Podává vám lékař ruce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
27.4.17 10:41

Kdyz privezou nekoho s akutnim stavem, tak se o podani ruky fakt nestara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
27.4.17 10:43
@Baba píše:
To je blby, predstavit by se mely. Co vidim, tak starsi generace na to moc zvykla neni. Ja predstavuju i mediky nebo stazisty, co mam za zadkem.

Jo, asi měli, i když mě osobně třeba nevadí, když se nepředstaví, já jsem totiž hrozná a mám problém při představování to jméno zachytit a uložit do paměti, tak si alespoň nepřipadám tak blbě, že se mi představili a já nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
27.4.17 10:47

@j.a.n.i1
Já si taky jména nepamatuju (a někdy i obličeje :roll: ), ale přijde mi jako slušnost se představit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
27.4.17 10:48

@Baba
všechny byly v rozmezí 30-40 let… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
27.4.17 10:48

@statecna.oslice Jo, to jo, jen píšu, že mě osobně to nevadí, když to někdo neudělá, neb díky tomu já pak nejsem ten blbec, co si to jméno nepamatuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
27.4.17 10:49

Všichni podávájí-gynekolog, praktik, zubařka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.4.17 20:27

Ja si zteda ruce jen meju mydlem a delam to minimalne 4× za hodinu a moje ruce jsou v zalostnem stavu. Udelam cokoli, abych to nemusela delat vicekrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
27.4.17 20:43
@Pudloslava píše:
Ja teda zeny obdivuji vase sebevedomi, protoze ja, lekarka, kdyz jdu k jinemu lekari jako pacientka, tak si teda rozhodne spolecensky mene vyznamna pripadam bez ohledu vek a pohlavi vysetrujiciho. Je to proste situace definovana tim, ze nemocny jde zadat o pomoc s nejakym svym problemem. Tim nechci rict, ze by se muze lekar chovat nejak nadrazene. Ale neni to totez, jako jit si nechat udelat nehty.

Když ti kiksne auto, tak je taky automechanik společensky významnější a jdeš ho žádat o pomoc se svým problémem :think: to asi nikdo nenapíše, přitom v tom zas není až tak velký rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.4.17 20:46
@Hadumi píše:
Můj praktický při příchodu ano.

ano, je to milé, srdečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
27.4.17 20:48

Docela zajímavá diskuze :) mi snad nikdo z lékařů nikdy nepodal ruku, nebo si to aspoň nepamatuju :)

• Citovat
  • Upravit
43035
28.4.17 06:09
@j.a.n.i1 píše:
Když ti kiksne auto, tak je taky automechanik společensky významnější a jdeš ho žádat o pomoc se svým problémem :think: to asi nikdo nenapíše, přitom v tom zas není až tak velký rozdíl

Ano, pokud jdu do autoservisu pozadat o pomoc, rozhodne se tam necitim jako kralovna, „tady me mate, obletujte me, je pro vas cest, ze mi muzete spravit auto“. Kdo je tam doma, ten je spolecensky vyznamnejsi. Kdo je v nouzi a zada o pomoc, je spolecensky mene vyznamny. To je podle me prirozene vyzneni situace. Ja se teda v autoservisu chovam dost pokorne, chci mit auto brzo, dobre a nechci, aby me okradli. Ale ja nejsem zvykla povysovat se nikde, takze me to nijak extra neboli.
A v autoservisu ruku nepodavam, oni me taky ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.17 06:54

Zkušenost s lékaři a vůbec zdravotníky mám převelikou - jsem ta, co je kontroluje, zda svým chováním a počínáním neohrožují pacienty (stran dezinfekce, sterilizace, používání jednorázových pomůcek opakovaně, manipulací se zdravotnickým odpadem…). V této situaci (státní zdravotní dozor) tam opravdu nejsem méně významná. Část lékařů si ovšem neustále připadá, že nad ně není (a hlavně se tak chová). I v této situaci podá ruku jen někdo (což mi opravdu nevadí).

Pokud jdu sama se sebou/s dítětem - pak vím ke komu jít, abych byla klidná (přičemž máme s kolegyní pravidlo, že nedozorujeme „své“ lékaře). Ruku někdy podají, někdy ne.

Moc nerozumím, jak tu někdo napsat „ale on je soukromník“ - to jsou snad 4/5 lékařů, pokud nejsou zaměstnanci nemocnice (jsou to buď fyzické osoby podnikající nebo právnické osoby, ve velkém přecházeli lékaři na s. r.o.).

Pro mne je ale horší, když někde jsem jako pacient a vidím to počínání (např. prohmatá nohu, neumyje ruce, jde psát na klávesnici… takový stěr z klávesnice by byl fakt zajímavý :roll: ) a ty nedostatky.

Anonym z důvodu info o zaměstnání.

• Citovat
  • Upravit
21593
28.4.17 07:14
@Pudloslava píše:
A v autoservisu ruku nepodavam, oni me taky ne :-)

hihihih, to je dobre, jinak bys mela tvuj koutek nenavratne kontaminovany motorovym olejem.

Ale jinak, chtela jsem ti teda vcera napsat neco podobneho v tom duchu, jestli kdyz potrebujes od instalatera nejakou odbornou remeslnickou cinnost, tak se taky citis spolecensky podrazena.

Ja bych rekla, ze je samozrejme, ze clovek ma jednat s respektem a slusnosti s kazdym, a obzvlaste pokud po tom druhem neco chce. Ovsem ja se tedy necitim nijak spolecensky podrazena kdyz jednam s doktorem. A vubec nejak nemam rada, kdyz doktor se mnou jedna jako s nejakym blbeckem, ktery ani nepozna, jestli ma zanet mocaku, protoze na to by asi musel studovat 8 let medicinu. Nic ve zlem, ale nekteri doktori jednaji s pacienty hodne z patra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
28.4.17 09:11
@Pudloslava píše:
Ano, pokud jdu do autoservisu pozadat o pomoc, rozhodne se tam necitim jako kralovna, „tady me mate, obletujte me, je pro vas cest, ze mi muzete spravit auto“. Kdo je tam doma, ten je spolecensky vyznamnejsi. Kdo je v nouzi a zada o pomoc, je spolecensky mene vyznamny. To je podle me prirozene vyzneni situace. Ja se teda v autoservisu chovam dost pokorne, chci mit auto brzo, dobre a nechci, aby me okradli. Ale ja nejsem zvykla povysovat se nikde, takze me to nijak extra neboli.
A v autoservisu ruku nepodavam, oni me taky ne :-)

Jenze ty nejdes zadat o pomoc. Ty platis za opravu. I vztah doktor-pacient, je vztah obchodni. Ty ho neprosis o pomoc, ale platis za reseni sveho problemu. To ze se chova clovek slusne mi prijde jako samozrejmost, at uz je to doktor nebo automechanik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
28.4.17 09:21

@Lenca27 Jo, vidim to stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie