Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Evulina
Diskuze o juvenilni justici tu byla, myslim, ze byla smazana. Nezakladalas ji ty?
Bylo tam i krasne homofobni video. Jiste, linky duvery slouzi pro pridej deti homosexualum.
Obavam se, ze kdyz si verila tomuhle, racionalni argumenty te nepresvedci.
@koprovka89 píše:
Hele colafit, nech toho, vůbec nic o mě, o mé rodině o mém životě nevíš. Peníze mě fakt nezajímají, protože mi maminku ani tatínka nevrátí. Díky nim mám peněz hromadu a co jsou mi platné, když oni jsou po smrti! takže se uklidni. Já jsem tady pouze napsla svůj názor, že si myslím, že pěstouni to částečně dělají i pro reníze a hotovo. Ne-ser se do něčeho o čem nic nevíš ty paní dokonalá!
Prosím?? To je reakce na co? To, že si neumíš obhájit své postoje, které postupem času měníš dle potřeby, není můj problém. O tvé rodině jsem nenapsala ani písmenko, tak se zklidni.
Příspěvek upraven 22.01.14 v 14:51
@Evulina píše:
Uf, no jo, asi máš pravdu.
Chtěla jsem znát i jiné názory. Chtěla jsem posoudit vhodnost přechodné pěstounské péče pro citový vývoj dítěte. A chtěla mj. upozornit na násilné odebírání dětí v zahraničí, kde je do toho všeho statut profesionální pěstounské péče také zapleten (krom soudů, zprostředkovatelů adopce a asi i učitelů, linek důvěry atd…)
Tímto vám všem tady děkuji za jakékoli příspěvky a doufám, že poctivých pěstounů, kterým jde hlavně o děti, bude ta většina a že pokud by se tady měly začít odebírat děti i za blbosti z biolog. rodin, všichni se postavíme jednotně proti tomu
Ano, to je ideál, ale je reálný?
@Sati píše:
Co se týče násilného odebírání, myslím, že tady je sociálka více než benevolentní. Náš starší se dostal do DD až poté, co šla maminka sedět, než se jim to podařilo, tak mu stihla porodit 6 sourozenců, no a mladšího si maminka šla před 12 lety něco vyřídit, kluka dala k sousedce a vyřizuje dodneška. Nenašla ji ani policie, nikdo netuší, kde je
A pokud už dítě odeberou, nejprve hledají někoho v rámci rodiny, kdo by se ho ujal, teprve pak jej nabídnou pěstounům.
Já pevně doufám, že u nás násilné odebírání neprojde. V tom zahraničí nutí ty rodiče mlčet, než se ukončí proces, pod pohrůžkou, že by už své děti nikdy neviděli..Na povrch vyplouvají jen příběhy těch, kteří už o děti definitivně přišli, těch, co už nemají co ztratit
.
A jsem ve finále moc ráda, že jsme se tu vlastně všichni sešly se stejným cílem - s cílem se co nejlépe postarat o děti, protože děti milujeme.
Ty nedorozumění tady vlastně vznikaly jenom kvůli těm částkám, ale z toho všeho nakonec vyplynulo, že všem nám jde hlavně o blaho dětí a za to jsem moc ráda
![]()
Tady z toho normálně brečím dojetím ![]()
@koprovka89 ty jsi teda hustá, právě kvůli takovým jako jsi ty, emimino upadá. Napadáš ostatní, vyjadřuješ se vulgárně, urážíš se, no klasický troll.
Pro zakladatelku, nemyslím si že to lidi dělají pro peníze, čili za účelem zisku. Kontroly jsou, že nejsou neomylné, no to asi není nikdo.
Pro všechny maminky co mají dítko, či dítka v pěstounské péči ať na dobu přechodnou či ne, máte můj veliký obdiv.
@Baba píše:
@Evulina
Diskuze o juvenilni justici tu byla, myslim, ze byla smazana. Nezakladalas ji ty?
Bylo tam i krasne homofobni video. Jiste, linky duvery slouzi pro pridej deti homosexualum.
Obavam se, ze kdyz si verila tomuhle, racionalni argumenty te nepresvedci.
Jo, tu jsem zakládala a jo, to video (takové to dlouhé) homofobní je, taky si nemyslím, že homosexuálové = pedofilové atd..
Ale je homofobní pitomost to, že se to neoprávněné odebírání fakt děje?
@Evulina Osobně znám rodinu, kde bych řekla, že odebrání je jediná cesta k tomu, aby ta děcka žila normálně, no škoda mluvit. Chodí tam sociálka na kontrolu, učí, jak vařit, uklízet. Velmi mě to pozitivně překvapilo. Takhle to má fungovat a doufám, že bude i nadále, že se budou všichni snažit ty děti co nejdéle udržet v rodině.
@Virginia píše:
@Evulina Osobně znám rodinu, kde bych řekla, že odebrání je jediná cesta k tomu, aby ta děcka žila normálně, no škoda mluvit. Chodí tam sociálka na kontrolu, učí, jak vařit, uklízet. Velmi mě to pozitivně překvapilo. Takhle to má fungovat a doufám, že bude i nadále, že se budou všichni snažit ty děti co nejdéle udržet v rodině.
@Evulina píše:
Jo, tu jsem zakládala a jo, to video (takové to dlouhé) homofobní je, taky si nemyslím, že homosexuálové = pedofilové atd..
Ale je homofobní pitomost to, žese to neoprávněné odebírání fakt děje?
Můžu se zeptat z jakých zdrojů to máš potvrzené a zda máš potvrzené, že to bylo skutečně neoprávněné?
edit: Nic o tom nevím, tak se ptám.
Víš s těma bio rodinama to je těžké, naši kluci byli z rodin odebráni v 6 letech to je věk, kdy už si dost pamatují a to co nám řekli se vám asi líbit nebude. Mladší znal značky alkoholu, jak se zapaluje cigáro a kreslit uměl na úzké papírky - účtenky z hospody. Neuměl počítat, skládat slova do vět, znal jen studenou vodu z kohoutku a rohlíky, pak ještě lízátky - zuby měl totálně vyhnité. Mentálně na úrovni 3-4 letého dítěte. Matka ho zavírala do sklepa nebo šla do hospody a nechala mu zhasnuté. Dodnes se bojí tmy, celý barák nám svítí jak Las Vegas, do sklepa jde jen když jde s ním ještě někdo. Starší na tom byl ještě hůř, matka fetka, takže ho místo školy posílala kupovat fet, když zlobil, býval přivázaný k radiátoru nebo ho svázaného zavírali ve sklepě. Když byla matinka na mol, musel jí píchat fet on. Paradoxně, když byl v domově, tak si ho rodina nechtěla brát, protože byl viditelně bledší než jeho černí sourozenci a taky se bál krást - tak ho nechávali na vánoce v DD, zbytek sourozenců šla na vánoce domů.
Chápu, že i v PP může dojít ke zneužití, ale tech dětí, které to zachránilo je nepoměrně více.
@Evulina píše:
Ale je homofobní pitomost to, že se to neoprávněné odebírání fakt děje?
Ta diskuze byla smazána proč?
Dobrý den,
ráda bych požádala uživatelky, které tato diskuze nezajímá, popř. zastávají opačný názor, než většina diskutujících, aby více dbaly na obsah svých příspěvků.
V některých příspěvcích se objevily vulgarismy a nepatřičné poznámky. Pokud by se tato situace opakovala, případně přiostřila, bude nutné téma uzamknout, nebo smazat (což je škoda).
Děkuji za pochopení a přeji hezký den ![]()
Martina
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat