Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@impossible blíží se vánoce. Co All I want for christmas od Mariah Carey ![]()
@ProfZav píše:
I will allways love you. Sice je to taky o rozchodu, ale ta hlavní myšlenka je romantická. Nebo Perfect od toho zrzouna, co si nepamatuji, jak se jmenuje
Od Eda Sheerana ![]()
Trh ve Scarborough?
Příteli, máš do Scarborough jít..
![]()
Ten širý proud
![]()
Hlavně zjistit, zda cíl tu písničku aspoň trochu zná, jinak to padne vedle.
@_.Emilyyy Jo, to je von ![]()
Anebo Marek Ztracený má takovou pěknou vyznavací písničku. A není tklivá, je veselá.
Nebo Frank Sinatra - I love you baby (ta má taky text naprosto jasný).
Foreigner - I'll be waiting for a girl like you (v ní je řečeno asi vše, co by jí chtěl říct ) ![]()
Ať ji přestane stalkovat, normálně ji pozve na radne, přežije odmítnutí, srovná se s tím a pak si najdě někoho, kdo ho bude chtít.
Pokud někde ve výše uvedeném procesu nastane zádrhel, tak by si dotyčný mohl uvědomut, že svoje úzksti můžeš řešit a zvládnout a že pak mu ty vztahy půjdou výrazně lépe a nebude muset s někým řešit jak bez rizika odmítnutí někoho zkusit okouzlit a ta třetí osoba to pak ještě řeší s internetem.
Selhávání v navazování vztahů je něco, co se dá překonat, většinou je za tím právě ona úzkost, která zároveň je dost nepřitažlivá pro okolí.
Takže buď ji pozve na radne a nebo by měl chvíli strávit v psychoterapii. Ideálně skupinové, aby se naučil fungovat mezi ženskýma.
@Ou On ji nestalkuje. Je psychicky v pohodě, jen je stydlín. Znají se už delší dobu, jsou přátelé, chodí na společné akce s ostatními přáteli. FB ani nemá, jen messenger. Prostě ona netuší, že on ji miluje a on jí to chtěl oznámit tímto způsobem. Není to žádný zamindrákovaný ubožák, co by potřeboval psychoterapie, které tu doporučuješ všem. Je to fajn chlap, chce poslat písničku, toť vše. Nehledej za tím úchyla nebo něco podobného. Prostě ho zajímá reakce. Když bude kladná, tak ji na to rande pozve. Nevidím na tom nic, co by se mělo řešit psychoterapií. ![]()
@M_Vladim píše:
Trh ve Scarborough?
Příteli, máš do Scarborough jít..
Ten širý proud
Hlavně zjistit, zda cíl tu písničku aspoň trochu zná, jinak to padne vedle.
Scarborough Fair je prosím pěkně o potratu, takže to fakt ne.
A Širý proud v originále mi taky přijde dost nejednoznačný, zpívá se tam „So did my love prove false to me“.
Jinak mi to přijde romantické, teda trochu úsměvné, něco ve stylu Jáchyme hoď ho do stroje, tady se taky asi dotyčný plachej.
Proč ne.
@klamonožka píše:
Scarborough Fair je prosím pěkně o potratu, takže to fakt ne.A Širý proud v originále mi taky přijde dost nejednoznačný, zpívá se tam „So did my love prove false to me“.
Jinak mi to přijde romantické, teda trochu úsměvné, něco ve stylu Jáchyme hoď ho do stroje, tady se taky asi dotyčný plachej.Proč ne.
@M_Vladim píše:
https://en.wikipedia.org/…orough_Fair_(ballad)
Dík, přečtu si to.
Já jsem o tom četla, že „Parsley, sage, rosemary, and thyme“ jsou tehdy používané potratové bylinky. Takže to tam není přímo vysloveno. ![]()
edit.: No, tak mi přijde, že ani v tom sáhodlouhém článku na wiki se to nevysvětluje, kromě toho, že „je mnoho různých vysvětlení zápletky“
a že ten verš s bylinkama je tam až od 19. století… No, já jsem tu písničku vždycky chápala tak, že ženská přišla za milencem s tím, že je těhotná, a on ji těmi všemi nesmyslnými úkoly posílá do háje (a že si má opatřit tyto bylinky).