Po rozvodu bydlím s našima a je to peklo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11073
30.4.24 11:18
@šklíbakočka píše: Více

Jj. Trosku se zamotala s tim rozvodem, nedomyslela, ze musi mit dohodnutý styk s otcem a alimenty.
Mela tvrdit, ze se rozvadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
30.4.24 11:25
žádný, chce ho po mně, protože mne živila jako dítě (a taky týrala fyzicky i psychicky). Mám tady na to téma taky výživný diskuze s jejím vyhrožováním.
Ale tím chci jen říct, že tihle lidi štítící se práce jsou skvělí manipulátoři, mohou trpět i poruchou osobnosti (např. narcistickou), a rozhodně s nima jen tak nehnete. Usadí se své jedinečné roli krále/oběti (či to střídají) a okolí to musí papat a skákat podle toho.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13315
30.4.24 11:42
@Anonymní píše: Více

Uvážlivě? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A že jsi neuvažovala při výběru vysoké školy a manžela…
Ty nejsi rozvážná, ale nezodpovědná ženská líná jak veš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
30.4.24 11:50
@SaxaL píše: Více

Asi bude mít nějaký důchod otec, ona pak třeba vdovský. Ale jinak to bude tedy fakt výživné, živit svoji matku třeba do 90. Mj. co dělá matka celé dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
30.4.24 11:53
@Tarena píše: Více

jj tamta si chtěla kupovat nějakou rtěnku, ne? a chlubila se, že mají barák. Nějak tam nebyly schody. Nebo si pletu víc pohádek do kupy. Ty technologie jsou fakt hrůzná věc, umožnují těmhle lidem realizaci. No možná, že už to generuje AI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
30.4.24 12:41

dík za ještě hrůznější představu, jak ji v 71 letech živím ze svého důchodu, protože se dožila 90. S čímž počítám, tenhle typ lidí se u nás v rodině dožil dlouho, já už říkám, že tohle ani peklo nechce.

Nic nedělá, jakože pečuje o domácnost a shání drby a hádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
30.4.24 13:48
@SaxaL píše: Více

Jo jo matka 90, Vy nevím kolik. Pokud Vás tedy měla v 19, tak fakt 71. To je drsné. A bohužel zřejmě dle zákona. A otec nebyl schopen ji vyhnat do práce? Já bych na jeho místě utekla, rozvod atd. Bohužel dítě se nemůže rozvést s rodiči.

https://www.pravoprovsechny.cz/…i-k-rodicum/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
30.4.24 14:40

jjo, nevýhoda. V 19ti. Jak moc mne mrzí nespravedlivost času, když moje babička ji měla hodně po třicítce, tudíž se už pravnoučat příliš nedožila a jak zlatá prababička by jim byla. TO jsem fakt tehdy obrečela.
Každé věkové rozmezí má své výhody a nevýhody.
Ne, otec ji nevyhnal, nedovolil si, i on byl v podstatě týrán. A teď už se začal i stávat podobný, rýpavý, zlý, jako ona. I to jsem musela v terapii dost složitě zpracovávat.

Někdy mi přijde, že čím zlejší člověk, tím větší klika v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
30.4.24 14:41

děkuji za odkaz s výživou. To jsem tu taky řešila, byť se mi to vrací jako noční můra velmi často, vím, že by snad soud snadno řekl, že živit ji by bylo proti dobrým mravům (nikdy se záměrně sama neživila, rozvracela rodinné vztahy), navíc má milionové majetky po předcích, které může prodat a žít z toho. Když já jsem, jejími slovy, vyděděna, tak tím víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32298
30.4.24 14:47

@šklíbakočka Myslíš, že by jí musela něco dávat i v případě, že matka celý život nechodí do práce, ačkoliv jí v tom nic nebránilo? Já myslím, že k tomu se přihlíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
30.4.24 14:51
@Monchichik píše: Více

Přihlíží. Bylo mi to řečeno i právní poradně.
Prvotně se má živit sama, pak má povinnost ji živit manžel, pak se rozprodává majetek, až potom jsou na řadě potomci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32298
30.4.24 14:56

@SaxaL Jo, já jsem si to myslela. V případě, že by mi hrozilo dávat peníze někomu jako je tvoje matka, tak odcházím z práce, vyberu účty a jdu na dávky. Nedala bych jí ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21660
30.4.24 14:59

Tak nocni recepční. To by snad tvym rodicum nevadilo, ze ti hlidaji dite, kdxz spi, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21660
30.4.24 15:01

Ty jsi troll. Rodicum vycitas, ze se ohlizeji, co reknou lidi na rozvod a sama se bojis, co reknou nejaci cizi studenti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29857
30.4.24 18:16

Zakladatelka práci nechce, kdyby ji chtěla, tak ji má. Vymlouva se na dítě. A vinu za sve zivotni prohry svaluje na rodiče. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová