Po rozvodu bydlím s našima a je to peklo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42962
27.4.24 20:56

Vezmi jakoukoliv práci a osamostatni se. Bude to těžký, ale dá se to zvládnout. Vím, o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
27.4.24 20:57

@ka2ka @Veruš1 já tady docela čuchám trolla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
27.4.24 21:04
@stinga píše: Více

já ti ani ne, znám podobný případ, taky se rozvod schovával a skrýval a zapíral přeci si neutrhnou ostudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
27.4.24 21:08

@stinga nemusí to být troll. Možná se k sobě takto chovali vždy. Moje dcera má spolužačku a u nich je úroveň jednání a úcty k druhým stejná. Jedna dvojka na vysvědčení tenkrát ve druhé třídě? Jakou dostala přednášku o tom, jak je k ničemu, že bude jednou zametat chodníky a jak je hloupá. A není to jen pohled dítěte, taková scéna proběhla před školou veřejně. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.24 21:11

Dnes možná je majáles v Praze, ale tohle Praha není, je to město cca 13000 obyvatel. Nic velké, 2 o něco větší města v dojezdive vzdálenosti.
Vystudovala jsem vysokou školu, která mě vyloženě na nic. Politologii. Já to studovala i proto, že možná jen titul pomůže. Do fabriky používám životopis bez titulu, protože překvalifikování. Do obchodu jak kde. Pokud jen nějaká samoska, tak bez titulu. V minulosti zamestnana na recepci v hotelu. U nás jsou hotely co stojí za něco tři, ale beznadějně obsazeno na všechny pozice. A proč jsem odpad? Pro matku nebylo nic důležitějšího než mít práci. Každý musí mít práci, naprosto každý. Stačilo, že jsem byla týden bez práce a byla schopna vyjmenovat všechny lidi, které zná a světe div se, každý pracuje. Dokonce i student, aspoň brigáda. A k tomu rozvod a už to jede. A prý, koho jsem si našla, toho mám. Hned se jim nezdál. A zase, Betka odnaproti se má tak dobře, dokázala se zařídit. Filomenka si sice našla chlapa až ve věku 38 let, ale našla a je báječný. Takže oni jsou něco a co ty? Nejobyčejnější nula. Úplná nula. A s takovým pak pohovor. Už jsem byla na pozici v Lidlu. Jsem menší postavy, stihla, ještě dnes vidím poťouchlé výrazy, když zjišťovaly fyzickou kondici. Bylo tam asi 5 dalších kandidátů, všechno chlapů, co se předháněli v dokazování zkušenosti. Jasně, to nevyšlo. Taky my nebyla špatná práce v knihovně. Jenže nevyšlo ani pozvání na pohovor. Prý se jim tam přihlásilo kvantum lidí s příslušným vzděláním či praxi v knihovně. Už mě to nebaví.

• Citovat
  • Upravit
2421
27.4.24 21:13

A co se rozhlidnout po nejake praci s ubytovanim? i kdyz s prckem to bude asi tezsi. plati ti chlap aspon alimenty? zazadej si pak o prispevek na bydleni apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
27.4.24 21:20

Existuje spoustu organizací, které pomáhají matkám samoživitelkám v tíživé situaci. Nestyděla bych se a o pomoc požádala. Nejsi jediná a proto tyto organizace jsou. Možná bys díky nim mohla sehnat jak bydlení, tak třeba někoho na „pokec“ a podporu. A pryč od rodičů. Mají to v životě nastavené jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
27.4.24 21:21
@Petra0009 píše: Více

ona nemůže najít žádnou práci, tak hledat práci s ubytováním je asi dost nemožné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
27.4.24 21:27

A tu politologii jsi studovala proč? To je tvůj koníček? Studovala jsi VŠ s podporou rodičů?
Manželství nedopadlo proč?

Nesouhlasím s formou, jak ti to rodiče podávají, ale to, že mít práci považují za důležité - s tím souhlasím.
Na exmanželovi se jim nelíbilo co?
Kolik ti je let? Jak jsi na tom s jazyky? Co umíš?
Jakou máš vizi pro nejbližší měsíce? Jak to má s péčí o dítě otec? Nedalo by se aspoň dny kdy má dcerku otec chodit na brigádu než něco seženeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.24 21:30
@Petra0009 píše: Více

Chlap platí úplně nic, navíc nepravidelně. Ale prý se snaží. Práce s ubytováním by bodla. Ale nevím, jestli by to fungovalo i s dítětem. Co vím, tak hotely tady u nás ubytování neposkytují, rovněž neznám nikoho, kdo by takhle bydlel s dítětem. Navíc kdyby šlo o bydlení víc lidí má pokoji, tam by to moc dobře nešlo. Asi ještě zkusím školství, i když nemám pajdak.

• Citovat
  • Upravit
8302
27.4.24 21:34
@Anonymní píše: Více

Tví rodiče jsou nuly, spodina, odpad společnosti. Povrchní burani.
Tu práci potřebuješ jako koza drbání, abys mohla odtamtud vypadnout. Jsem zvědavá, kdo jim jednou bude utírat zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
27.4.24 21:35

No máš VŠ, i když úplně nesmyslnou - to byla studia jen, aby byl nějaký titul, že?
ale máš ho, tak co tak zkusit městský úřad u vás - u nás hodně na tituly dají a můžou být klidně ze zemědělky nebo vysoké báňské, i titul z Březové by tam zapůsobil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
27.4.24 21:43

Přesně jak píše Stinga, zkus státní sektor. Peněz budeš mít sice méně, ale zase možnost mít OČR, úpravu pracovní doby a stálý plat. Garsonka vám bude taky stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.24 21:48
@Magical-eyes píše: Více

Tak na politologii nebyla matika, to byla moje smrt. Bylo tam dost historie, trochu koníček a tam to vyšlo. Volba jasná. Studovala jsem externě, chodila do práce, i když první rok mi rodiče trochu pomáhali, ale jen ten první rok. Exmanzel je cholerik, ale to můj táta taky, možná i větší. A prý těžký morous a nešika. A nemá rád staré lidi. To si nemyslím, ale je to jejich pravda. Je mi 35 let. Jazyky - dost obstojně angličtinu, snažím se oživit němčinu. Manžel pravidelný kontakt se synem nemá, ale v létě ho chce mít celý měsíc.

• Citovat
  • Upravit
4955
27.4.24 21:51

Přesně. Zkusila bych hledat někde, kde jedou na papíry a VŠ má hodnotu, ať je jakákoliv. Městský úřad, finanční úřad, úřad práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová