Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můžeš zkusit nastoupit na částečný úvazek. Máš VŠ, tak snad i něco s homeoffice…Jestli si ex vezme syna na měsíc, tak si udělej třeba sanitářský kurz, nastup do MŠ a dodělej si pedagogické minimum…úklid v ZŠ/ MŠ, dozor v jídelně…
Máš zázemí, tak toho vužij.
Na co vlastně čekáš? Jakou práci si představuješ? PROČ to nejde?
@Anonymní píše: Více
A dítě se snažíš umístit do školky co nejdřív, ideálně hned?
Ty máš vysokou školu, ale vůbec nic ti to nedalo, zbytečný čas, protože uvažování a život máš úplně stejný jako nepřizpusobivi z ubytovny.
@jita22 píše: Více
Pokud nežije na velkém sídlišti v Praze nebo Brně, tak se dá dítě umístit i během roku.
Příbuzná dokonce i v tom Brně udala dítě do školky v průběhu roku, tři v dojezdovė vzdálenosti a jedna klapla, střed Brna, stará zástavba.
To, ze se rozvedes asi nebylo ze dne na den. Pokud uz mate po rozvodu, tak od podani zadosti pres soud o svereni do pece uz musela nejaka doba ubehnout.
Mela jsi uz dost casu resit jak to bude. Evidentne jsi to nechala pekne vyhnit, nediv se, ze jsou vasi tedy kysely.
Uz davno jsi mohla resit brigady, prace, skolky, detske skupiny, bydleni. Ale to budes radsi hledat duvody proc neco nejde nebo nepujde.
Jenze ono to vetsinou nejak jde, ale musis se snazit.
Ja skolku (pravda soukromou) resila - zajistila dokonce 9 mesicu pred tim nez jsem tam chtela dite dat. Do skolky slo par mesicu po 2 letech. Predstav si platim asi 1/4 toho co si vydelam a od zari bylo max. 10 dni kdy tam opravdu nemohlo byt.
@liggy píše: Více
Tak nejdřív píšete, že s VS snad nebudu dělat ve fabrice nebo obchodě. Ale teď sanitarka a dělat tu nejhorší možnou práci. Máma mi řekla, že taká fajnovka jako já uteče po hodině. Nebo ty úklidy? To tak se základní školou možná.
no a k čemu ti ta slavná VS je když neuživíš sebe natož dítě? Upřímně je ti k prdu takže jdi klidně uklízet hlavně makej at se můžeš odstěhovat. Znám člověka co zapřel dvě VS a dělá řidiče aby uživil rodinu
Jako nezlob se, ale když ohrnuješ nos nad prací, tak se nediv. Já mám taky VŠ a když jsem nebylo nic jiného, dělala jsem i v obchodě na HPP. Zpětně jsem za to ráda, dalo to hodně zkušeností a nenapadlo by mě ohrnovat nos nad prací. Pokud potřebjji pent, vezmu cokoliv, i během práce se dá hledat jiná.
Jestli máš jistou práci, která odpovídá tvému vzdělání, ber ji. Ale vzhledem k této diskuzi to tak není. Pokud máš rezervu na několik měsíců, hledej dál, ale pokud se sama neuživíš, nemůžeš to chtít po rodičích.
Příspěvek upraven 30.04.24 v 10:22
@mado píše: VíceŽijeme v blízkosti malého města ve SČ a dítě tu během školního roku do MŠ neudáš ani omylem. Pod čarou jsou 3 leté děti, kterým v průběhu roku budou 3 roky a soukromá školka ani nová místa v průběhu roku nevypisuje - v příběhu roku čerpá z přihlášek, které měla pod čarou.
Příspěvek upraven 30.04.24 v 10:24
Podivej. Uklid je super přivýdělek k jine praci/skole a neni to zadna ostuda.
Ja takhle uklizela cely doktorat, peníze prakticky zadarmo, hotovo v sedm rano a mela aspon nějaký peníze stranou.
Nikdo tě nenutí delat uklizecku cely zivot, ale jako nouzovka je to dobry. Tim spis, ze se vetdiniu nepracuje přes pracovní den ale rano nebo vecer.
Buď buď u rodičů na zadku bez práce a nadávej jak je to hrozný a nebo jdi makat s práci která je a můžeš řešit jak se osamostatnit. Je to jen Tvoje volba, jak se rozhodneš. Ale pak za ni přijmi zodpovědnost a nenadávej. ![]()
Já bych šla klidně na noc vybalovat zboží, jen aby mě rodiče nemuseli živit. Dospěla, svéprávná ženská s dítětem. Mě by hamba fackovala chtít živit od rodičů. Ale tak to mám já.
Příspěvek upraven 30.04.24 v 10:32