smazana. Vesmes je vsichni posilali do prace, detem je pres 4 roky, byly tam i konkretni nabidky prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26253
2.8.17 08:10

@Jana206

já jsem včera pročítala diskuzi na iDnes a byla jsem překvapena, jak slušná (vzhledem k tématu) byla. Nejčastěji se opakoval dotaz na to, jestli už otec paterčat pracuje a jestli vůbec bude pracovat. Dále pak se objevovaly připomínky k tomu, že sociální dávky nepatří tomu, kdo má na účtě půl milionu bez ohledu na barvu pleti a poznámky o tom, že z původní sbírky mohou hradit náklady pro paterčata, ale na sebe a staršího syna si musí vydělat.

Jak říkám, byla to slušná, nerasistická diskuze, ale bylo nad slunce jasné, že bude smazaná, protože takové věci se prostě nahlas neříkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.8.17 08:14
@Jana206 píše:

Tak o těch dávkách jsem to nevěděla. Ale je dobře, že to pěstounství v rodině zrušili, ale určitě by se v těchto případech mělo postupovat individuálně.

Určitě to s tou kýlou přehání. Za čtyři roky by to měla mít dávno v cajku. Ale sama její matka říkala, že ji vychovávali jako princeznu. Pak byla chvíli mediální hvězdou a penízky se valily. Takže si myslela, že se bude mít skvěle. Ale i tak jí to bylo málo a pořád si stěžovala. Tak ať si pořádně nabije. Nána jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.8.17 08:16

@Cuddy @neumisa Jj,vím to odtud, včera jsem byla celý den s dětmi na koupališti a večer už jsem tam nic nenašla.
Také souhlasím s tím, že peníze by měly být určeny na úhradu mimořádných nákladů paterčat, na potřeby svoje a staršího syna si musí umět vydělat samy.
Otec by měl být dávno v práci, nechápu, co dělají doma dva. Děti jsou už velké.

Bez ohledu na barvu pleti. Smutné je, že kdyby byli většinoví, už by po nich neštěkl ani pes.Ale protože jsou jací jsou :pocitac: Tak se o tom bude mlet a řešit to stále dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
2.8.17 08:21

@Jana206 Ja si myslim, ze by po nich pes stekl a klidne mnohem vic. Je to jako kralovsti potomci, jsou medialnim magnetem. Takova sikovna, dobre vedena patercata slusnych rodicu by na tom podobne mohla byt podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.8.17 08:24

@Cuddy No,co jsem četla o čtyřčatech, články po letech(jako reakce na narození paterčat s nimi byly dělány rozhovory). Ta pomoc a mediální zájem trval vážně chvíli. Je ale fakt, že čtyřčata se už dlouho nenarodil a tenkrát byl internet v plenkách, maximálně mohl vyjít článek v novinách nebo v rodinném časopise, nějakém magazínu.

Je ale fakt, že pokorně přijali, co dostali a neměli potřebu si pořád vyskakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
2.8.17 09:18
@Jana206 píše:
@anoki Dávky pěstounské péče dnes nejsou automaticky vypláceny přímým příbuzným, to bylo zrušeno právě k vůli takovým vyčuránkům. Jen ve vyjímečných případech se souhlasem soudu by dostala dávky. Známý měl v PP vnučku, sám byl v invalidním důchodu a pěstounské dávky nedostal. Teď už je zpátky u rodičů. Byl to stav přechodný několik let, ale na začátku se nevědělo, na jak dlouho. Důvodem byl neuspořádaný životní styl rodičů, matka na drogách. Druhé dítě měl v PP zase jiný příbuzný, tam byly nějaké dávky přiznány, protože šlo o rodinu s vlastními dětmi. Potom si tito rodiče pořídili třetí dítě a chtěli dát rodinu dohromady(matka po léčbě),tak si zažádali o navrácení i těchto dětí, dá se říct, že za pomoci celé široké rodiny se jim to povedlo.

Mě štve, že u každého článku o této profláklé rodině jsou zrušeny nebo vůbec nejsou zřízeny diskuze. Osobně by mě zajímalo, co si o tom myslí běžní diskutéři, kteří píší na různé weby :mrgreen: Jenže když článek najdu, už je bez diskuze.

Mě by chlap doma s tak velkými dětmi lezl na nervy už teď, nemoc nenemoc. Věřím, že takové těhotenství je pro tělo záhul, ale i po vážnější operaci(třeba chlopní),je standartní pracovní neschopnost dva měsíce. A v té době už je většina lidí plně fit, i dřív. Podle mě tu svou kýlu nebo co to má, docela nadsazuje.Vždyť to je banální operace, můj příbuzný byl v práci po čtyřech týdnech.

Bych je hnala oba dva :cert: Od září by mohli oba do práce.

nemusí být vždycky :nevim: Já byla na operaci kýly, byla jsem fit za 14 dní, jenže měla jsem ji maličkou, nekomplikovanou a přišli na ní jen kvůli tomu, že mi u toho dělali ještě jiný zákrok.
Ale máme v rodině paní, která má vleklé potíže s kýlou několik let, několik reoperací (a to nebyla těhotná s vícerčaty) a zlobí ji to dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
2.8.17 09:22
@anoki píše:
Tak o těch dávkách jsem to nevěděla. Ale je dobře, že to pěstounství v rodině zrušili, ale určitě by se v těchto případech mělo postupovat individuálně.Určitě to s tou kýlou přehání. Za čtyři roky by to měla mít dávno v cajku. Ale sama její matka říkala, že ji vychovávali jako princeznu. Pak byla chvíli mediální hvězdou a penízky se valily. Takže si myslela, že se bude mít skvěle. Ale i tak jí to bylo málo a pořád si stěžovala. Tak ať si pořádně nabije. Nána jedna.

Nevím, jak to chodí teď, ale manželův dobrý kamarád má v pěstounské péči svého vnuka už dlouhé roky. Zřejmě záleží na nějakém individuálním posouzení, ale myslím si, že tahle rodina je tak profláklá, že by jim pěstounství neudělil snad nikdo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
2.8.17 09:28
@Cuddy píše:
@Jana206 Ja si myslim, ze by po nich pes stekl a klidne mnohem vic. Je to jako kralovsti potomci, jsou medialnim magnetem. Takova sikovna, dobre vedena patercata slusnych rodicu by na tom podobne mohla byt podobne.

hele, nevím, myslím, že ne.. alespoň já neznám žádnou jinou rodinu s vícerčaty, která by byla nějak pravidelně medializovaná v dobrém slova smyslu a podporována. Už jsem dlouho neslyšela ani o té rodině, která krátce vystupovala i v tom dokumentu o nich - mladí manželé z Plzeňska, kterým se velmi krátce po sobě narodila dvoje dvojčata..
Nebo ani o té rodině z výměny manželek, která měla taky tuším čtyřčata slyšet není. Musí se s tím prostě naučit poprat samy, spoléhat na někoho se nevyplácí a oni to ví.

Ale vcelku nedávno jsem viděla na youtube krátké video tatínka s paterčaty (holčičkami) a jednou větší tak čtyř-pěti letou holčičkou. Kdosi pod to psal, že je sleduje, natočili nějaký seriál/dokument (nebo youtube) a že jsou fajn. Ale nepodařilo se mi je vypátrat, abych koukla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.8.17 11:09
@Moise píše:
Nevím, jak to chodí teď, ale manželův dobrý kamarád má v pěstounské péči svého vnuka už dlouhé roky. Zřejmě záleží na nějakém individuálním posouzení, ale myslím si, že tahle rodina je tak profláklá, že by jim pěstounství neudělil snad nikdo :lol: :lol:

Pokud mu byly davky priznany pred změnou zákona, zpětně se to vetsinou neruší. Kdyz se preposuzovaly invalidni duchody, ty priznane na dobu neurcitou vetsinou zůstaly.

Ja si naopak myslím, ze oni by si ty pěstounské davky vyrvali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
2.8.17 12:14

Když to vezmu kolem a kolem, tak nechápu proč by nemohla dělat, alespoň práci na doma. Já si kousek od ní (cca 10 km od Milovic) jezdím pro práci. No což to by ze sebe museli přestat dělat chudáky a konečně trošku máknout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.8.17 12:18
@klarushka píše:
Když to vezmu kolem a kolem, tak nechápu proč by nemohla dělat, alespoň práci na doma. Já si kousek od ní (cca 10 km od Milovic) jezdím pro práci. No což to by ze sebe museli přestat dělat chudáky a konečně trošku máknout…

To by musela neco umet a neco nabídnout :mrgreen: Ona se medialne prezentuje tak, ze
neni schopna se postarat o vlastní deti a vést vlastní domácnost. Co by mela nabídnout :nevim:

Uz jsem psala, ze bych ji z tech penez ze sbírky povinne hnala na nejakou rekvalifikaci :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí