Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak my jsme 2 dospělí a 19 měsíční dcera a měsíčně nechám Penny a Lidlu tak 8 tisíc Kč, někdy víc, někdy míň. Počítám do toho jídlo a drogerii, kosmetiku kupuju jen občas zvlášť. Plenky do toho nepočítám. Snažím se kupovat kvalitní potraviny, máme rádi sýry, hodně kupuju jogurty a jiné mléčné výrobky, dceři kvalitní šunku, příteli nějaké to pivo a pro oba víno. Jinak maso moc nekupuju, máme vlastní králičí, kachní, příští rok snad přibude i krůtí a máme ovečky, takže i jehněčí a skopové a bereme 1-2× za rok prase, tím se hodně ušetří. Máme svoje vajíčka, cibuli, česnek, v mrazáku mám hromadu kořenové zeleniny, máme uskladněná jablka. Z veškerého masa co máme plánujeme dělat domácí klobásy, párky, salámy, tím se taky dost ušetří. Ale pořád mi přijde, že utrácíme dost, nato, že máme hodně svého ale moc mi to zkrouhnout nejde a to nakupuju dost v akcích ![]()
@denisa 76 píše:
@Bábi Zlopočasná možná kvůli lenivosti
Ja moc pudingy nemusim ![]()
My dáme za jídlo měsíčně 30 tisíc
jinak děti jí ve škole dcera na střední oběd 24,– a syn na základce taky nějak podobně ani nevím…já mám obědy také v práci…muž je doma takže si bere doma co je… s 6 tisici si nedovedu predstavit vystacit ![]()
@Anonymní píše:
jinak děti jí ve škole dcera na střední oběd 24,– a syn na základce taky nějak podobně ani nevím…já mám obědy také v práci…muž je doma takže si bere doma co je… s 6 tisici si nedovedu predstavit vystacit
tak hodně velká část lidí nemá 30tis. ani na úplně všechno komplet. Navíc když se jí většinou mimo domov.To nechápu co kupujete? ![]()
@Anonymní píše:
jinak děti jí ve škole dcera na střední oběd 24,– a syn na základce taky nějak podobně ani nevím…já mám obědy také v práci…muž je doma takže si bere doma co je… s 6 tisici si nedovedu predstavit vystacit
tomu teda taky nerozumím, když děti jí ve škole, ty v práci, za co utratíte 30 tisíc?
@Verca1989 píše:
tomu teda taky nerozumím, když děti jí ve škole, ty v práci, za co utratíte 30 tisíc?
kaviár, šampíčko, 5× denně a máš to hned ![]()
@K-Black píše:
kaviár, šampíčko, 5× denně a máš to hned
jj, to je asi jediné co mě napadlo, s „normálním“ jídlem se takhle snad utratit ani nedá ![]()
@Verca1989 asi dá, ale mně by asi ruka upadla brzo, když bych měla za jídlo dát tolik peněz ![]()
@Anonymní píše:
No to by mě teda taky zajímalo, co teda kupujete za jídlo, když máte všichni obědy mimo domov, krom chlapa. My dáme za jídlo kolem 3000 Kč, spíš míň, ale jen já a prcek, chlap je na cestách takže jeho jídlo do toho nepočítám, na to má peníze zvlášť a doma jí tak 2 dny v týdnu, někdy ani to ne. Malýmu vařim ob den až ob 2, skleničky skoro nekupuju, jen někam na výlet, přesnídávku mu koupím tak jednou týdně, kupuji mu ovoce a zeleninu na trhu, jogurty od hollandie, někdy ty pravý, někdy ty Lidlovský, ale není v nich velkej rozdíl, koukám na složení co mu kupuju a je to kvalitní jídlo, žádný sra.ky. I pro sebe kupuju dá se říct kvalitní jídlo, ale já nejsem megažrout, stačí mi ráno 2 rohlíky s máslem, oběd tak 4× týdně maso, který si ale nakoupim do zásoby do mrazáku asi tak na 2 měsíce za 2 tisíce a pak jen vytahuju, co chci, odpoledne něco ke kafi a večeře tousty nebo pečivo se salámem, paštikou, jogurt…sem tam nějaký chipsy, čokoláda…A nemůžu říct, že bych na jídle nějak šetřila. Ale když byl chlap doma na neschopence skoro 2 měsíce, bylo to na penězích za jídlo hodně znát. Já prostě tolik nejím
A to se fakt nijak neomezuju. Ale jídlo nevyhazuju, když už něco musím vyhodit-co může pes, sní pes, co ne, snědí slepice. Z rohlíků si udělám strouhanku…
Tak mna ked nechal byvaly, chodila som s kolegami na vecere po restikach, aby som nebola sama, ale aj tak zahucalo za mesiac ked som sa „liecila“ 20 tisic… za sypany caj a horku cokoladu s mandlami a pastiku s brusinkami… a tie restiky ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja moc pudingy nemusim
ahá..tak to chápu. Mě nevadí, ale manžel ho v buchtách taky nemusí ![]()
@K-Black píše:
kaviár, šampíčko, 5× denně a máš to hned
Taky bych to umela utratit, ale to uz by mi bylo lito
to si 15 radsi odlozim ![]()
@ugluk píše:
Já jo, balenouKupovanou na váhu u řezníka taky kolem těch 25, ale třeba minulý týdne měli tady v akci výbornou šunku od kosti za 18. Ale tak možná to někomu dost kvalitní nepřijde, no
Jogurt kupuju Hollandii velkou bílou a v případě potřeby ochutit dávám lžičku domácí marmelády.
když už jsme u té kvality…balené šunky, salámy atd. mívají v sobě nějaké látky, aby to v tom balení vydrželo…takže lepší koupit na váhu
@Verca1989 píše:
jj, to je asi jediné co mě napadlo, s „normálním“ jídlem se takhle snad utratit ani nedá
Ale dá, dost jednoduše, nemusí to být ani kaviár… u nás jedou ryby, čerstvý losos, mušle, většina výrobků bio, hodně zeleniny, ovoce, francouzské sýry, kvalitní italské těstoviny, nakládané artyčoky, dobré olivy, kvalitní bio olivový olej… tak je to u nás, omáčky by u nás nikdo nejedl.