Pejsci naše radost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
1.4.15 11:09

Dogtrekking

Ahojky všem pejskařkám, pejskařům,

nemáte odkaz na nějaké dobré stránky dogtrekkingu, tak pro začátečníky, tj. trasy +/- 30 km???
Co jsem našla, tak jsou 80 km a více a na to zatím nemáme až tak natrénováno a většinou se jedná o etapované treky přes celé víkendy (někdy i déle).

Díky za případné info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
1.4.15 12:20

@KačuliKačka Na oficiálních stránkách dogtreku jsou kromě plných tratí i midy, ale i tam počítej spíš 40-50 km.
Většina závodů má obě délky tratí, projeď pořádně jejich propozice, www a termínovku ;-)

www.dogtrekking.info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
1.4.15 12:54

@Castiel díky, na nástřel tohoto webu a délky tras jsem se dívala :) psisko to zvládne určitě hravě, se mnou je to už horší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
5.4.15 14:23

Hledá se Sid!!!

Předem se moc omlouvám za spam, ale už je to téměř měsíc, co se ztratil Sid, trikolorní kavalírek, který se vysmekl své nové majitelce ve Studénce… byl adoptovaný přes Naději Kavalíra Charlie… kdyby někdo od tama byl a mohl nějak pomoct…
více info zde:

https://www.facebook.com/…57851717847/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
5.4.15 20:22

@sallineccka vím, sdíleli jsme na FB i v naší pejskařské skupině… Zatím bezvýsledně :( Snad se najde konečně a nebo se ozve někdo, kdo ho má doma, co by nalezeného pejska :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
5.4.15 21:47

@KačuliKačka vím že bezvýsledně, včera ho hledali v Bílovci… mám to z první ruky díky naději kavalíra, taky máme pejska v dočasce momentálně… už se snaží to protlačit i do televize, prý kontaktovali nějakého moderátora… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
5.4.15 22:06

@KačuliKačka Bydlím kousek vedle, paní jsem potkala, ale hledají intenzivně až nyní - skoro po měsíci, což nějak nechápu.
Pokud bych pejska zahlédla, určitě už bych ho zachraňovala :hug:… po takové době už může být na opačném konci republiky, pokud ho někdo naložil do auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
6.4.15 08:26

@sallineccka @Jannnča my jsme to sdíleli mezi sebou i ve skupinách hned, vím, že se hledá už dlouho :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
6.4.15 08:37

@Jannnča co vím, hledají od začátku… ono to taky každý den nejde, jsou to pracující lidé ;)

a nejsem si jistá, zda by záchrana pomohla… pejsek je bázlivý a nepůjde jen tak za někým… a minulý týden byl viděn, takže v místě se pohybuje… u Jistebníku nebo jak se to tam jmenuje…

@KačuliKačka přesně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
6.4.15 14:32

@sallineccka To, že někdo řekl, že byl viděn - bych na to moc nespoléhala…místní lidi znám, navíc zde stále pobíhají psi navolno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
6.4.15 16:44

@Jannnča děkuji za info, předám dál - brát s rezervou…

jen teda blbá otázka, to nikdo neřeší volně pobíhající psy? (co jsem bydlela ještě u našich, tak jak se někde toulal pes tak už se odváděl majitelům, odchytával a hledal se páníček… i obec ho zadržela a přivezla do garáže - tenkrát jsem u obce dělala, tak jsem jednoho vlčáka hlídala, dokud se nekontaktoval majitel a nepřijel si pro pesana)… co bydlíme teď, tak tu se toulají dva, jeden vořech, patří tady lidem na hřišti a pak nějakej pudl či co to je… oba jsou vzteklý jak prase a táhnou spolu :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
6.4.15 16:56

@sallineccka Ne, někteří místní majitelé psům ještě otevřou vrátka, ať se proběhnou.
Vyhození psi se řeší částečně, protože obec pak na ně musí platit. Bylo mi řečeno, že pokud nejsou agresivní, tak se nedělá nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
6.4.15 21:03

@Jannnča tak to je síla.. i když tady taky otevírají tomu na hřišti… mají ho i naučeného na písknutí, že se vrací dom… ale i tak, je to dost nepříjemný, zvlášť když jsem musela venčit sama, takže kočárek s mimčem, našeho kavouše plus dočaskovýho… náš se může zbláznit, štěká, tahá… a ten blbec doráží :cert:

tak to koukám, u nás a i na tý obci právě.. nebyl problém… Je fakt že se tam všichni se všema znají.. u nás ve vesnici (no, u rodičů) utíkala akorát retrívřice a občas kámošky akita, ale tu pak přivazovali a všechny vrátka zamykali, protože napadala jiný psy ve vesnici… a pak dole co mají pneuservis tak těm občas uteče berňák, ale ten jde rovnou k nám - je naučenej, že vždycky dostane něco dobrého a navíc si veeelmi rozumí s našim kavoušem, takže jak dorazí tak voláme majitelům a ti si přijedou…

tohle je pro mě teda dost zarážející… :roll: nejde o to, jestli je agresivní, ale pak se blbě venčí, když se všude toulají psi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
26.4.15 09:02

Tak jsme včera absolvovali naši první voříškiádu a prostě mám doma Pana Úžasňáka nejen jako parťáka na hory a dlouuuuhé procházky, ale i nejkrásnějšího maxi voříška :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.4.15 09:14
@KačuliKačka píše:
Tak jsme včera absolvovali naši první voříškiádu a prostě mám doma Pana Úžasňáka nejen jako parťáka na hory a dlouuuuhé procházky, ale i nejkrásnějšího maxi voříška :dance: :dance: :dance:

krásný pejsánek!!! :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová