Písemný souhlas k sexu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7571
25.5.18 18:26
@vonajebohyne píše:
Nezvysujte PL ctenost.

Jakze byla ta hlaska, kazdym citovanim clanku z „parlamentnichlistu“ zemre jedno kotatko? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
25.5.18 18:28
@Chytrak píše:
Jakze byla ta hlaska, kazdym citovanim clanku z „parlamentnichlistu“ zemre jedno kotatko? ;)

Tak nejak, nebylo to stenatko :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
salamio
25.5.18 18:29
@vonajebohyne píše:
Tak nejak, nebylo to stenatko :mrgreen:?

Miminko.

• Citovat
  • Upravit
7571
25.5.18 18:32

@vonajebohyne urcite to bylo nejake roztomile male zvire, ale klonim se ke koteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
25.5.18 18:33
@Chytrak píše:
@vonajebohyne urcite to bylo nejake roztomile male zvire, ale klonim se ke koteti.

V tom pripade to bylo jedine fretatko ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.5.18 18:35
@Čajíček1980 píše:
A podpis musí být ověřený notářem před každým stykem :mrgreen:

tak když je notář v trojce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.5.18 18:36
@Chytrak píše:
Jakze byla ta hlaska, kazdym citovanim clanku z „parlamentnichlistu“ zemre jedno kotatko? ;)

právě že já kočky nesnáším :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
25.5.18 18:36

Ale BBC to píšou taky, že to ve Švédsku schválili 8o http://www.bbc.com/…ope-44230786

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
25.5.18 18:49

Podle toho, co jsem o tom zatím četl, je to dost nebezpečný zákon, pokud bude vymáhán striktně.

Znásilnění je v současné době úmyslný trestný čin, tedy je třeba prokázat úmysl. Oni zavedli i znásilnění a sexuální zneužití z nedbalosti, přičemž ďábel bude jako vždy v detailech. Tedy souhlas je nutný pro zapojení se do sexuálních aktivit.

Třeba v ČR se za znásilnění nepovažuje pouze koitus a obdobné praktiky, ale třeba i sáhnutí do rozkroku přes oblečení, četl jsem i případ obvinění ze znásilnění po nevyžádaném sáhnutí na prsa.

Takže onen výslovný verbální souhlas nemusí být pouze pro sex v pravém slova smyslu, ale i třeba k sáhnutí do rozkroku.

No a teď - muž a žena spolu měli koitus. Ten byl odsouhlasený. Leží vedle sebe na posteli, uplyne půl hodinka, oddechují, povídají si. Muž (nebo žena) poté v přesvědčení, že už jsou si dostatečně blízko začne s hlazením mezi nohami, protože chce druhé kolo.

Fakticky se právě dost možná dopouští znásilnění z nedbalosti, protože jeho protějšek nevykázal sám od sebe žádnou výraznou aktivitu a nemá ke svému jednání přímý verbální souhlas.

Navíc to se týká i manželů, takže pokud to bude vymáháno, tak před každým jedním podobným dotykem, bude třeba mít přímou ústní domluvu. Tedy například jít za manželem do koupelny a začít mu provádět orální sex je s nebezpečím, že se jedná o znásilnění z nedbalosti. Jasně, lidi na to budou vesměs kašlat, jako kašlali na zákaz orálního sexu v USA. Ale je to snadno zneužitelné a z principu velká a nebezpečná hloupost.

Navíc se rychle začne řešit to, že souhlas s milováním nezahrnuje například souhlas s jednotlivými sexuálními praktikami, které stále budou moc být brány jako znásilnění, pokud se o ně jeden z partnerů pokusí a ten druhý ho udá.

To samo o sobě je už dost mizérie, ale možný vývoj do budoucna je ještě horší:

Pokud bude trend pokračovat, začne se řešit, že aby byl souhlas platný, tak musí být informovaný a založený na pravdě. Třeba v USA zažalovala žena (židovka) muže ze znásilnění, protože s ním měla opakovaně sexuální styk v domnění, že se jedná o bohatého žida, zatímco to byl nepříliš bohatý nežid. Argumentovala celkem logicky, že by svůj souhlas nikdy neposkytla, kdyby ji nepodvedl. No a proto její souhlas není platný a tím pádem s ní spal bez jejího souhlasu a tedy je to znásilnění.

No a pokud se prolomí tato bariéra, tak půjde teoreticky žalovat skoro vše. Tvrdil, že mně miluje, ale lhal mi. Tvrdila, že ji mi věrná, ale lhala - kdybych to věděl, nikdy bych s ní nespal…

Celkově je to obrovský vstup státu a justice do vyloženě intimních a soukromých oblastí lidských vztahů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
25.5.18 18:55
@milada987 píše:
Ale BBC to píšou taky, že to ve Švédsku schválili 8o http://www.bbc.com/…ope-44230786

A píšou tam taky něco o písemným souhlasu? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
25.5.18 19:03

Jeste je problem, kdyz jedna partie si behem sexu souhlas rozmysli a druha partie neprestane, pak se take jedna o znasilneni. A dalsi vec, prijde mi, kdyz souhlas neda ani jedna partie, znamena to, ze se znasilnili navzajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
25.5.18 19:03
@stock píše:
A píšou tam taky něco o písemným souhlasu? :lol:

Jde o to, že pokud máte povinnost doložit poskytnutí souhlasu a ten druhý popře, že takový souhlas poskytl, tak bez svědků jste na hodně tenkém ledu.

Je to podobné jako s obchodními dohodami, půjčkami a podobně. Třeba smlouvu o dílo můžete mít klidně i jen ústně, ale pokud druhá strana uzavření takové dohody popře, tak bez svědků nemáte uzavření dohody jak prokázat a tím pádem, jako by žádná dohoda nebyla.

Takže zákon to sice nebude vyžadovat písemně, ale z hlediska opatrnosti by to bylo výhodnější - pokud nemáte svědky.

Příspěvek upraven 25.05.18 v 19:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
25.5.18 19:06
@Emimin7 píše:
Jeste je problem, kdyz jedna partie si behem sexu souhlas rozmysli a druha partie neprestane, pak se take jedna o znasilneni. A dalsi vec, prijde mi, kdyz souhlas neda ani jedna partie, znamena to, ze se znasilnili navzajem.

Když souhlas nedá ani jeden a pak se udají vzájemně, tak hůř na tom podle mně bude muž, jako typicky aktivnější, agresivnější, ten, kdo proniká.

To máš už dnes. Když bys měl divoký a vzájemně agresivní sex s nějakou slečnou (že se u toho budete kousat, fackovat, tahat za vlasy, rvát se u toho) a pak tě udá za znásilnění a ty jí, tak ti moc velké šance nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21340
25.5.18 19:06

A když si ho budeš honit a představovat si kolegyni/sousedku/učitelku/švagrovou atp. tak jde o duchovní znásilnění, pokud si předtím nevyžádáš jejich písmený souhlas. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
25.5.18 19:07

Na SW párty bude sedět právník a rovnou vypisovat a tisknout smlouvy na dobu určitou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí