Písemný souhlas k sexu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
25.5.18 19:10
@free333 píše:
Na SW párty bude sedět právník a rovnou vypisovat a tisknout smlouvy na dobu určitou :)
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
25.5.18 19:10
@Mart81 píše:
Když souhlas nedá ani jeden a pak se udají vzájemně, tak hůř na tom podle mně bude muž, jako typicky aktivnější, agresivnější, ten, kdo proniká.To máš už dnes. Když bys měl divoký a vzájemně agresivní sex s nějakou slečnou (že se u toho budete kousat, fackovat, tahat za vlasy, rvát se u toho) a pak tě udá za znásilnění a ty jí, tak ti moc velké šance nedávám.

Ja to pochopil tak, ze vinu pak nesou oba. Nemusi jit ani o nic agresivniho, jen o to, ze si to predem jasne neodsouhlasili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
25.5.18 19:11
@KalamityJohn píše:
A když si ho budeš honit a představovat si kolegyni/sousedku/učitelku/švagrovou atp. tak jde o duchovní znásilnění, pokud si předtím nevyžádáš jejich písmený souhlas. :think:

Parazitovani na dusevnim vlastnictvi manzela/partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
25.5.18 19:12
@radkka píše:
Já nevim, ale čtenáři parlamentních listů se vyznačují tím, že čtou jen nadpis, @Burj Chalifa je na tom asi stejně.

To teda, brát parlamentní listy a novinky jako relevantní zdroj :lol: Navíc, dneska se na FB ve skupině Překladatelské perly diskutovalo o tom, že to není správně přeložené, v původním textu je něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
25.5.18 19:13
@Emimin7 píše:
Ja to pochopil tak, ze vinu pak nesou oba. Nemusi jit ani o nic agresivniho, jen o to, ze si to predem jasne neodsouhlasili.

Není žalobce, není soudce. Aby se to dostalo před soud, musí někdo někoho obvinit. Tedy jediná situace, kdy by teoreticky mohli být odsouzeni oba je, že se obviní vzájemně. Jenže praxe třeba při posuzování kauz, kde se spolu muž a žena - studenti v USA vyspí a pak se obviňují, naznačuje, že muž bude v tomto vždy tahat za kratší konec provazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
25.5.18 19:17
@stock píše:
A píšou tam taky něco o písemným souhlasu? :lol:

Nepíšou, buď to nečetli nebo stejně jako Novinkám a PL jim dělá problém porozumění textu či angličtina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
25.5.18 19:20

@stock Záleží na tom, jak si právníci a soudci vyloží verbální souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
25.5.18 19:20

@Venetia @Michal1986 Tak ne doslova, samozřejmě. Ale když mám chuť a manžel řekne, že ne, tak ho přece nechám být. Jinak je to bráno jako znásilnění. A to je pointa zákonu, či co to má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
25.5.18 19:22
@Wani píše:
To teda, brát parlamentní listy a novinky jako relevantní zdroj :lol: Navíc, dneska se na FB ve skupině Překladatelské perly diskutovalo o tom, že to není správně přeložené, v původním textu je něco jiného :nevim:

https://www.nytimes.com/…ent-sex.html

Delší článek o tom. Je z toho patrné, že cílem zákona podle jeho obhájců je změnit vnímání společnosti na to, co je znásilnění a co není. A že je to zákon celkem pochopitelně namířený především proti mužům.

“We need men to understand that if he is unsure, he should either ask or just not go there,” she said. “We have a saying in Sweden: ‘If she is lying still, it is not her will.’”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
25.5.18 19:22
@Tableta píše:
@Venetia @Michal1986 Tak ne doslova, samozřejmě. Ale když mám chuť a manžel řekne, že ne, tak ho přece nechám být. Jinak je to bráno jako znásilnění. A to je pointa zákonu, či co to má být.

Přesněji oba byste měli dát najevo, že souhlasíte, takže nestačí absence ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
25.5.18 19:25
@Tableta píše:
@Venetia @Michal1986 Tak ne doslova, samozřejmě. Ale když mám chuť a manžel řekne, že ne, tak ho přece nechám být. Jinak je to bráno jako znásilnění. A to je pointa zákonu, či co to má být.

No a podle tohoto výkladu, když budete mít chuť, přitulíte se k manželovi a začnete ho dráždit, on bude mít erekci, ale jinak zůstane potichu a pasivní - třeba vás bude jen zlehka hladit po ruce, tak byste měla získat jeho jasný souhlas se sexem. Nemůžete na něj jen tak hupsnout nebo mu začít provádět orál. Jinak byste riskovala, že se dopouštíte znásilnění z nedbalosti. Pokud by vás udal, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
25.5.18 19:27
@Mart81 píše:
https://www.nytimes.com/…ent-sex.html

Delší článek o tom. Je z toho patrné, že cílem zákona podle jeho obhájců je změnit vnímání společnosti na to, co je znásilnění a co není. A že je to zákon celkem pochopitelně namířený především proti mužům.

“We need men to understand that if he is unsure, he should either ask or just not go there,” she said. “We have a saying in Sweden: ‘If she is lying still, it is not her will.’”

A proč mi to píšeš? :think: Já přeci neříkám, že takový zákon se tam neschválil, jen že co se PL týče, nelze je brát jako relevantní noviny, protože jsou plné chyb :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
25.5.18 19:31
@Wani píše:
A proč mi to píšeš? :think: Já přeci neříkám, že takový zákon se tam neschválil, jen že co se PL týče, nelze je brát jako relevantní noviny, protože jsou plné chyb :nevim:

Aha. Pochopil jsem to tak, že vám chybí věrohodnější zdroj, na základě kterého by se o tom dalo diskutovat. Ne tak, že o tom diskutovat nechcete a jen chcete kritizovat PL. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
25.5.18 19:31
@Mart81 píše:
No a podle tohoto výkladu, když budete mít chuť, přitulíte se k manželovi a začnete ho dráždit, on bude mít erekci, ale jinak zůstane potichu a pasivní - třeba vás bude jen zlehka hladit po ruce, tak byste měla získat jeho jasný souhlas se sexem. Nemůžete na něj jen tak hupsnout nebo mu začít provádět orál. Jinak byste riskovala, že se dopouštíte znásilnění z nedbalosti. Pokud by vás udal, samozřejmě.

I kdyby se normálně přidal, může se i tak jednat o znásilnění, pokud řekne, že měl strach co by mu provedla, kdyby se nepřidal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
25.5.18 19:32

Tak obsah článku není uplně blbý. A potom co tu zde pár uživatelů tvrdilo, že když žena říká NE, tak to slouží jen k vydráždění partnera a ne k odmítnutí sexu, tak mi to ani tak hrozný nápad nepřipadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí