Podařilo se Vám otěhotnět se zvýšenou hladinou NK buněk?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
252
4.3.20 19:13
@raaketka píše:
@Any30 Takže po potvrzení zvýšených NK buněk jsi se objednala na imunologii, tam zase asi bude opět delší čekací lhůta a pak ti teda nasadili léčbu? Můžeš se snažit dále těhotnět (popř. podstupovat IVF) a nebo teprve až ty NK buňky budou v pořádku?

Přesně, jak pises 👍Přirozeně můžeš, ale IVF - NE. Máš problém jen v NK buňkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
4.3.20 22:40

@Any30 :jj, zatím „jen“ ty NK buňky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
5.3.20 16:36
@raaketka píše:
@Any30 :jj, zatím „jen“ ty NK buňky…

A kolik je máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
5.3.20 19:51

@Any30 no to je právě to co nevím… nějak mě nenapadlo se zeptat na hodnotu, ale příští týden mám kontrolu, tak to zjistím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
9.3.20 18:24
@raaketka píše:
@Any30 no to je právě to co nevím… nějak mě nenapadlo se zeptat na hodnotu, ale příští týden mám kontrolu, tak to zjistím…

Pak napis🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.4.20 00:42

Jak probiha vysetreni endometrialnich NK bunek?

Ahoj holky, ceka me vysetreni endometrialnich NK bunek a chtela jsem se zeptat, jak toto vysetreni probiha? Doktor mi jen rekl, ze se nejak vyplachne deloha a obsah se posle na rozbor. Byla jste na tom nektera? Je to bolestive? Dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.4.20 14:21

Ahoj holky, přes rok se s manželem snažíme o dítě. Když u mě můj gynekolog nenašel žádný problém, poslal mě do Gennetu k dotorce paní Rožníčkové. Ta mě s manželem poslala na kompletní krevní obraz včetně moči. Manžel je zcela v pořádku včetně spermiogramu. U mě našli v moči zvýšené ureoplazma, takže nám oběma nasadili ATB (Deoxynykoin), pak mám zvýšené NK buňky na 19,8, vím, že norma je 18, ze měsíc mám jít na další odběr. Chtěla jsem se zeptat zdali s výše uvedenými výsledky nemáte některá zkušenost a jestli se Vám i přesto podařilo otěhotnět přirozeně? Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
18.4.20 14:37

Ahojky. Ureuplazmu snad měli skoro všechny holky po vyšetření moce👍 Já take, takže jsme braly ATB. Při 1.odberu jsem měla NK bunky něco přes 20,ale při dalším ještě horší. Takže jsem se začala léčit na imunologii. Hezký den a ať Ti vse dobře vyjde👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
18.4.20 16:30

@Simca1988 ahoj, ja taky chodim k Roznickove :) me pri vstupni vysetreni ueroplazma nezjistili, ale mela jsem ty nk bunky 24%. Tak me objednala doktorka k jejich imunologovi.

Nejdriv mi nasadili kortikoidy na 5 mesicu (vyzkouseli jsme IUI), ale naprosto bez vysledku a nk bunky klesly o 1%. Tak jsem se dohodli na ivf s tim, ze tyden pred vlozenim oplodneneho vajicka a tyden po vlozeni pujdu na kapacku intralipidu. Bohuzel to taky nezabralo.
Po precteni diskuzí tady na miminu jsem se rozhodla, ze zmenim imunologa a objednala jsem se k pani doktorce Malickove, ktera ordinuje kazdou stredu v Gennetu Ph 1. Ta mi udelala kontrolni krev a dohodly jsme se, ze pri KET vyzkousime aplikaci imunoglobulinu(injekce do zadku).

V breznu jsem tedy tyden pred KET a tyden po dostala injekci a svete div se, ale ono to zabralo :D pri potvrzenem tehotenstvi z krve jsem napsala Malickovy a ona mi hned odepsala, ze se mam objednat jeste na jednu injekci a rovnou krev, aby se zjistilo jestli budem s injekcemi pokracovat. Krev vysla skvele (nk bunky klesly pod 18%) a ja na dalsi aplikaci nemusela.

Bohuzel na utz v 8tt se zjistilo, ze se plod prestal vyvijet, tak me v utery ceka revize. Jediny co me alespon tesi, je to, ze ty imunoglobuliny zabraly a my mame jeste dve zamrazeny kulicky, takze po lete pujdem na KET znovu. Jen mam doporuceno si mesic predtim zajit znovu na imunologii jestli se nahodou bunky opet nezvedly.

Doufam, ze ti to nejak pomohlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.20 17:33

@Simca1988 Nechoď do ivf nebo iui, dokud nebudeš mít v pořádku imunitu. Kortokoidy jsou často podavane, me to tenkrát podelali s kortokoidy a pak jsem poznala dr. Malickovou a nasadila mi prasky, ktere primárně slouzi na prokrvovani prstů a jeden z vedlejsich ucinku bylo právě snižování imunity. Brala jsem to 6 tydnu, pak sla na kontrolní krev, imunita klesla bezvadne a pak jsem sla na IVF a zadarilo se napoprvé. V prvním trimestru jsem byla ještě 2× u pani doktorky na testech, abychom hlidali, ze imunita neroste, tudiz miminkA nezabije a vse bylo v pořádku. Přirozeně jsme to i se snizenou imunitou zkouseli 2 ovulace, pak jsme sli do ivf, protože prej mohla imunita se zase zvyšovat. Tenkrát jsme dali jedno embryo, ktere se rozdelilo, takze máme jednovajecna dvojčátka :lol: :lol: A doted si myslim, ze za to muze právě ta ruznoroda léčba imunity, ale to už se proste nikdy nedozvím :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
5
18.4.20 18:46

Diky moc! Umele oplodneni, jakekoli, mam jako krajni variantu. Samozrejme preferuji prirozenou cestu…zajima me prave, jak moc moje hodnota nk bunek (19,8) tomu muze branit…:((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
18.4.20 18:49

@Simca1988 To ti podle me nikdo neřekne, máš to proste větší než by mělo být. Byt tebou, tak nasadim nejakou léčbu a samozřejmě to můžete zkoušet. 6 za rok mas narok na ultrazvuk, kde ti reknou, kdy budes mit ovulaci a s chuti do toho ;) Ale imunitu nepodcenuj, ja to mela nejakych 33% nebo kolik..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.4.20 19:07

Urcit @suzka1 urcite pujdu za mesic na kontrolni odber, pokud bude hodnota NK bunek vyssi, jdu k imunologovi. Zase je „jen“ mirne zvysena (tva hodnota je opravdu vysoka :(((…), tak si rikam, ze snad to prirozene pujde…plus zalecit ureoplazma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
18.4.20 21:05

@Simca1988 Uvidíš, zkuste to a uvidíte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.20 21:42

@Simca1988 pokud máš 18%, je to špatně. Prošla jsem si totéž, kortikoidy, steroidy, intralipidy, imunoglobuliny. Opakovaně jsem potratila a po vyřešení imunity a snížení NK buněk jsem po x letech otěhotněla a porodila zdravé miminko. Nenech se odbýt a dokud inunitu nevyřešíte, nechoď do ničeho, NK buňky tvoje embryo zabíjí.
Hodně štěstí :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí