Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@hanka.br. píše:
Samozřejmě, že existuje. To nelze popřít. V Anglii je třeba takový limit do 40.tt, což je pro nás nepředstavitelné. Že si to lidi nějak nastaví, to nemá nic do činění s tím, že tady ten nový život je a je násilně ukončen.
Pro mě to je představitelné.
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa Dámy já tedy opravdu nějak nevím, zda bych dělící se buňky považovala za „život“. Prosím o zachování anonymity.
Taky jsi byla jen dělící se buňkou a teď - považuješ se za život? Vsadím se, že ano.
@KiwiT píše:
Pro mě to je představitelné.
Naštěstí na tom až tak nezáleží.
@hanka.br. píše:
Taky jsi byla jen dělící se buňkou a teď - považuješ se za život? Vsadím se, že ano.
V době kdy jsem byla dělící se buňkou jsem se za „život“ nepovažovala a i zpětně se kupodivu v tomto stádiu za „život“ nepovažuji. Tj. nemyslím si, že by mne teď trápilo, kdyby mne tenkrát dali pryč a později jsem se tedy nenarodila.
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa Dámy já tedy opravdu nějak nevím, zda bych dělící se buňky považovala za „život“. Prosím o zachování anonymity.
Tvé buňky se také pořád dělí, čistě vzato z technického hlediska. Položit na misku vah nedodělané patro v baráku a vlastní dítě, to na blití tedy je.
V patře ložnice a pokojík, vodu tam nepotřebuješ. Dole obývák, kuchyně a koupelna. Co by za to plno lidí dalo. Sociálky v patře jsou dle mého zbytečné plýtvání místem, i když je to pohodlnější. Hledáš problémy kde nejsou. Na schody se běžně dávají zábrany. Takže ať se rozhodnete tak nebo tak, tohle důvod není.
Příspěvek upraven 29.05.16 v 20:37
@Anonymní píše:
V době kdy jsem byla dělící se buňkou jsem se za „život“ nepovažovala a i zpětně se kupodivu v tomto stádiu za „život“ nepovažuji. Tj. nemyslím si, že by mne teď trápilo, kdyby mne tenkrát dali pryč a později jsem se tedy nenarodila.
No já myslím, že je každý z nás dost rád, že se měl šanci narodit.
@hanka.br. s tim 40tt jsi se, doufam, prepsala? Nebo vazne prijdu 39tt, dite ma 3500g a muzu ho nechat zabit. Nebo prijdu den po 40tt, dite ma o par gramu vic, ktere mu, spolecne s par dny navic, davaji pravo se narodit?
@hanka.br. píše:
Nemyslím si. Jsem si jistá, že je spoustu lidí, kteří zažili tak hrozné věci, že by byli radši, kdyby se nenarodili.
@Burj Chalifa To ano, souhlasím, že ten důvod k potratu tady dle mne není. Ale pořád to dle mne v této době není ještě člověk.
@KiwiT píše:
Nemyslím si. Jsem si jistá, že je spoustu lidí, kteří zažili tak hrozné věci, že by byli radši, kdyby se nenarodili.
Tvoje názory se mi líbí. ![]()
@hanka.br. píše:
Jenže to je to, že to si jen myslíš. Rozhodně nejsem sama ta, co říká, že žiju, protože jsem se narodila a kdybych se nenarodila, tak prostě nežiju.
A když se ke mne rodiče chovali hnusně vždycky jsem jim říkala: Já se vás neprosila o to, abyste si mne udělali. Teď už tady jsem, tak si nestěžujte.
@fashion_victim83 píše:
Nadváhu uz mas, postavu si nezkazis.Jdi do tohoPříspěvek upraven 29.05.16 v 20:44
Uvažování už pokažené má taky. Taková jednota ducha a těla.
To posuzování o hadrech a mobilu je už vážně omletá fráze. Inteligentní děti z inteligentních rodin to tak osudově neřeší.
@zuzouš píše:
Tady se toho plete. Uprimnost s hulvatstvim pocinaje, objektivni duvody s rozcapenosti a nezodpovednosti konce. Kazdy mame to svoje. A radsi budu hulvat.
Ano, toho jsem si u Tebe všimla ve většině diskuzí.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat