Plácáte přes ruku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3368
30.1.12 13:02
Elik píše:
evikula píše:
take placame ale jen kdyz kousne starsiho brasku, :D
No tohle mi právě na tom plácání přijde legrační:
Praštil jsi bráchu? To se přece nesmí a proto tě teď za to praštím!
Nepřipadá vám to absurdní? :) Jak si má to dítě srovnat, že ono bráchu mlátit nesmí, ale maminka je oba mlátit může? :nevim:

To je pravda, přijde mi, že to tak i vnímají. Přítel dal nedávno prckovi na zadek. Ne moc, ale dal. Asi za 3 dny potom mě prcek jakoby bouchnul, tak říkám, ať mě nebouchá, že to bolí a že jeho taky přece nikdo nebouchá. Tak hned oponoval, že bouchá. Tatínek… Oni si to sakra pamatujou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.1.12 13:14

Elik ja jsem ale nepsala ze brachu prastila ale pravidelne ho kouse do zad jakmile se otoci,a navic synoovi je 12let a maly 14mesicu.a nebo ho stipe ale tak ze ma kluk modriny takze za to placame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
1.2.12 11:23
evikula píše:
Elik ja jsem ale nepsala ze brachu prastila ale pravidelne ho kouse do zad jakmile se otoci,a navic synoovi je 12let a maly 14mesicu.a nebo ho stipe ale tak ze ma kluk modriny takze za to placame.

My jsme staršího nakonec i několikrát zřezali :oops: , za to že mladšího pokousal - mladší na sobě míval modré otisky zubů, které se hojily dýl než týden.(To bylo ještě než jsme najeli na „respektující výchovu“). A bití nám bylo houby platné. Stejně hryzal téměř do pěti let. Jediné co fungovalo, bylo pořád ho sledovat a zarazit ho dřív než stihl hryznout. Nakonec z toho vyrostl. Mladšího jsme za to už nebili, a vyrostl z toho už ve třech letech. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
3.2.12 22:58
alifie píše:
evikula píše:
My jsme staršího nakonec i několikrát zřezali :oops: , za to že mladšího pokousal - mladší na sobě míval modré otisky zubů, které se hojily dýl než týden.(To bylo ještě než jsme najeli na „respektující výchovu“). A bití nám bylo houby platné. Stejně hryzal téměř do pěti let. Jediné co fungovalo, bylo pořád ho sledovat a zarazit ho dřív než stihl hryznout. Nakonec z toho vyrostl. Mladšího jsme za to už nebili, a vyrostl z toho už ve třech letech. :nevim:

Jsem moc ráda, že tady konečně taky někdo napsal, že to mlácení dětí opravdu nikam nevede. Líbí se mi ta otevřenost, se kterou to píšeš. A gratuluji k té vnitřní přeměně. Někdo by to děcko raději zabil, než by mu došlo, že chyba je v rodiči-mlátiči. Jsou lidi, kteří problém jinak než fyzickou silou řešit neumí. SMutné na tom je, že to odnášejí děti. A rodiče řeknou, že to přece není násilí, když děcko výchovně plácnou přes ruku, pusu, zadek atd. Pak se diví, že jejich děti problémy s vrstevníky řeší stejným stylem. Začarovaný kruh.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.2.12 13:16

Celé jsem to nečetla, ale asi tu máte všichni podobný názor. Máme 14 měsíční holčičku a taky dostane po ruce a někdy i na zadek. Když chce něco provést, tak jde na ni vidět, že ví, že za to dostane, že to nesmí, ale udělá to… Snažím se to první vyřešit NE, ale to stejně nefunguje, pač z toho má psinu, že udělala něco co nemůže a nedostala za to… Až pak dostane po ruce nebo na zadek, tak toho nechá… Ne nezabíralo nikdy, ani na začátku, když jsme s touto výchovou začali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
5.2.12 08:01

já nechápu jak může NE na dítě nezabírat. Já když malou chytnu za ruku a VELICE DŮRAZNĚ jí řeknu, že tohle teda NE, kolikrát se rozbrečí jak kdybych ji seřezala.
Když je člověk důsledný a neřekne jen tytyty to se nedělá (a některé matky to tak skutečně dělají), tak by to mělo zabrat.
Na svojí dceři pozoruju, že takové dítě má mnohem větší strach z toho, že se maminka bude zlobit, než z fyzického trestu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
5.2.12 08:58
Vera111 píše:
já nechápu jak může NE na dítě nezabírat. Já když malou chytnu za ruku a VELICE DŮRAZNĚ jí řeknu, že tohle teda NE, kolikrát se rozbrečí jak kdybych ji seřezala.
Když je člověk důsledný a neřekne jen tytyty to se nedělá (a některé matky to tak skutečně dělají), tak by to mělo zabrat.
Na svojí dceři pozoruju, že takové dítě má mnohem větší strach z toho, že se maminka bude zlobit, než z fyzického trestu :nevim:

Tak ono jen NE na některé děti opravdu nezabírá. Na některé citlivé děti stačí jen houknout a na jiné nějaké zlobení se a důrazné ne a tytyty neplatí ani po x-té.
Třeba na moje, ale já jsem jim prostě zabránila v tom, co dělat chtěli a řekla jsem důrazně, že tohle se nedělá. Takže co jsem enchtěla, tak endělali, ale někdy jsem to musela opakovat hodněkrát. Jasně, že je jednodušší vychovávat strachem z bití a dítě majznout, ale mě to nepřipadá jako ta správná cesta.

Neplácala jsem malý batolata, který ještě ani nemůžou rozumět tomu, proč něco nesmí a proč je milující rodiče najednou bijou. A neplácám ani teď když jsou starší, nevidím důvod a to nejsou žádní „hodňáci“.

• Citovat
  • Upravit
14721
5.2.12 10:42
Vera111 píše:
Na svojí dceři pozoruju, že takové dítě má mnohem větší strach z toho, že se maminka bude zlobit, než z fyzického trestu :nevim:

U nás záleželo na věku :nevim: V 15-16m ji nějaké NE nemohlo rozhodit. Ve dvou letech už věděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
5.2.12 19:26
chuanitka píše:
Vera111 píše:
U nás záleželo na věku :nevim: V 15-16m ji nějaké NE nemohlo rozhodit. Ve dvou letech už věděla.

jo, přesně tak. A v těch patnácti měsících to dítě stejně nepochopí ani plácnutí. Jako je potřeba od začátku dát najevo co je dobré a co ne, ale fakt smysl to má až pak kolem těch dvou let. To už vidím, že opravdu moc dobře ví, že udělala něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
14.5.13 21:49

Ja to praktikuju jako u vycviku pitbullu : odhodi neco na zem nebo neco schvalne udela - krap ho prez pazouru a vyhruznej pohled s vyhruznym zasycenim…priste uz staci jen to zasyceni nez to udela a za cas staci opravdu jen syknout a je klid…chce to trpelivost ale ukazat mu ze taky neni jenom tutankovani a mazleni jinak je to v 1 roce peknej hajzlik a ve 4 letech ti prroste prez hlavu…je to zkusenost…a funguje mi to na vsechny deti…hlidam deti a resim to tak…a taky deti cizi mi slapou jak hodinky v 8m a prijde maminka spratek je nazabiti maminka je spokojena ze detatko „uz“umi zahodit vec a pritom vidis jak zlomyslne ceka detatecko jaka bude reakce…maminka je doba a „smejd“celej den pobrakava, prudi, otravuje, vriska…jsme s nim ja celej den a krasne si hrajem, papa mi v zidlicce, nezaplace za 10 hodin a je v phode a prijdou rodice, krmi ho jen tak uprostred jeho hry nebo ho maj vedle sebe na gauci a divej se ze toho moc nesnedl - kdyz ma milion rozptyleni…nerikam, zadny biti, rvani…ale preventivni placnuti prez ruku a ukazat mu v obliceji ze to je spatne a priste ho uz jen korigovat „nez“ to udela…a je klid…fakt deti a psi fungujou na podobny bazi - potrebujou pravidla, pravidelny cinnosti, dodrzovani pravidel, hra, kvalitne stravenej cas, unavit je pak spej, pritom jim ukazat vlidnost, atd…ale neustoupit od pravidel…jenze ne kazdej to chape..a ne kazdejma „vycvicenyho " psa…jak muze mit "vychovany“ dite…trochu nadsazka ale pro pochopeni.. :palec: ale opet jde o typ ditete mluvim o hyperosich…nektery decko je v 1 roce porad mimi ale nektery v 8 mesicich uz dobre vnimaj, zvlaste maji-li starsi sourozence mam pocit, ze ten vyvoj jim jde rychleji, ze se uci od starsiho, hrajou si vic atd, dospeli na deti moc tutankujou ikdyz uz to dite davno nepotrebuje…nektery detatko je ale hodny a staci mu jen rict jinym tonem jako ze se divim "co to je? " nebo nejake citoslovce uleku-udivu on se zasekne vidi, ze ma reakce neni smich ale nedesi ho zadna rekace..jen mu naznacit ze je to jinak nez vporadku..

Příspěvek upraven 14.05.13 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
14.5.13 21:54
@chijioke píše:
Ja to praktikuju jako u vycviku pitbullu : odhodi neco na zem nebo neco schvalne udela - krap ho prez pazouru a vyhruznej pohled s vyhruznym zasycenim…priste uz staci jen to zasyceni nez to udela a za cas staci opravdu jen syknout a je klid…chce to trpelivost ale ukazat mu ze taky neni jenom tutankovani a mazleni jinak je to v 1 roce peknej hajzlik a ve 4 letech ti prroste prez hlavu…je to zkusenost…a funguje mi to na vsechny deti…hlidam deti a resim to tak…a taky deti cizi mi slapou jak hodinky v 8m a prijde maminka spratek je nazabiti maminka je spokojena ze detatko „uz“umi zahodit vec a pritom vidis jak zlomyslne ceka detatecko jaka bude reakce…maminka je doba a „smejd“celej den pobrakava, prudi, otravuje, vriska…jsme s nim ja celej den a krasne si hrajem, papa mi v zidlicce, nezaplace za 10 hodin a je v phode a prijdou rodice, krmi ho jen tak uprostred jeho hry nebo ho maj vedle sebe na gauci a divej se ze toho moc nesnedl - kdyz ma milion rozptyleni…nerikam, zadny biti, rvani…ale preventivni placnuti prez ruku a ukazat mu v obliceji ze to je spatne a priste ho uz jen korigovat „nez“ to udela…a je klid…fakt deti a psi fungujou na podobny bazi - potrebujou pravidla, pravidelny cinnosti, dodrzovani pravidel, hra, kvalitne stravenej cas, unavit je pak spej, pritom jim ukazat vlidnost, atd…ale neustoupit od pravidel…jenze ne kazdej to chape..a ne kazdejma „vycvicenyho " psa…jak muze mit "vychovany“ dite…trochu nadsazka ale pro pochopeni.. :palec:

V jakém lágru ty děti hlídáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
14.5.13 21:59

@Ester13 jeee doufam, ze to nevyznelo moc „brutalne“…nebo…zjistuju, ze na techdle diskuzich, kolikrat clovek neco napise v dobre vire a v milem tonu - ale to ctenari z textu nepoznaji :D:D doufam, ze to zni ze jsme tyran deti :D:D me staci, ze mi neplacou a vydrzi cely den bez matek a vypadaji spokojene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
14.5.13 23:15
@chijioke píše:
Ja to praktikuju jako u vycviku pitbullu : odhodi neco na zem nebo neco schvalne udela - krap ho prez pazouru a vyhruznej pohled s vyhruznym zasycenim…priste uz staci jen to zasyceni nez to udela a za cas staci opravdu jen syknout a je klid…chce to trpelivost ale ukazat mu ze taky neni jenom tutankovani a mazleni jinak je to v 1 roce peknej hajzlik a ve 4 letech ti prroste prez hlavu…je to zkusenost…a funguje mi to na vsechny deti…hlidam deti a resim to tak…a taky deti cizi mi slapou jak hodinky v 8m a prijde maminka spratek je nazabiti maminka je spokojena ze detatko „uz“umi zahodit vec a pritom vidis jak zlomyslne ceka detatecko jaka bude reakce…maminka je doba a „smejd“celej den pobrakava, prudi, otravuje, vriska…jsme s nim ja celej den a krasne si hrajem, papa mi v zidlicce, nezaplace za 10 hodin a je v phode a prijdou rodice, krmi ho jen tak uprostred jeho hry nebo ho maj vedle sebe na gauci a divej se ze toho moc nesnedl - kdyz ma milion rozptyleni…nerikam, zadny biti, rvani…ale preventivni placnuti prez ruku a ukazat mu v obliceji ze to je spatne a priste ho uz jen korigovat „nez“ to udela…a je klid…fakt deti a psi fungujou na podobny bazi - potrebujou pravidla, pravidelny cinnosti, dodrzovani pravidel, hra, kvalitne stravenej cas, unavit je pak spej, pritom jim ukazat vlidnost, atd…ale neustoupit od pravidel…jenze ne kazdej to chape..a ne kazdejma „vycvicenyho " psa…jak muze mit "vychovany“ dite…trochu nadsazka ale pro pochopeni.. :palec: ale opet jde o typ ditete mluvim o hyperosich…nektery decko je v 1 roce porad mimi ale nektery v 8 mesicich uz dobre vnimaj, zvlaste maji-li starsi sourozence mam pocit, ze ten vyvoj jim jde rychleji, ze se uci od starsiho, hrajou si vic atd, dospeli na deti moc tutankujou ikdyz uz to dite davno nepotrebuje…nektery detatko je ale hodny a staci mu jen rict jinym tonem jako ze se divim "co to je? " nebo nejake citoslovce uleku-udivu on se zasekne vidi, ze ma reakce neni smich ale nedesi ho zadna rekace..jen mu naznacit ze je to jinak nez vporadku..Příspěvek upraven 14.05.13 v 21:55

Bože můj doufám, že nikdy nebudeš hlídat moje dítě! Srovnávát výchovu dítěte s výchovou psů je fakt síla :zed: :roll: Je mi z toho zle jen to čtu…a doufám, že na podobně „chytré“ lidi nenarazíme někde se synem. Sorry ale tvému příspěvku se mi chce akorát tak smát :mrgreen: Ty asi sama zjevně žádné děti vlastní nemáš..ono je rozdíl hlídat cizí a starat se o vlastní. Jo a jestli máš vlastní děti a ty vychováš taky jako psy…tak je upřímně lituju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
15.5.13 00:35

@chijioke takže preventivně plácáš a cizí děti? 8o mnoo…to jsi celkem odvážná.. tak abysme tě jednou neviděli ve zprávách na nově až tě zvídavý rodič natočí skrytou kamerou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
15.5.13 00:45

@AnitAma @zolycka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mavam: hahahaha skoda, ze psany text a ujete, precitlivele maminy nedokazi zpracovat informaci tak, jak byla myslena…to me stve na techto diskuzich…no souhlasim s vami damy, je to krute a nelidske a spatne pochopene…tak si vychovavejte novou eru narkousu a kuraku v 7 letech :mavam: drzim palce at mate kvalitni jedince az jim bude 12let :potlesk:

prectete si damy jeste jednou co pisu…pak mozna pochopite…pisu ze staci jednou placnout priste uz staci jen syknout-zadny krik nic, ale vcas ho stopmout nez opakuje neco co neni vhodne…atd atd…a neco spatne na tom aby deti mely rad? zasady v krmeni, hre a odpocinku? to preventivni placnuti je vytrzeno s kontextu… trosku u zprehanite ne??? tohle neni hezky jak prekrucujete psanou informaci…hraseni z blogu?? cti, preber a pochop…je mi lito, ze se vas dotknul muj prispevek, smutne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí