Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@astoret a ne vse, ale obed treba nekde venku, nebo piti…chlapi se radi staraj, cejtej se duleziti…
Mně by třeba bylo blbé říct partnerovi, že půjdeme do kina, koupila lístky, a pak mu řekla, že mi ten svůj ale musí zaplatit.
Já vymyslím aktivitu, takže já platím. Na oplátku bych očekávala, že třeba pak chlap zaplatí kafe, víno, či večeři v restauraci. A samozřejmě naopak.
@Tarjei píše:
@astoret ja nevim, na me to pusobi jako galantnost. Vis, takova hra je to..ja se o sebe postaram ale rada necham druhyho, aby to udelal za me. Na princeznu proste. Nejde o ty penize, je to gesto…
Tak jo, nekdo to ma rad, v zacatku vztahu, kdyz chlap se snazi zaujmout, ale v nekolikaletem vztahu? To ki spis projde jako spatna investice, kdyz kazdy bydli ve svym, vydelavaji stejne ![]()
@Leachim píše:
Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o radu, respektive názor. Muž a žena v několikaletém vztahu. Nežijí spolu, nicméně spolu často tráví čas formou večeří, posezení, výletů atd. Oba jsou výdělečně činní; muž vydělává o něco více, nicméně ne zásadně. Kdo by měl platit útratu? Děkuji za názory
Ten ošklivější
![]()
@Leachim píše:
Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o radu, respektive názor. Muž a žena v několikaletém vztahu. Nežijí spolu, nicméně spolu často tráví čas formou večeří, posezení, výletů atd. Oba jsou výdělečně činní; muž vydělává o něco více, nicméně ne zásadně. Kdo by měl platit útratu? Děkuji za názory
Máme rovnoprávnost? Máme.
![]()
Děkuji všem za názory. Vidím že většina se tu přiklání k nějaké formě střídání. Řekněme, že po několika letech vztahu už to nemá co dělat tady (takže rejpalové mají svým způsobem pravdu 😁) a partneři by se měli domluvit. Bohužel někdy je ale domluva k ničemu, oba jsou tvrdohlaví a mají svou představu. A já jsem chtěl vědět, jaká představa převažuje vně našich společenských bublin.
Ještě jednou díky.
Když spolu nežijete, tak bych to klidně vzala i tak, že i žena může někdy něco zaplatit, ale zase je víc než milé a gentlemantské, když muž platí všechno. Můj to tak teda dělal ![]()
@Taktinevím píše:
Když spolu nežijete, tak bych to klidně vzala i tak, že i žena může někdy něco zaplatit, ale zase je víc než milé a gentlemantské, když muž platí všechno. Můj to tak teda dělal
Když jsme spolu s ženou tak platím vždycky.
No, když chtějí jméno k objednávce aby ho mohli řvát z okýnka tak to nechám na ní. Spellovat své staré, české jméno američanům mne fakt nebaví - navíc pak ani nepoznám, že volají mne.
@Leachim píše:
Děkuji všem za názory. Vidím že většina se tu přiklání k nějaké formě střídání. Řekněme, že po několika letech vztahu už to nemá co dělat tady (takže rejpalové mají svým způsobem pravdu 😁) a partneři by se měli domluvit. Bohužel někdy je ale domluva k ničemu, oba jsou tvrdohlaví a mají svou představu. A já jsem chtěl vědět, jaká představa převažuje vně našich společenských bublin.![]()
Ještě jednou díky.
No a v čem že je tedy ten problém? Ty bys ráda, aby platil všechno on, on všechno platit nechce a oba jste tvrdohlaví a neustoupíte?
![]()
@Kutil Tom píše:
No a v čem že je tedy ten problém? Ty bys ráda, aby platil všechno on, on všechno platit nechce a oba jste tvrdohlaví a neustoupíte?![]()
Nebo má kamarádky v sociální bublině, kde partner platí vše a ona by taky ráda. Zbožňuji diskuse, kde zakladatelka chce jakysi pohled na vec, ale sama svůj pohled, co by chtěla nepoví.
Příspěvek upraven 28.01.22 v 20:56
@KalamityJohn píše:
Když jsme spolu s ženou tak platím vždycky.No, když chtějí jméno k objednávce aby ho mohli řvát z okýnka tak to nechám na ní. Spellovat své staré, české jméno američanům mne fakt nebaví - navíc pak ani nepoznám, že volají mne.
Tak to je už zase něco jinýho ![]()
@Kutil Tom píše:
No a v čem že je tedy ten problém? Ty bys ráda, aby platil všechno on, on všechno platit nechce a oba jste tvrdohlaví a neustoupíte?![]()
Chlap! Píše to chlap… ![]()
@Tarjei taky to vidím jako galantnost
. Tak nějak i v dlouholetých vztazích měli chlapi tendence platit a já se nebránila
. Nevnímala jsem to jako kupování si mě, spíše jako projev toho, že jim na mě záleží
. Někdy jsem něco platila i já, ale 50:50 to nebylo. Jenom jeden ex měl tendenci všechno rozpočítavat, ale ten stál stejně za houby a naše cesty se rychle rozešli.