Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Fojtisek píše:
Nemyslím si, že si kupuje rohlik a ovoce. Spíš nějaký bonbóny, chipsy,…
No asi ne no. Protože nechce být před kámošema za trapáka. ![]()
@mkrista píše:
@debra.morgan Mají Lidl asi 100m cestou do školy, nemám problém mu dát více, jen chci vědět názor ostatních
Když mu chystám svačiny, tak mu stačí jeden obložený rohlík a kus ovoce, občas nějaká tyčinka… Tak jsem brala, že za 30kč, si koupí 2 kousky pečiva, případně nějaké ovocem ale jak jde teď vše nahoru, tak to už asi nestačí no…
Mně teda připadá 30 Kč na svačinu akorát. Devítiletý toho zas nesní tuny a pokud má v poledne oběd, tak za 30 Kč se nasvačí bohatě. Pokud si koupí pytlík brambůrek, tak mu na sváču už nezůstane. Ale tak předpokládám, že si tam koupí nějaké pečivo (takové ty bagetky zapečené se sýrem, pizza rohlíky apod.), co vyjde kolem 15 kaček, k tomu kus ovoce nebo jogurt, to je za mě úplně ideální.
@Sisika9 píše:
Ne, to opravdu nekoupí si brambůrky, kolu a snickersku
za 30 korun těžko. ale nekoupí si za to ani to, co by zakl chtěla.
@lucad77 píše:
No asi ne no. Protože nechce být před kámošema za trapáka.
Takže ti, co nejsou za trapáka, si ve třetí třídě kupují na sváču bonbony a chipsy? ![]()
@mkrista píše:
@lucad77 Já si kupuji, třeba žervé za 13 + 2 kousky pečiva, jogurt a nějaké ovce a do 40 se vejdu a to mám i na odpoledneRáno se nasnídá a v 12:30 už jde na oběd…
No jo, ale vy jste dospělá. Ruku na srdce, koupila byste si tohle v těch 9 letech? Nebo byste spíš sáhla po něčem, co třeba doma běžně nedostanete?
@mkrista A oni si můžou odejít o přestávce koupit svačinu do Lidlu? To asi těžko, ne? Nebo to kupuje ráno před školou?
@hospodki Dáky za tip, jako uplne uctenkama to asi řešit nechci, tak jej omezovat, ale když to jinak nepůjde… Sportovat nechce, pak přibírá, snažím se jej brát na procházky a tak, ale když si pak bude kupovat takové věci, tak se to nezpraví ![]()
@lucad77 píše:
No jo, ale vy jste dospělá. Ruku na srdce, koupila byste si tohle v těch 9 letech? Nebo byste spíš sáhla po něčem, co třeba doma běžně nedostanete?
přesně. otázka je jestli vubec ma kapesny, aby si něco zakazanyho koupil dle sebe.
@lucad77 píše:
A co je podle tebe ideální svačina pro devítiletého, aby nebyl za trapáka? A kolik by měl dostat, aby byl in? ![]()
@mkrista píše:
@debra.morgan Mají Lidl asi 100m cestou do školy, nemám problém mu dát více, jen chci vědět názor ostatních
Když mu chystám svačiny, tak mu stačí jeden obložený rohlík a kus ovoce, občas nějaká tyčinka… Tak jsem brala, že za 30kč, si koupí 2 kousky pečiva, případně nějaké ovocem ale jak jde teď vše nahoru, tak to už asi nestačí no…
A proč ma jist dva suchy kousky peciva? A co si k tomu nebo na to da? Doufám ze necekas ze si koupi banan nebo jabko, ze. To mu nemuze vyjit.
Já si myslím že 30 je fajn ![]()
Mně do školy stačí většinou kolem 50,ale já jsem tam déle a obědvám až ve 3-4.
Ale dá se, když se nekupují blbosti ![]()
(pro představu - cottage sýr 25, křehké plátky 7,banán 8, musli tyčinka 10)
Jestli ti můžu poradit, nedělej z prasáren typu brambůrky nebo kus pizzy úplně nedostupný ovoce. Ona si to většina lidí později v životě vynahradí.
@mkrista Svačinu má z domova. Blbosti si kupuje z kapesního u Vietnamce cestou ze školy.
Je dost naivní si myslet, že když jde devítiletý do samosky s kamarády, tak si tam koupi ke svačině banán a kefír. ![]()