"Pipkoidní" chování holčiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11092
9.4.19 21:07
@Průzkumník píše:
Jak často?

Kam tím míříš? Obyčejně se tak děje na začátku roku ve škole a poté, když navštíví nový kolektiv, například příměstský tábor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
9.4.19 21:08
@Russet píše:
Mně přijde hrozné mluvit o dětech, že se chovají pipkoidně. I chlapečci si hrají pro mě nepochopitelné hry. Honí se, řvou a střílí se. Soutěží, neposedí a je jich všude plno. Pak je mi bližší to holčičí hraní.

On termín skolkove dítě je dost zavádějící - mám na mysli předškoláky - za půl roku jdou do první třídy a holčičky pipkoidni řeší jen jak se jim točí sukně, dělají na sebe dlouhy nos, vyplazují jazyk, mluví arogantně, namyšleně. To není zdravé sebevědomí, protože nemají důvod - fakt to nejsou žádný hvězdy. Jejich chování je mi krajně nesympatické. Je pravda že jsou ve školce i normální hodne holcicky co se chovají hezky, ale bohužel kdo chce s vlky žíti musí s nimi viti, a tak začínají přebírat moresy od těch pipek. :(

Příspěvek upraven 09.04.19 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
9.4.19 21:08
@Průzkumník píše:
Bez dětí. :nevim:

To asi záleží, jak se rozhodnou. Je fakt, že takové ženské bývají vybíravější. Na druhou stranu - jejich věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
9.4.19 21:09
@Zabatko píše:
Pipkoidní chování je třeba toto (teď myslím u náctiletých třeba 12 let a víc):
1. špulení pusy, přehazování vlasů na stranu a focení půlky xichtu v xyz pozicích a následné vystavování na instagram a FB
2. malování „slimáků“ na obočí a vystavování tamtéž (slimáci tomu říká moje dcera, která pipkoidní fakt není, hrabe se v koňském hnoji když má volno :-))
3. chichotání se kdejaké krávovině v hejnu podobně pipkoidních spolužaček
4. řešení botiček, šatiček, makeupů, pupínků a podobných záležitostí opět v hejnu
No a to jen tak pro ukázkuU malých holčiček je to v podstatě to samé, akorát v počátcích a 100% to je odkoukané, hlavně od těch malých, z rodiny, když je pipka mamka, dcera taky. U těch malých satanášů se do toho počítá např. lhaní a házení viny na méně pipkoidní spolužačky (už ve školce). Mám dcery 3 a pipkoidní není teda žádná.

Díky. Lip bych to nepopsala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
9.4.19 21:12
@Lynette píše:
On termín skolkove dítě je dost zavádějící - mám na mysli předškoláky - za půl roku jdou do první třídy a holčičky pipkoidni řeší jen jak se jim točí sukně, dělají na sebe dlouhy nos, vyplazují jazyk, mluví arogantně, namyšleně. To není zdravé sebevědomí, protože nemají důvod - fakt to nejsou žádný hvězdy. Jejich chování je mi krajně nesympatické. Je pravda že jsou ve školce i normální hodne holcicky co se chovají hezky, ale bohužel kdo chce s vlky žíti musí s nimi viti, a tak začínají přebírat moresy od těch pipek. :(

Tak si to rozebereme:

• řeší, jak se jim točí sukně: to mi přijde normální. Kdyby nosili sukně kluci, určitě to řeší taky :)
  • vyplazují jazyk, chovají se arogantně, namyšleně: to je prostě nevychovanost a frackovství, ale tak se chovají i někteří kluci, ne?

Furt nevidím, kde je ten speciální problém s holkama.

Edit:
Jo, ony řeší JEN jak se jim točí sukně. Nojo, no, kluci zas budou řešit JEN že mají lepší auťák/samopal… ale buď v klidu. Tvoje dcera bude v pohodě a nebude pipka. Žádná matka nemá dceru pipku. Pipky jsou výhradně dcery těch ostatních.

Příspěvek upraven 09.04.19 v 21:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
9.4.19 21:12
@Průzkumník píše:
@LynetteProsímtě, co znamená pipkoidní a Milkoidní chování?

Trojlístek to na druhé straně diskuze vystihla a i ostatní to dobře vysvětlili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.4.19 21:13

A víš o tom, že ty holky přejímají vzory v chování ve svém okolí? Většinou tedy u matek, „tet“ a babiček? Takže pokud bude mít jako vzor tebe… tak jí to asi úplně nehrozí.
A druhá věc - nejsou jen pipinky bez mozku a outsideři. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 21:14
@Russet píše:
Ona zavelela a sestra poslechla.
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
9.4.19 21:15
@Zabatko píše:
Pipkoidní chování je třeba toto (teď myslím u náctiletých třeba 12 let a víc):
1. špulení pusy, přehazování vlasů na stranu a focení půlky xichtu v xyz pozicích a následné vystavování na instagram a FB
2. malování „slimáků“ na obočí a vystavování tamtéž (slimáci tomu říká moje dcera, která pipkoidní fakt není, hrabe se v koňském hnoji když má volno :-))
3. chichotání se kdejaké krávovině v hejnu podobně pipkoidních spolužaček
4. řešení botiček, šatiček, makeupů, pupínků a podobných záležitostí opět v hejnu
No a to jen tak pro ukázkuU malých holčiček je to v podstatě to samé, akorát v počátcích a 100% to je odkoukané, hlavně od těch malých, z rodiny, když je pipka mamka, dcera taky. U těch malých satanášů se do toho počítá např. lhaní a házení viny na méně pipkoidní spolužačky (už ve školce). Mám dcery 3 a pipkoidní není teda žádná.

1 a 4 se tyka spis uz puberty.Ale , kdyz vidim dcery instagram :D , tak nastesti neni ,,pipkoidní´ , ma tam normalni fotky :) .Ildyz nechapu , jak to , ze ma 2 tisice sledujicich , 800 liku a kluci ji tam do komentare posilaji srdicka :nevim: :D

Příspěvek upraven 09.04.19 v 21:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
9.4.19 21:15
@Alušáček píše:
No vidíš a já když jsem s dcerou na hristi tak si říkám, ještěže moje dítě je jedna z toho houfu růžových holčiček a ne kluk. Protože malý kluci maj trapný nápady, jen litaj, strilej po sobě a vyluzujou podivný zvuky :lol: Máš zbytečný předsudky, holčičí svět je jinej než klučičí a tak to má byt ;)

Souhlasím, nechme děti být dětmi, holčičky holčičkama a kluky klukama. Každé pohlaví má svoje. Děti už mám větší a problémy v kolektivu typu jeden chce velet a vymýšlí číčoviny se vyskytují běžně u obou pohlaví, žádné namyšlené pipky a uvědomělí kluci, je to fifty fifty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
9.4.19 21:21
@_.Emilyyy píše:
1 a 4 se tyka spis uz puberty.

Ano a navíc kdejaký kluk v tomhle může holkám směle konkurovat. Stačí kouknout na mladé kluky jak se oblékají, češou, co předvádějí youtubeři …je to nemlich to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.4.19 21:22
@Lynette píše:
Díky. Lip bych to nepopsala!
@Zobatko

A napadlo vás, že i z těch „pipkoidních“ holčiček můžou vyrůst naprosto pohodové a prima ženské? A že je nedůstojné, aby dospělé ženy takto kastovaly malé holky, místo smírného nadhledu vyzrálých osobností?

Příspěvek upraven 09.04.19 v 21:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
9.4.19 21:22
@Kelsey píše:
Mam dve holky. Maji rady aktivity pro holky i pro kluky. Obe hraly fotbal. Byly na tabore Brontosaura, kde neni voda, elektrika. A presto jsou i holcici.
To pipi v nich udelaji rodice a pozdeji puberta muze ovlivnit, ale nic strasneho bych nehledala a nehroutila se.
Jestli ty mas velky problem, tak existuji babyboxy, kdyz holka je pro tebe obtezujici pritez.
Prijde mi to od tebe strasne rouhani. Bud stastna, ze bude zdrava, ze ji mas.

To jsi špatně pochopila. Miluju ji strašně už teď a jsem šťastná jako blecha že ji mám. Šílené se na ni těším. Jen se bojím aby nasla nepipkoidni kamarádky, aby nebyla outsider jako já protože já jelikož mám k tomuhle chování odjakživa averzi ji v tom nebudu schopna podporovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.4.19 21:23
@_.Emilyyy píše:
Ale zase nechapu, ze tady podle vetsiny, ze ty holky, vo se bavi s klukama, jsou,,klucici typy". Mojí dceri je 15-nact let, je normlame holcici a ted v puberte se bavi hodne s klukama. :nevim: @Knihomyš
Tak ja tim ovlivnovanim samozdrejme nemyslela nejaky noseni tricka :D.
Vem si napriklad v puberte se dite zacne bavit s partou, vsichni z ty party kouri ,je nejpravdepodobnejsi, ze to dite zacne kourit taky, protoze i kamaradi jeho kouri.

Tridni me dcery si opakovane stezuje nebo ma tendence mi zalovat, ze holka se bavi o prestavce a provozuje komunikaci s klukama, kdyz jsem se ji ptala, jako cemu to vadi, tak nedokazala odpovedet. Protoze vim, ze holka udrzuje pratelsky kontakt s celou tridou, ze nedela rozdily.
Jeji tridni to neskutecne irituje asi, kdyz se bavi spolu opacne pohlavi. Lide jsou ruzni patroni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
9.4.19 21:23

chudák tvoje holčička, ještě se ani nenarodila a už máš vůči ní předsudky.
Přečti si tohle:
 https://cs.wikipedia.org/…%C4%9B%C4%8F

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí