Podařilo se Vám otěhotnět se zvýšenou hladinou NK buněk?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
18.4.20 23:09

Diky, nenecham…

Muzu se zeptat, jak vysoke NK bunky jsi mela ty?

Chapu spravne, ze sis prosla tim vsim (kortikoidy, steroidy, apod.) a az pak jsi zacala resit imunitu a snizeni NK bunek?

@Anonymní píše:
@Simca1988 pokud máš 18%, je to špatně. Prošla jsem si totéž, kortikoidy, steroidy, intralipidy, imunoglobuliny. Opakovaně jsem potratila a po vyřešení imunity a snížení NK buněk jsem po x letech otěhotněla a porodila zdravé miminko. Nenech se odbýt a dokud inunitu nevyřešíte, nechoď do ničeho, NK buňky tvoje embryo zabíjí.
Hodně štěstí :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
19.4.20 22:29

@Anonymni Ahoj, muzu se prosim zeptat, co ti dala na to prokveni? Nebyl to pentomer retard? A kolik si ho musela brat? To jsi mela jen toto nebo ti dala i kortikoidy? Dekuji za info. Manzel ho bere na upravu spermia a trochu me desi, ze to snizuje tu imunitu :(, tak by me zajimalo zda to ma ucinek samo o sobe nebo se to musi jeste s necim kombinovat…bere ho uz asi dva roky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.20 09:39

@Simca1988 úplně na začátku jsem měla kolem 23, to jsem potratila, pak 18, to jsem šla na další ET :cert: s tím, že je to v pohodě a potratila jsem znovu :cert: :cert:
Pak jsem se dostala k Mudr Malickove, ta mi nasadila Medrol, kontrola hladiny, bez efektu. Pak steroidy, bez efektu. Pak imunoglobuliny a začalo to jít dolů, 18, 16, 15 a když jsme měli 12, pustila nás do KET. Těsně předtím jsem měla 9,7 a klaplo to. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
678
20.4.20 10:25

@anonymní ahoj, a kolik si dostala těch dávek imunoglobulinu, prosím? Taky je mám teď před dalším ketem dostat, paní doktorka mi navrhla 3davky před ket a jednu po - tu nevím přesne, příští týden za ní jedu a vše upresnime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.20 11:32

@Kveetko hodně. Myslím, že po týdnu asi dva měsíce, ale už si to přesně nepamatuji. Každopádně se musí kontrolovat, jestli to zabírá a buňky klesají, tam musí být jistota. Jinak bych do ket nešla

• Citovat
  • Upravit
678
20.4.20 12:56

@Anonymni no ja mam problem v tom, ze u me se nevi kde je presne problem, mam vsechny vysledky v naprostem poradku, mam zdrave embrya a i je v kladam ve spravnem case, a proste nikdy na testu nejsou //. Takze leda co by mohli zkontrolovat je, ze mi to nerozhodilo i jine hodnoty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.4.20 11:07

NK buňky

Dobrý den, chtěla by se zeptat na NK buňky. V IVF centru mi v listopadu brali krev. A až minulý týden si všimla paní doktorka, že přehlídla, že mám vysoký podíl NK buněk. Mohly se výsledky do dnešního dne změnit k lepšímu, bez zaléčení? Budu muset kortikoidy užívat? Čeká nás v příštím měsíci IVF a více informaci jsem k tomuto nedostala. Na kontrolní odběr půjdu až příští týden. Děkuji za odpověď. Máte holky nějaké zkušenosti? Nechci za IVF zbytečně vyhodit peníze, když by mi to buňky překazily. Díky za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
27.4.20 12:28

@Lucci88 Podle mě se to bez lecby určitě samo od sebe nesnizilo. Jaky mas hodnoty? Upřímně, nešla bych do ivf, pokud bych nemela imunitu v pořádku, nepovede se to. Nechte si udelat vyšetření, ja jsem mela lecbu 6 tydnu, pak opet kontrolni testy, takze tech 6 tydnu už by vas nevytrhlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
27.4.20 12:52
@suzka1 píše:
@Lucci88 Podle mě se to bez lecby určitě samo od sebe nesnizilo. Jaky mas hodnoty? Upřímně, nešla bych do ivf, pokud bych nemela imunitu v pořádku, nepovede se to. Nechte si udelat vyšetření, ja jsem mela lecbu 6 tydnu, pak opet kontrolni testy, takze tech 6 tydnu už by vas nevytrhlo..

Tak ja jsem sla na KET i s nk bunkama 23% a kamaradka mela 34% co uz je docela dost.
Tyden pred vkladem a tyden po vkladu jsme dostaly injekci imunoglobulinu Igamplie a zadarilo se.
Stejne bych do ivf nesla a objednala se na reprodukcni imunologii a nechala bych si napsat lecbu. V Praze je super pani doktorka Malickova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.4.20 15:03

@suzka1 Děkuji za odpověď, nedalo mi to a volala jsem doktorce, říkala, že docela často se stává, že se ty hodnoty mění, že se klidně může stát, že o kontrolním odběru bude na NK buňky v normě, abych to specifikovala konkrétně tak mám NKT a mám hodnotu 22 a rozsah je do 8… (Co je KET? Nesetkala jsem se s touto zkratkou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
28.4.20 07:01

@Lucci88 Tak to mas opravdu hodně. Nech se testovat a pak uvidíte, ale upřímně, ja bych do toho nesla. Zbytečně si vycerpas pokus na ivf placeny pojistovnou, zbytečně do sebe budes pichat hormony. KET je embryo transfer zamrazenych embryi. Z ivf budes mit třeba více oplodnenych vajicek, ktere car zamrazi a kdyz se prvni ET nepodari, můžeš jit prave na ten KET, coz je vlozeni dalsich tvych oplodnenych embryí. Odkud jsi? Kam chodite do caru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
28.4.20 08:17

@suzka1 Ostrava, Reprofit. Nejspíše se stihne udělat test než by jsme vůbec začali. Spíše mě zajímalo, jestli během toho pokusu se může léčit, snižovat ten hormon a nebo se musí počkat až se zaléčí, ale už jsem chytřejší.

Po tom samotném odběru vajíček tě bříško bolelo? Vím, že se během odběru uspí, ale pak… Dá se to vydržet? Během ms mívám velké bolesti, tak se toho docela bojím. Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
28.4.20 12:07

@Lucci88 Ahoj, taky chodim do reprofitu v Ove, tam ti udelaji rovnou imuno a poslou ho do Prahy k Malickove, pokud neco najdou tak ti navrhne lecbu. Imunologie se porad meni, to co si mela pred rokem uz davno platit nemusi. Imuno mam delane asi 6 x na ruznych pracovistich a pokazde vyslo ci nevylso neco uplne jineho. To ti rekne hodne lekaru, ze je to promenliva zalezitost. NK bunky podle me vubec nevadi pri IVF, ovsem vadi kdyz budes zavadet embryo, tam uz je potreba aby se zvolila spravna imuno lecba jeste pred zavedenim embry, ale pokud budes mit nejaky nalez tak ti Malickova na 100% pomuze. Drzim palce, ke komu chodis v reprofitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
28.4.20 15:17

@Kveetko děkuji za odpověď! K doktorce Daňkové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.5.20 15:15

@suzka1 Ahoj, tak já mám už výsledky v ruce a sama neumím pochopit, ale mám vše v normě! Takže nemusím podstupovat žádnou léčbu a můžu už se soustředit na IVF. Jen mám s toho trošku strach. Doktorka říkala, že ta stimulace vajíček je nepříjemná jako při menstruaci a já mám velké bolesti při ní. A taky po odběru vajíček po probuzení o musí být masakr, mám s toho fakt hrůzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí