Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vezmi jakoukoliv práci a osamostatni se. Bude to těžký, ale dá se to zvládnout. Vím, o čem mluvím.
@stinga píše: Více
já ti ani ne, znám podobný případ, taky se rozvod schovával a skrýval a zapíral přeci si neutrhnou ostudu
@stinga nemusí to být troll. Možná se k sobě takto chovali vždy. Moje dcera má spolužačku a u nich je úroveň jednání a úcty k druhým stejná. Jedna dvojka na vysvědčení tenkrát ve druhé třídě? Jakou dostala přednášku o tom, jak je k ničemu, že bude jednou zametat chodníky a jak je hloupá. A není to jen pohled dítěte, taková scéna proběhla před školou veřejně. ![]()
Dnes možná je majáles v Praze, ale tohle Praha není, je to město cca 13000 obyvatel. Nic velké, 2 o něco větší města v dojezdive vzdálenosti.
Vystudovala jsem vysokou školu, která mě vyloženě na nic. Politologii. Já to studovala i proto, že možná jen titul pomůže. Do fabriky používám životopis bez titulu, protože překvalifikování. Do obchodu jak kde. Pokud jen nějaká samoska, tak bez titulu. V minulosti zamestnana na recepci v hotelu. U nás jsou hotely co stojí za něco tři, ale beznadějně obsazeno na všechny pozice. A proč jsem odpad? Pro matku nebylo nic důležitějšího než mít práci. Každý musí mít práci, naprosto každý. Stačilo, že jsem byla týden bez práce a byla schopna vyjmenovat všechny lidi, které zná a světe div se, každý pracuje. Dokonce i student, aspoň brigáda. A k tomu rozvod a už to jede. A prý, koho jsem si našla, toho mám. Hned se jim nezdál. A zase, Betka odnaproti se má tak dobře, dokázala se zařídit. Filomenka si sice našla chlapa až ve věku 38 let, ale našla a je báječný. Takže oni jsou něco a co ty? Nejobyčejnější nula. Úplná nula. A s takovým pak pohovor. Už jsem byla na pozici v Lidlu. Jsem menší postavy, stihla, ještě dnes vidím poťouchlé výrazy, když zjišťovaly fyzickou kondici. Bylo tam asi 5 dalších kandidátů, všechno chlapů, co se předháněli v dokazování zkušenosti. Jasně, to nevyšlo. Taky my nebyla špatná práce v knihovně. Jenže nevyšlo ani pozvání na pohovor. Prý se jim tam přihlásilo kvantum lidí s příslušným vzděláním či praxi v knihovně. Už mě to nebaví.
A co se rozhlidnout po nejake praci s ubytovanim? i kdyz s prckem to bude asi tezsi. plati ti chlap aspon alimenty? zazadej si pak o prispevek na bydleni apod.
Existuje spoustu organizací, které pomáhají matkám samoživitelkám v tíživé situaci. Nestyděla bych se a o pomoc požádala. Nejsi jediná a proto tyto organizace jsou. Možná bys díky nim mohla sehnat jak bydlení, tak třeba někoho na „pokec“ a podporu. A pryč od rodičů. Mají to v životě nastavené jinak…
@Petra0009 píše: Více
ona nemůže najít žádnou práci, tak hledat práci s ubytováním je asi dost nemožné
A tu politologii jsi studovala proč? To je tvůj koníček? Studovala jsi VŠ s podporou rodičů?
Manželství nedopadlo proč?
Nesouhlasím s formou, jak ti to rodiče podávají, ale to, že mít práci považují za důležité - s tím souhlasím.
Na exmanželovi se jim nelíbilo co?
Kolik ti je let? Jak jsi na tom s jazyky? Co umíš?
Jakou máš vizi pro nejbližší měsíce? Jak to má s péčí o dítě otec? Nedalo by se aspoň dny kdy má dcerku otec chodit na brigádu než něco seženeš?
@Petra0009 píše: Více
Chlap platí úplně nic, navíc nepravidelně. Ale prý se snaží. Práce s ubytováním by bodla. Ale nevím, jestli by to fungovalo i s dítětem. Co vím, tak hotely tady u nás ubytování neposkytují, rovněž neznám nikoho, kdo by takhle bydlel s dítětem. Navíc kdyby šlo o bydlení víc lidí má pokoji, tam by to moc dobře nešlo. Asi ještě zkusím školství, i když nemám pajdak.
@Anonymní píše: Více
Tví rodiče jsou nuly, spodina, odpad společnosti. Povrchní burani.
Tu práci potřebuješ jako koza drbání, abys mohla odtamtud vypadnout. Jsem zvědavá, kdo jim jednou bude utírat zadek.
No máš VŠ, i když úplně nesmyslnou - to byla studia jen, aby byl nějaký titul, že?
ale máš ho, tak co tak zkusit městský úřad u vás - u nás hodně na tituly dají a můžou být klidně ze zemědělky nebo vysoké báňské, i titul z Březové by tam zapůsobil
Přesně jak píše Stinga, zkus státní sektor. Peněz budeš mít sice méně, ale zase možnost mít OČR, úpravu pracovní doby a stálý plat. Garsonka vám bude taky stačit.
@Magical-eyes píše: Více
Tak na politologii nebyla matika, to byla moje smrt. Bylo tam dost historie, trochu koníček a tam to vyšlo. Volba jasná. Studovala jsem externě, chodila do práce, i když první rok mi rodiče trochu pomáhali, ale jen ten první rok. Exmanzel je cholerik, ale to můj táta taky, možná i větší. A prý těžký morous a nešika. A nemá rád staré lidi. To si nemyslím, ale je to jejich pravda. Je mi 35 let. Jazyky - dost obstojně angličtinu, snažím se oživit němčinu. Manžel pravidelný kontakt se synem nemá, ale v létě ho chce mít celý měsíc.
Přesně. Zkusila bych hledat někde, kde jedou na papíry a VŠ má hodnotu, ať je jakákoliv. Městský úřad, finanční úřad, úřad práce…