Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@IvePr Čárky musí být obě stejně silné..duch nic neznamená (narozdíl od těhoten. testů. Platí až stejně silné čárky. Ale pokud nevíš, sexem nic nezkazíš, třeba dnes a pozítří…nebo jak to partner zvládne:D
@IvePr A ten Inofolic jsem nezkoušela…
Po vysazení HA jsem si koupila na doporučení v CAR nějaký přírodní doplněk FEM+. To vůbec nepomohlo. Pak jsem pila kontryhelový čaj a ten taky nic… Teď to radši nebudu pokoušet ničím navíc, když to funguje… ![]()
Teď užívám jen kyselinu listovou a vitamín E a hodně omezuji sacharidy a jím převážně bílkoviny (to je při PCO celkem vhodná strava) ![]()
Holky dneska jsme byli v Caru a spermiogram dopadl na výbornou a to jsme byli v sobotu na svatbě kde se přítel opravdu nešetřil
Výsledek jsme věděli za půl hodinky.
Já jsem dopadla o poznání hůř, vaječníky nic, takže jsem dostala Clostilbegyt na měsíc a budu čekat jestli vůbec Ms přijde abych ho mohla začít brát. Nikdy jsem ho nebrala takže jsem zvědavá jak tělo zareaguje ![]()
@MaťulkaH já brala 4 roky. Teď mi bude 21. Takže od 16.. Samozřejmě jsem nečekala, že po vysazení vše pojede jak po másle, ale takovouhle dardu jsem taky nečekala…kontryhel piju taky ale dle dr. to moc nevytrhne…
![]()
Ahojky, ráda bych se zapojila do diskuze. Jelikož je tady to vlákno už opravdu velké, nechystám se ho prohlížet celé
mám na vás teda dotaz. Mám nepravidelné cykly po vysazení HA, celkem pravidelné jsem je měla pouze při utrogestanu. Naštvala jsem se, jelikož moje dr. se mi chtěla věnovat nejdřív za rok a šla jinam… nová dr. udělala utz 15 DC a říkala, že vidí pouze dutinku ve vaječnících a že na ovu to zrovna nevypadá a že dle toho, co jí vykládám to vidí na syndrom PCO. Mám se objednat na hormonální profil 3.-5. den a pak na velký utz.
Chci se zeptat, když se syndrom PCO potvrdí, jaký je pak další postup v léčbě?
Díky moc
@Jela čekala bych, kdybych byla mladší… bude mi 29 a čekat 3-4 roky bych tedy opravdu nedokázala ![]()
@Jela smutná jsem byla ze začátku, i když jsem si říkala, že dítě není hned, tak první čekání bylo o nervy… tento měsíc jsem se dala do klidu, asi mi i pomohlo to, že se potvrdilo, že něco není jen tak… ono když řekne dr. dojděte za rok, pak se na to podíváme a vy víte, že nemáte ovu je dost frustrující. Ano ulevilo se mi, že se to nějak pojmenovalo (předběžně) a holt čekat tak dlouho nedokážu, to jsem si jistá… proto se ptám, co a jak dále.
@Jela teď jedeme 4. cyklus snažení, Nosifol beru dva měsíce… cyklus bez Utrogestanu mám v rozmezí od 25 dní do 50… co se týče diety, tak už 14 dní jsem bez pečiva, sladké jsem vyřadila už před delší dobou. No uvidíme, jak to dopadne
rvát do sebe něco jen tak, se mi už nechce ![]()
Ahojte snazilky s PCO, mám taky pco ale mudr zatim zádne leky davat nechce ani nekontroluje ovu, jen jsem ted zmatena, minuly tyden jsem byla u mudr na vag.sono jelikoz jsem nela zpozdeni a misto ms jen spineni, tak mi udelala sono a rikala ze asi praskla cysta že už má jen 2mm a zda me nebolel levy vaječnik, coz me nic nebolelo jen jsem spinila, jenže kdyz jsem dojela domu mela jsem ukrutne bolesti vana a ani brufen nepomohl, take rikala že sliznice je krasna jenže pri PCO je sliiznice nizka a nebo zádna, to jsem mela minule sono, jenže me uz 3dny boli prsa a zvetsili se mi, poboliva podbrisek a taky jak kdyby brisni svaly, nevim zdavto je deloha nepoznám to…tt jsem predtim delala ale po limitu // carka slaba, jenže ldybych byla tak to mudr uz uvidi, ms byla 13.5. sex byl 8dc a 14dc a pak az se vratil pritel z chorvatska to bylo 6.6. a spineni 8.6.od te doby jsem tt nedela, setkala jste se s tim nektera u pco?
@Jela ja si udelala tt ale vylezla az dlouho po limitu a byla spis vyznacena nez ze by byl pozitivni, kdyz mi mudr delala vag.sono tak se me ptala zda jsem si delala tt tak jsem ji rekla ze byl negativni a dal to neresila, myslela jsem si ze se mi ovu posunula, ale i tak kdyz byl sex pri prijezdu pritele z dovolene byl to 26dc ale cyklus mam 23.takze z toho 26dc to byt nemuze urcite, spineni se dostavilo za dva dny, mudr rikala ze to spineni muze byt ze praskla cysta jenze ja byla bez bolesti, ted me picha na levem vsjecniku, boli brisni svaly ci to je delohs nevim, no zvazuji ze udelam tt ale pochybuji ze bude pozitivni kdyz mam PCO,
Jezis ja bych na nic necečkala a hned bych testovala…Kdyz jsem zjistila ze jsem tehu..hned jsem testovala 2×, jedna jistota ta mi nestacila.
Holky ve čtvrtek mám začít brát Clostík, nevíte jestli k němu mám pořád brát i Metformin? u doktora mě vůbec nenapadlo se zeptat až ted večer nad tím tak přemýšlím a vůbec nevím, sám doktor o tom že bych ho měla přestat brát nemluvil, ale pro jistotu.
Nebrala jste některá oba naráz?
@Zupa Ahojky
Já jsem brala Metformin asi půl roku a k tomu jsem měla i dva cykly Clostík, může se to užívat zároveň ![]()
Ahoj Holky,,
zajima me vas nazor! Dnes je 1.7.,, posledni
bylo 14.6.,, pravidelne chodim 25DC na agolutin pro vyvolani MC, takze v cervnu 22.6… Vzdy to dostsnu 4.den po inj, tentokrát jsem 4.den dostala pouze tmavy vytok-ne nejak moc silný, ale znatelny a trval 4dny.. Vim, ze jeste eventuane muzu dostat MC,, ale citim, ze uz nic nebude. Napadlo me udelat OVU test misto tehu, jelikoz by mel taky rozpoznať pripadne ranne tehotenstvi, ale testy vychazi negativni-naposledy dnes rano z ranní moci. A tehu test jsem delala vcera a taky negativni.. Co si o tom myslite? NEBO mam snad zmineny vytok brat za MC??? Prosim poradte. Dekuju mOc ![]()