Po rozvodu bydlím s našima a je to peklo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.4.24 09:22
@Mango_Lassi píše: Více

Jenže na ty junior pozice se hlásí absolventi nebo dokonce ještě studenti se vzděláním v oboru.

Ještě kdyby tak uměla nějaký zajímavý jazyk. I ta němčina by stačila. To je plno pozic, kde jim jde primárně o jazyk, francouzstina, italština, severské jazyky. Tam praxi řeší méně, protože kombinaci jazyk plus praxe není tak snadné najít. Šla bych tou cestou němčiny, pilovat a dobře ji prodat.

• Citovat
  • Upravit
27767
28.4.24 09:27
@Anonymní píše: Více

tak prostě na titul zapomeň, najdi si cokoliv at se můžeš osamostatnit, čekáš podporu od rodičů no však jí máš, máš kde bydlet ono nemůžeš čekat, že budou jásat, když jsi se vrátila s igelitkou dítětem, bez práce do dětského pokojíčku. Zkus si udělat kurz na AP, nebo dodělat vzdělání na učitelku v mateřský školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
28.4.24 09:30

Zakladatelko, já znám firmy, kde i na fakturantku chtějí alespoň Bc, jedná se o korporáty.
Takže zase to neber tak, že to bylo úplně zbytečné.
Mimochodem, nedávno jsem potkala člověka, který se střední elektroprůmyslovkou šel studovat japanistiku. Tomu říkám totální zbytečnost…
Upřímně, všude se říká, jak ten, kdo chce, tak si práci najde. Já to nevidím tak krutě a jednoduše.
Spíš bych řekla, že každý průměrný člověk, který nemá omezení, si práci najde.
Jakmile má člověk nějaké požadavky hlavně v té časové oblasti, tak má problém. A pokud jsou ty požadavky spojené s dětmi a ten člověk nemá zaměstnání zajištěné z období před dětmi, tak obvykle není zván ani na pohovor. Člověk s dětmi je dnes při žádání o práci na spoustě pozic pod úrovní lidí, kteří mají základní školu a exekuce…
V ekonomickém růstu byl problém sehnat lidi do fabrik, seřizovače a obecně lidi do směn, tam se přeplácelo a od propadu v roce 2008/9 jim mzdy rostly násobně a to mnohonásobně.
Ovšem mimo tyto oblasti a mimo ty vždy žádané obory se ten trh práce dohromady nijak extra nedal.
Momentálně nastává další krize a hodně se to začíná dotýkat IT oborů, navíc se začíná propouštět i v těch fabrikách a propouštějí se i lidé ze zahraničí, kteří jim tam oproti Čechům pracují defakto zadarmo. A rozhodně se tam nenabírá v tom množství jako předtím.
A pokud se k tomuto všemu přidá maloměsto a rodiče kreténi, kteří tě nejspíš vždy sráželi, tak je na průšvih zaděláno. Vůbec bych se nedivila, kdybys už dávno mohla pracovat tam, kde tvoje máma, ale ona tě tam nechce, bo je to hrozná krá.., která si myslí, že jako rozvedená bys jí tam dělala ostudu. Otřes, okolo mě je normálnější být rozvedená než vdaná mimochodem.
Máte v okolí větší město a pracáky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9074
28.4.24 09:37

Vysoká škola ti automaticky lepší práci nepřinese, chce to i určité osobní nastavení a i kus sebevědomí, ale s tím to zase není dobré moc přehánět Taková zlata střední cesta.
Kolikrát na výběrku vidím ženský co se boji pomalu promluvit nebo zase naopak „všechno znám a všude jsem byla“ a ani jedno není moc dobře. Zkus tu práci ve fabrice nebo v obchodě a třeba se časem můžeš tam dostat na lepší pozici nebo si najdeš něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.24 09:43
@Adull píše: Více

Ano, tak to myslím. Nebudu brát tu fabriku nebo obchod jako něco ponižující, spíš jako příležitost. Minimálně možnost mít příjem a možnost se postupně osamostatnit.

• Citovat
  • Upravit
11092
28.4.24 09:47

Asi mě nikdy nepřestane udivovat, jaké odbornice na tituly VŠ e-mimino má.
Pro většinu z nich i já mám titul, který je pro ně z jejich úhlu pohledu k ničemu. A přitom mě docela solidně živý.
Jak hloupé uvažování…

Naštěstí nemůže mít každý diplom z raketového inženýrství, lékařství, stomatologie, strojírenství, stavařstvi a IT technologií.

VŠ máš takovou jakou maš a většina zdejších odbornic vůbec neví o čem je…

Prostě jsi v nevhodný čas na nevhodném místě za komplikovaných podmínek.

Mě mnohem více udivuje, že si necháš zakázat slavnosti, kdy se sebereš i s deckem a prostě jdeš ven, kam je ti libo.
To jak dovolis lidem, aby se k tobě chovali, tak přesně tak se k tobě budou chovat.

Tatínkovi klidně střel kluka na chvíli k péči jak je libo.
Ty se alespoň pořádně můžeš opřít do hledání práce, třebaže právě v Praze, kde právě s tímhle vzděláním budeš mít nejvíc příležitosti. A o děcku se na pohovoru vůbec nebav, to na pohovor nepatří.

A přestaň furt všem vše vysvětlovat. Neděláš nic špatného a VS máš dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.24 09:51
@Sany80s píše: Více

Moje máma i táta jsou už v důchodu. Máma zatím v invalidním důchodu. A dělala zdravotní sestru v Domě pokojného stáří. Tak tam leda sanitar. Nemám totiž zdravotní vzdělání. Jedno opravdu velké město je 90 km od nás. Na dojíždění každý den to není. Pak jedno o něco větší 8 km a jedno ještě větší 23 km. Zkouším i tam. Ale teď přijde máma za mnou a ptá se, že kde dám dítě, až budu v práci. Ona mi bude pomáhat, ale rozhodně ne stylem, že ji ráno hodím dítě a večer vyzvednu. Musím to pořešit. Vim, že v květnu jsou zápisy do školek, tak to vše obejdu a snad něco klapne. Možná by pak pomohla s vyzvedáváním například. Nebo nemocné dítě, to bude další problém. Ona mi ho hlídat nebude, protože má kolik diagnóz a mohla by neco chytnout
Když já bydlela trvale s nimi a měla jen angínu, no kam se hrabe malárie. Nemohla jsem chodit do obýváku, do kuchyně, záchod šla hned čistit savem a celé dny, že to chytnou
Ať nevychazim z pokoje vůbec.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
28.4.24 09:56

Jedna věc je získat diplom a druhá věc je dokázat ho uplatnit. Takže pokud cítíš, že fabrika je dobrý nápad, vem to.

• Citovat
  • Upravit
80472
28.4.24 09:58
@jkra píše: Více

Jenže na to potřebuje peníze do začátku, a ty jaksi nemá.
Já se těm rodicum až tolik nedivim. Ten slovník je k ničemu, samozřejmě, ale když se ti kolem šedesátky nakvartyruje domu dospělá žena s miminkem stylem tady mě máte a zivte mě, tak asi člověk moc nejasa.
Je rozvedená, kde bydleli předtím? Co nějaké řešení majetku? To odešla s děckem a igelitkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
28.4.24 10:00

Tak když nic jiného, tak můžeš snad doučovat angličtinu a třeba dějepis online.
Píšeš, že jsi čekala, že ti pomůže titul… Na mě to působí, že tak nějak pořád na něco čekáš a ono ne a ne to přijít…
Samozřejmě, že titul je plus, ale sám o sobě k ničemu, což vidíš sama.
Co můžeš svému zaměstnavateli nabídnout? Co umíš? V čem jsi dobrá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.24 10:07

Omlouvám se, ale je to celé nějaké divné.
To jsou rodiče ortodoxní věřící, nebo v nějaké sektě, že je tak irituje rozvod? Sama jsem se rozvedla opakovaně, naposledy už před 17 lety, žiju u rodičů na jižní Moravě, na malé vesnici, takže ultra pámbíčkářský kraj, ale opravdu nikdo mi to sežrat nedal, a nedává.
Totéž ten pohovor, promiň, v obchodě pracuju léta, a pohovor jak ho popisuješ ty se skutečně nedělá, ani v Lídlu, ano, i ten mám za sebou, a ač mám 158 cm a 54kg, brali mne od hodiny.
Holt si rychle najít jakukoliv práci, a jít do spolubydlení s nějakou další maminkou, nebo zčerstva nabalit nějakého nového partnera, který poskytne zázemí ( bacha, to není ostuda, chlapi to takhle dělají běžně)
Prosím anonym, citlivé informace.

• Citovat
  • Upravit
13048
28.4.24 10:07
@inkakřivák píše: Více

Hele já když slyším, jak to u nich chodilo, tak mi přijde, že se museli docela solidně podepsat na jejím uvažování a možná je to i vidět a nedokáže se prosadit.
Ať už jsou šťastní s tím, jako její maželství dopadlo nebo nedopadlo, moje děti ví, že kdykoli můžou přijít a budou bydlet u mě a máme to tak v rodině všichni. Ano, pomáhala bych jim se znovu osamostatnit, ale ne tím, že je budu srážet a v podstatě jen budu prohlubovat tu závislost.
Jen tak mimochodem, všechny babičky okolo mě, kterým se děti neodstěhovaly daleko, se podílejí na vyzvedávání vnoučat se zařízení v některých dnech, protože jinak by ta matka nemohla zůstat v té práci, kde byla(home office není v každém typu práce možný) a kombinují to oba rodiče, prarodiče a občas i sourozenec. Takhle si představuji podporující rodinu, která pomůže, když to jde.
Vždyť se rozvedla, nezačala si píchat drogy nebo chlastat první ligu proboha.
Samozřejmě je fajn, když děti vyrostou a všichni máme svůj prostor, ale to neznamená, že se přestaneme podporovat.

Příspěvek upraven 28.04.24 v 10:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.24 10:09
@Magical-eyes píše: Více

Tak mám myslím příjemné vystupování, umím jednat s lidmi i v cizím jazyce, psát všemi 10, dokážu se rychle naučit a adaptovat, nevadí mi práce pod tlakem a stresem. Celkem běžné věci, co se v inzerátech točí.

• Citovat
  • Upravit
150
28.4.24 10:19

Co nejdřív bych si našel něco svého a i po odstěhování se od nich bych udržoval co nejméně kontakt, jestli vůbec nějaký..Sorry, ale co to je za rodiče :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
28.4.24 10:30
@Magical-eyes píše: Více

To spolubydlení je brutus pro obě strany, to je jasné.

Na druhou stranu jestli se mi holka někdy v daleké budoucnosti rozvede, tak fakt doufám, že jí nebudu ještě nakládat takovými stupidními řečmi :roll:

Oni jsou ti rodiče hlavně sami proti sobě, je dokázáno, že ve stresu dočasně klesá inteligence a schopnost rozhodovat a řešit věci (proto se občas chudí lidé chovají úplně pitomě, protože chudoba je silný stresor), takže čím víc budou dceru deptat, tím méně schopná ona je svojí situaci řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová