Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Quinn7 píše: Více
Test SW v bankovním sektoru a dá se to částečně i z domova..
@Fazulina píše: Více
jen pro zajímavost kolik máš čtenářů na těch 200 obyvatel? U nás je do sta obyvatel a čtenářů 8 ![]()
@andrasteia píše: Více
Promoce. To byla taky kapitola. Jednu zkoušku jsem udělala až na opravní termín. Ale škola i pro tyto případy vystrojila promoci, kde bylo všechno. Ale jim vadilo, že to nebude napoprvé, všude plno studentu. Ale šli a líbilo se jim to. Jen máma brečela, že prší a poškodila se kytka. To jsem nechala být. Byla použitelná. Naštěstí jim bylo jedno jestli modrý nebo červený diplom.
@Anonymní píše: Více
Ty si musíš obrazně receno ted vytahnou hlavu z 🍑 a zacit fungovat. Oni se nezmění. A ty ses zodpovedna za svůj zivot… A hlavně zivot sveho ditete.
Pokud to ty nezmenis, predas svemu diteti stejne vzorce mysleni, jako mas od rodiny ty.
Ale když víš, jaké máš rodiče, proč si se k nim vracela?
Vždyť to je jasné, že takoví lidi ti jenom ublíží. A taky tvému dítěti. Typuji, že před ním si servitky přes ústa taky nekladou.
Když chceš práci od září, tak to abys už se rozhoupávala. Dát dokupy životopis, procházet nabídky a podle toho kouknout, jestli by nepomohl nějaký kurs, oprášit jazyk, udělat pořádný profil na linkedin… Zesumarizovat a promyslet své schopnosti, promyslet odpovědi na nejčastější otázky, životopis nejlépe skonzultovat s profesionální firmou, zorientovat se v různých oborech a udělat si obrázek, co bys vše mohla dělat a jak by to šlo skloubit s dítětem… Ono se to nezdá, ale času to sežere poměrně dost. Samotná příprava než vůbec vyšleš první CV. Tohle na mateřské dělat lze a pak máš i u pohovorů úplně jinou pozici. To je prostě vidět a na potenciální zaměstnavatele působíš úplně jinak.
A proč jsi přišla po letech domu s holým zadkem? A co jsi plánovala po rodicaku, že nemáš vubec řešení situace? Proč ses vracela k toxickým rodicum?
@inkakřivák píše: Více
na opakované otázky, proč nemá ve 35 letech po 3 letech manželství NIC, neodpovídá ![]()
@inkakřivák píše: Více
Oni s tim přišli, že by to bylo nejlepší. Hlídání a tak. Ale najednou je vše jinak..oni jednou tak a za dva dny zas jinak. Nikdy nevím, co čekat. Navíc i exmanzel mi řekl, že však mám kam jít. On moje rodiče opravdu nemusí, ale bydlet tam budu já. Trochu pochopení jsem čekala. Anebo řešení situace, jiný pohled na věc. A víc hlav víc vymyslí. Ale asi to byla chyba. Já opravdu nechápu to rytí. Na pochvalu to není, ale k žití taky ne. Já jsem vděčná, že tady můžu i s dítětem být, ale… Snad v každé diskuzi se v takové chvíli poradi odejít k rodičům, ale ne vždy to je nejlepší. Tady to nefunguje. Navíc se tady cítím zle celkove. Asi zle energie.
jaktože nemáš žádné úspory, žádné majetkové vypořádání, prostě nic?
jak se to tak stane, že žena 35 let a s vš nemá nic?
@stinga píše: Více
A není to jedno? Tak třeba byla vždy práce, že se nedalo pořádně ušetřit, pak taky rizikové těhotenství od 5.mesice, to v práci využili na to se mě zbavit a už to jelo. Teď už je pozdě řešit co by bylo, kdyby bylo.
A to ani manzel nešetřil nic, nemeli jste byt, auto?
no není to jedno, já bych nikdy nepřipustila, abych neměla nic,
a kde jste bydleli? vše bylo manželovo před svatbou, žádné SJM? žádný byt, žádný barák? to mi přijde víc ostudné jak rozvod, že někdo žije z vš vzděláním z ruky do huby a je naprosto závislý na manželovi a v případě rozvodu popadne dítě a igelitku a jde ![]()
@stinga píše: Více
Uspory jsou hodně nízké, na pronájem aspoň garsonky a kauce to nestačí. Manžel koupil dům za svobodna. Na LV je také jen on. Sice říkal, že je to naše, ale říct se říká cokoliv. A radil se s kamarády, jak alimenty co nejvíc osulit. Má jednoho kámoše, co je už asi 10 let rozveden. A platí na svou 17 letou dceru a 5 letého syna. A na tu dceru už jednou vyjel, že tolik peněz ho stojí. A na každýho dá 1500 měsíčně. Co to je. A taky má právníky, co všechno otočí proti mně. Ve výhodě ze všech stran. Byla to chyba, no.
Clovek by rekl, ze matky maj sve deti rady, kdyz se s nima x hodin rodily, ze jo? 😅 No, ale na rodicovstvi nemusis mit zadny test, osvedceni, o způsobilosti, ridicak. Prostě nekteri lidi si mysli, ze si ke svym detem muzou dovolit cokoliv. Spolecnost automaticky predpoklada, ze ty deti jsou nepovedene a rodice nešťastní a milujici.
Mne treba nikdy neřekli nic tak hroznyho… Ale v mym okoli to mam.
Kamaradce třeba nesli rodice na promoci, protože neměla cerveny diplom. Ze by se za ni stydeli
. Ze ho nemela navzdory tomu, ze mela pri dennim studiu techniky dve prace, byla furt nejlepsi v rocniku, a pri studiu jeste hlidala mladsi sourizence…? Nezajem, decko od sousedky je prece lepsi (objektivne není, ani akademicky, ani jinak, jenom o ni vlastni rodice mluvi na vetejnosti hezky).
Mysleni nekterych lidi je neuveritelny, dokud to nevidis na vlastni oci. Pak je to jenom k pláči.