Podává vám lékař ruce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
26.4.17 20:06

Můj zubař ano, a když jsem chodila na kožní tak ještě ten. Tohle je naprosto o těch lidech. Oba dva lékaři jsou strašně hodní, příjemní, prostě mi to u nich i zapadá do celkového chování a charakteru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
26.4.17 20:08

Ano, ale jen gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
26.4.17 20:08
@Anonymní píše:
Mám takový dotaz. Ptám se z určitého důvodu. Podává vám lékař při odchodu ruku? hlavně teda psycholog nebo psychiatr, ale třeba i jiný. Děkuji za každou odpověď.

Gynekoložka vždy…k tomu psychologovi, většinou mi ruku podával (několikrát mě i objal, což mě docela překvapilo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
26.4.17 20:09

Gynekolog ano, jinak nikdo. V praci podávají vsichni doktori vsem pacientům pri vědomí ;)
Zajimal by me ten duvod otazky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
26.4.17 20:09

Jenon při seznámení, když někam jdu poprvé, jinak ne. Ale na psychinu nechodím a tam bych to asi očekávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
26.4.17 20:10
@nozu píše:
Pokud je to chlap, tak by podávat neměl. první podává ruku žena ;-) Jinak já to mám u lékařů na střídačku, někdy si ruce podáme, někdy ne…

pro moje ujištění, v pravidlech etikety je tak dokonale nevyznám, to platí vždy, že? Myslím, že žena podává ruku první, bez ohledu na postavení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12235
26.4.17 20:14

Ano, vzdy a vsichni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
26.4.17 20:14

Podava - gynelolozka, zubarka, detska zubarka, endokrinolog, hematolog a ortoped. Nepodava - pediatra.

Mne spis prijde vtipne, ze doktor vleze do cekarny a rve: pani inzenyrka…ova. A vsichni v te cekarne cumi, ze se zvedam ja a je na nich videt vyraz typu: ta to ma zaplaceny… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
26.4.17 20:15

Můj gynekolog a obvodní lékařka.. při příchodu i odchodu.

• Citovat
  • Upravit
76675
26.4.17 20:18

Nikdo nikdy, naštěstí, asi bych z toho byla v rozpacích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
26.4.17 20:22

Ze sve zkusenosti bych rekla, ze zalezi na tom, kdo otevira dvere do ordinace. Pokud sestra a lekar tedy sedi, tak ruku nepodava. Pokud otevira lekar osobne, tak podava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.4.17 20:23

Gynekoložka (gynekolog, když ordinuje on) a kdokoliv na jejich pracovišti - třeba když jdu na utz prsů. Jinak ne, co mě tak napadá - dětská, alergo, zubařka… nikdo.
Ale mě se to líbí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
26.4.17 20:24

Někteří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.4.17 20:26
@Jahru píše:
Naštěstí ne, nerada sahám na cizí lidi :mrgreen:

to je dobre, nikdy me nenapadlo o tom uvazovat z druhe strany - doktor si pak ruku umeje, alepacient nema vlastne kde… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.4.17 20:28

Jinak ja tedy pri prichudu ruku nepodavam, protoze mam u compu svuj cisty koutek, ktery si nechci kontaminovat a kdybych ruku podala, musela bych si ji pak jit umyt a bylo by mi to vuci pacientum trapne - aby si nepripadali jako spinavi. Pri odchodu jak kdy, to nejak vyplyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová