Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
128
26.1.16 13:44

Zdravím :) my je máme (jsou to takové ty plastové s prezkama na suchý zip, že?), dělali je na míru v Motole a zatím žádný problém, jen se v nich malé dost potí nohy, nevím, co budeme dělat v lete :nevim: myslím, že to chce čas a taky si zvyknete, případně pokud se vám dělají otlaky na nožkách, tak vám je trochu upraví… Držím palce, ať je to čím dál lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
26.1.16 14:56

Ahoj holky, vše nejlepší v tomto roce vám i mrňatům…
Mám dotaz - kolega chodí k doktorce z Bulovky a minule mu prý místo klasických DB nebo J. Mitchelových dlah ( ty co mají tyč) nabídla toto :
http://www.c-prodirect.co.uk/adm/
máte s tím někdo zkušenost? Jdeme k Chomiakovi 16.2., malýmu je 15 měsíců a dlahy na noc jsou utrpení- velkou část noci spí v sedě nebo v leže na dlahách, kdy se drží za tyč…že bych to na doktora zkusila…navíc máme jen jednu nožku takže ta druhá trpí zbytečně…
díky Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
26.1.16 21:30

@dendulina Taky je máme, už několik měsíců a je to čím dál horší. Nyní jsme ve stadiu, kdy mu musím dlahy nasazovat tajně tehdy, když tvrdě spí a za dvě hodiny řev!! Nepřestane, dokud je nesundáme. Problém u nás je nejspíš v tom, že byl cca 5 měsíců úplně bez dlah a tak si odvykl. Teď je máme především proto, že vtáčí přednoží. Za 14 dní jdeme k Maříkovi, tak se s ním zkusim domluvit, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
27.1.16 07:06

@dendulina přesně jak psala @markét1982 chce to čas a zvyk. Malá je má už po 3 a spí s nima úplně v pohodě. Jen to pocení je děs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
27.1.16 07:09

@milu79 tak tyhle neznám, ale jsou podobné těm KAFO/AFO dlahám. Určitě bych žádala doktora, aby měl malý dlahu jen na nemocné nožce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
27.1.16 13:10

@Shari81 a jak řešíte to pocení? Teď to teda ještě není tak hrozné, ale v létě se mi v těch dlahach upeče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
27.1.16 21:44

@markét1982 to asi vyřešit asi nejde :think: nechala jsem do dlah na ortotice udělat pár dírek, ale moc to nepomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
31.1.16 20:18

Presne jak pise Shari…nechte si je na protetice co nejvic provrtat, ale moc to samozrejme nepomuze. Holt bavlnene nebo bambusove puncochace. Vetsinou se to i pres leto da a v tech nejhorsich vedrech jsem je holt parkrat nedala…je teda fakt, ze my je meli uz jen na noc, takze to bylo snazsi :nevim: vic se s tim asi nenadela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
31.1.16 20:21

@milu79 jsem moc zvedava co ti na to Chomiak rekne, urcite dej vedet :jazyk: my ted mame cerstve novy KAFO dlahy, ale za pul roku az budeme mit narok na novy je chci taky zkusit, ale moc si neumim predstavit jak to z nej lamu…fakt jsem zvedava jak pochodite…drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
2.2.16 14:32

Ahojte holky! zatepla se s vámi chci podělit o novinku, dnes jsme byli na ultrazvuku v 20. týdnu a vypadá to, že druhý bobek bude mít nožky ( a snad i vše ostatní) v pořádku :)) byla jsem z toho už pár dní vyklepaná, ale usmálo se na nás štěstí :)
a děkuji za tipy ohledně „odvětrání“ KAFO dlah :) taky si myslím, že když se dlahy v těch velkých vedrech hold nedají, nic hrozného se nestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
2.2.16 19:50

@markét1982 gratuluji krásná zpráva :)

já začínám trošku stresovat za měsíc nás čeká kontrola na ortopedii, Baru sice běhá jak laňka nožka se zdá v pořádku ale přeci snad to bude dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
2.2.16 21:49

@markét1982 juchůůů moc gratuluju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
2.2.16 22:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
19.2.16 22:51

Tak vás opět všechny po dlouhé odmlce zdravím. Tak už mám k mému synovi s pec na levé nožce bratříčka, který má už 4 měsíce a nožičky má naprosto v pořádku. Úplně jsem si oddechla. Narodil se a měl 4250g a 51 cm, takže mi dal pěkně zabrat. Akorát jak jsem doma pořád na kluky sama, tak mi dávají oba pěkně zabrat a připadám si, že nemám na nic čas. Kontrolu na ortopedii mám v dubnu, tak jsem zvědavá jak dopadneme, protože malý stáčí přednoží docela dost dovnitř. Jinak všem přeji jen a jen dobré zprávy a ať se nožičkám a dětičkám daří. :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
21.2.16 21:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat