Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No někde píšou, že doba hojení 6 týdnů jako po porodu a úplné zhojení asi 3 měsíce. Záleží asi na tom, co ti budou konkrétně upravovat
V nějaké diskuzi jsem četla, že paní byla taky na plastice, ji ale přichycovali dělohu nějakou síťkou a ta měla přísný zákaz tahání těžkých věcí po celých 6 týdnů! Tady o tom co řešíme my, se právě nikde moc nepíše co a jak
Taky bych nemohla 6 týdnů nechat děti růst jako dříví v lese
Každopádně jsme domluvený s mužem, že jestli na tu operaci budu muset, vezme si na děti ošetřovačku a pomůže mi aspoň takhle. Zbytek budu muset sama..
@JanetX my jsme tak take domluveni, že nejdříve si vezme osetrovacku na děti, když já nebudu moct a budu v nemocnici a pak u obvodaka na mě, ale takhle to pytlíkovat celé šestinedělí… Nicméně raději budu pytlíkovat, jen aby se to zlepšilo…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, skočím vám do řeči z trochu jiného soudku, pač na moje diskuze nikdo neodpovídá a toto se trochu podobá. Po porodu druhého jsem 16 měsíců a po pobíhání od doktora k doktoru jsem objednaná v září na plastiku - konkrétně levatorplastiku a overlapsfiknkeroplastiku, protože neudržím plyny a se stolicí mám také problém. Operovat mě tedy výše uvedený doktor nebude. Budou mě operovat v Pze na Bulovce. Nicméně jste mě celkem vyplašily tou rekonvalescencí - že to nebude žádná sranda to vím, že se o děti bude muset nějakou dobu starat manžel, jsem taky tušila, ale šest týdnů? To mu dají nějaký paragraf? Doufám, že o děti se tak po třech týdnech budu moct postarat sama.
S těmi plynami a stolici to mám to samé.
řekli ti, že ti to na 100% pomůže a zbaví tě problémů?
Anonymní ale já nepsala, že mám problémy s plyny a stolicí - to jsi zkopírovala svůj příspěvek ![]()
@Anonymní píše:Řekli, že to pomůže, určitě to bude lepší, ale už to nikdy nebude takové jkao předtím. Už jsi s tím někde byla?
S těmi plynami a stolici to mám to samé.řekli ti, že ti to na 100% pomůže a zbaví tě problémů?
@Anonymní píše: Řekli, že to pomůže, určitě to bude lepší, ale už to nikdy nebude takové jkao předtím. Už jsi s tím někde byla?
Ano byla, u dr. otcenaska, mám něco se svaly..termin operace ještě nemám, ty jo?
Anonym 2
@Anonymní píše:
Ano byla, u dr. otcenaska, mám něco se svaly..termin operace ještě nemám, ty jo?Anonym píše: Více
Já byla u dr. Šloufa na Bulovce, dělá proktologii. Různými vyšetření zjistil, že mám přerušený svěrač, což je i okem viditelné (velký nástřih, špatné zasiti, rozpadle šití, zapomenuté tampony v pochvě po porodu a zánět k tomu - jedno s druhým). Jdu 12.9.2017. Bývala bych asi mohla dříve, ale chtěla jsem užívat léto s detmi. Syn pak bude ve školce, tak bude mít trochu ulevíno.
@JanetX Ahoj,tak teďka nevím
psala jsem dr.,že jsem nad tím přemýšlela, že bych tu fyzioterapii přeskočili a co si o tom myslí. Mi odepsal, že je to na mě
tak a teďka nevím…preskocit a jít rovnou na operaci? Mě přijde, že ta fyzioterapie je ztráta casu.. ale myslela jsem si, že mi poradí teda více.
@Anik6 No tak jsem sama zvědavá, jak se rozhodneš
Upřímně ti řeknu že si myslím, že to ztráta času je
nevím přesně, jaké máš problémy, ale jsou věci, který se ani tím cvičením nezlepší. Já od porodu poctivě posilovala dost dlouho a několikrát denně pánevní dno. Díky tomu se sice něco upravilo a nějakým problémům se asi zavčasu zabránilo, ale třeba to, co mě teď momentálně trápí s tou hrází, na to mi nějaké cvičení nepomůže ani náhodou
A jak to cítíš ty?
Anonymní holky: promiňte, já přehlídla že tu jste dvě a omylem jsem reagovala
No jo.. tři a půl roku na mateřské a už blbnu.. a to mám ještě rok a půl před sebou
Když to čtu, tak Vás lituju, protože si taky užíváte ![]()
Anonym 1: Můžu se zeptat jak to máš s těmi svaly? Jestli máš někde něco blbě sešitýho, od porodu si to sedlo a dělá to teď brikule… A tobě fyzio nedoporučil?
@JanetX píše:
Anonymní holky: promiňte, já přehlídla že tu jste dvě a omylem jsem reagovalaNo jo.. tři a půl roku na mateřské a už blbnu.. a to mám ještě rok a půl před sebou
Když to čtu, tak Vás lituju, protože si taky užíváte
Anonym 1: Můžu se zeptat jak to máš s těmi svaly? Jestli máš někde něco blbě sešitýho, od porodu si to sedlo a dělá to teď brikule… A tobě fyzio nedoporučil?
Svaly panevniho dna mam v poradku-gynekolog mi pro jistotu delal urodynamicky test a tam je vse v poradku. Spatne sesita jsem zjevne byla, pac se mi to vsechno rozpadlo a pak jsme to s doktorem dohojovali a dohojovali. A p. Dr. Šlauf mi řekl, že fyzio a kdejaké cvičení by mi určitě nepomohlo, protože mám preruseny sverac.
@JanetX mám rozpadly sval kdesi, který je potřeba sesit. proto se mi stávají nehody ![]()
Anonymní Aha… no, to je teda hezký
A prosímtě ten test se dělá jak? To jen kdyby náhodou tak abych věděla, na co se popřípadě připravit ![]()
Ahoj holky, skočím vám do řeči z trochu jiného soudku, pač na moje diskuze nikdo neodpovídá a toto se trochu podobá. Po porodu druhého jsem 16 měsíců a po pobíhání od doktora k doktoru jsem objednaná v září na plastiku - konkrétně levatorplastiku a overlapsfiknkeroplastiku, protože neudržím plyny a se stolicí mám také problém. Operovat mě tedy výše uvedený doktor nebude. Budou mě operovat v Pze na Bulovce. Nicméně jste mě celkem vyplašily tou rekonvalescencí - že to nebude žádná sranda to vím, že se o děti bude muset nějakou dobu starat manžel, jsem taky tušila, ale šest týdnů? To mu dají nějaký paragraf? Doufám, že o děti se tak po třech týdnech budu moct postarat sama.