Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím
my je máme (jsou to takové ty plastové s prezkama na suchý zip, že?), dělali je na míru v Motole a zatím žádný problém, jen se v nich malé dost potí nohy, nevím, co budeme dělat v lete
myslím, že to chce čas a taky si zvyknete, případně pokud se vám dělají otlaky na nožkách, tak vám je trochu upraví… Držím palce, ať je to čím dál lepší!
Ahoj holky, vše nejlepší v tomto roce vám i mrňatům…
Mám dotaz - kolega chodí k doktorce z Bulovky a minule mu prý místo klasických DB nebo J. Mitchelových dlah ( ty co mají tyč) nabídla toto :
http://www.c-prodirect.co.uk/adm/
máte s tím někdo zkušenost? Jdeme k Chomiakovi 16.2., malýmu je 15 měsíců a dlahy na noc jsou utrpení- velkou část noci spí v sedě nebo v leže na dlahách, kdy se drží za tyč…že bych to na doktora zkusila…navíc máme jen jednu nožku takže ta druhá trpí zbytečně…
díky Milada
@dendulina Taky je máme, už několik měsíců a je to čím dál horší. Nyní jsme ve stadiu, kdy mu musím dlahy nasazovat tajně tehdy, když tvrdě spí a za dvě hodiny řev!! Nepřestane, dokud je nesundáme. Problém u nás je nejspíš v tom, že byl cca 5 měsíců úplně bez dlah a tak si odvykl. Teď je máme především proto, že vtáčí přednoží. Za 14 dní jdeme k Maříkovi, tak se s ním zkusim domluvit, co s tím.
@dendulina přesně jak psala @markét1982 chce to čas a zvyk. Malá je má už po 3 a spí s nima úplně v pohodě. Jen to pocení je děs…
@milu79 tak tyhle neznám, ale jsou podobné těm KAFO/AFO dlahám. Určitě bych žádala doktora, aby měl malý dlahu jen na nemocné nožce.
@Shari81 a jak řešíte to pocení? Teď to teda ještě není tak hrozné, ale v létě se mi v těch dlahach upeče ![]()
@markét1982 to asi vyřešit asi nejde
nechala jsem do dlah na ortotice udělat pár dírek, ale moc to nepomohlo…
Presne jak pise Shari…nechte si je na protetice co nejvic provrtat, ale moc to samozrejme nepomuze. Holt bavlnene nebo bambusove puncochace. Vetsinou se to i pres leto da a v tech nejhorsich vedrech jsem je holt parkrat nedala…je teda fakt, ze my je meli uz jen na noc, takze to bylo snazsi
vic se s tim asi nenadela
@milu79 jsem moc zvedava co ti na to Chomiak rekne, urcite dej vedet
my ted mame cerstve novy KAFO dlahy, ale za pul roku az budeme mit narok na novy je chci taky zkusit, ale moc si neumim predstavit jak to z nej lamu…fakt jsem zvedava jak pochodite…drzim palce ![]()
Ahojte holky! zatepla se s vámi chci podělit o novinku, dnes jsme byli na ultrazvuku v 20. týdnu a vypadá to, že druhý bobek bude mít nožky ( a snad i vše ostatní) v pořádku
byla jsem z toho už pár dní vyklepaná, ale usmálo se na nás štěstí ![]()
a děkuji za tipy ohledně „odvětrání“ KAFO dlah
taky si myslím, že když se dlahy v těch velkých vedrech hold nedají, nic hrozného se nestane…
@markét1982 gratuluji krásná zpráva ![]()
já začínám trošku stresovat za měsíc nás čeká kontrola na ortopedii, Baru sice běhá jak laňka nožka se zdá v pořádku ale přeci snad to bude dobré ![]()
Tak vás opět všechny po dlouhé odmlce zdravím. Tak už mám k mému synovi s pec na levé nožce bratříčka, který má už 4 měsíce a nožičky má naprosto v pořádku. Úplně jsem si oddechla. Narodil se a měl 4250g a 51 cm, takže mi dal pěkně zabrat. Akorát jak jsem doma pořád na kluky sama, tak mi dávají oba pěkně zabrat a připadám si, že nemám na nic čas. Kontrolu na ortopedii mám v dubnu, tak jsem zvědavá jak dopadneme, protože malý stáčí přednoží docela dost dovnitř. Jinak všem přeji jen a jen dobré zprávy a ať se nožičkám a dětičkám daří.
![]()