Podává vám lékař ruce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4099
28.4.17 09:35

@Baba mně stačí představení a když doktor přidá úsměv tak jsem spokojená. Nerada se dotýkám cizích lidí i kdyby měli 3 tituly :lol:
A pro mě je super, když si doktor desinfikuje ruce - hned k němu mám větší důvěru. Vůbec to neberu špatně, právě naopak. (jsem na hygienu docela háklivá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.4.17 09:46
@markyj píše:
@Baba mně stačí představení a když doktor přidá úsměv tak jsem spokojená. Nerada se dotýkám cizích lidí i kdyby měli 3 tituly :lol:
A pro mě je super, když si doktor desinfikuje ruce - hned k němu mám větší důvěru. Vůbec to neberu špatně, právě naopak. (jsem na hygienu docela háklivá)

Sem si na to ted davala pozor. Na akutni ambulanci by to vetsinou bylo blbe, prijde mi. Tem lidem je spatne, celkem pochybuju, ze by podani ruky nejak ocenili. Na oddeleni pri vizitach podam ruku, az kdyz to naznaci pacient, sama ne.
Kdybych mela svoji ambulanci, kde nechodi akutaci, tak asi ruku podavam :think:
Ale predstavuju se vzdycky. Sama nemam rada, kdyz se mi jako pacientovi nekdo nepredstavi, to se pak jmena dozaduju. A jestli to je generaci? Pred par dny mi prisel na ambulanci nejaky mladoch - zdravotni bratr nejspis, stal, cucel a ani nezabucel :roll: Sem se ho musela zeptat kdo je a co tam chce.

A s tim postavenim, to je takovy.. V autoservisu se jako na nizsi urovni vlastne citim. On je odbornik. Stejne to mam u doktoru jinych specializaci. Nevnimam to jako uplne rovnopravny vztah, i kdyz sem taky doktor :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
28.4.17 09:47
@Lenca27 píše:
Jenze ty nejdes zadat o pomoc. Ty platis za opravu. I vztah doktor-pacient, je vztah obchodni. Ty ho neprosis o pomoc, ale platis za reseni sveho problemu. To ze se chova clovek slusne mi prijde jako samozrejmost, at uz je to doktor nebo automechanik.

samozrejme ze slusne se musi chovat obe strany
ale prirozena situace cloveka s problemem je podrizena

Ja vidim jako chybu, ze se v dnesni dobe tolik lidi snazi za kazdou cenu si udrzet zdani vlastni dustojnosti, na vsechno maji narok a hlavne nemuset nikoho o nic zadat.
Tehotna si nerekne o uvolneni mista v tramvaji, protoze na to preci ma narok a nebude se doprosovat, tak radeji stoji a nasira se.
V zivote jsou jednou v te roli, jednou v jine. Je dobre si obcas uvedomit, ze ja nejsem ten vzdy king a potrebuji nekdy pomoc nekoho druheho, umim o ni poprosit a umim za ni podekovat - ikdyz je to placene a vztah je smluvni. Ja prosim i prodavacku v obchode, aby mi prodala rohliky. Kdyz si clovek uvedomi, jak moc je zavisly na pomoci ostatnich, i sam potom radeji ostatnim pomoc poskytne a ve spolecnosti se celkove zije lepe.
A garantuji, ze urovne poskytovane sluzby ve smluvnim vztahu je daleko kvalitnejsi, kdyz se zadajici chova jako zadajici, ne jako narokujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.17 09:49
@Anonymní píše:
Mám takový dotaz. Ptám se z určitého důvodu. Podává vám lékař při odchodu ruku? hlavně teda psycholog nebo psychiatr, ale třeba i jiný. Děkuji za každou odpověď.

Ano podává, chodila jsem k psycholožce a při vstupu i při odchodu jsme si podávaly ruce a přišlo mi to normální, i když jsem chodila k jednomu lékaři, tak taky jsme si dávali ruce při příchodu i odchodu, přijde mi to slušnost, na pozdrav si podat ruce. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
80121
28.4.17 09:53

Ano, podává, vstane, pozdraví představí se a podá ruku. A na konci totéž - poděkuji, podám ruku pozdravím a jdu. A dělali to zatím všichni bez rozdílu věku - od šéfa oddělené až po sanitáře. Nejlepší je to před operací, člověk utlumený leží a ted to tam chodí - uspavači, operatér sestra, psina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
28.4.17 09:54

@Pudloslava
Já jsem na Tvé straně. Ne nadarmo byli vždycky doktor, učitel a farář nejváženější osoby ve vesnici. Že to už dávno neplatí a že jsou tu lékaři stavěni na úroveň automechaniků, jen cosi vypovídá o dnešní společnosti.
To už je ale na jinou debatu, která jde nad rámec toho, o čem byla ta původní, tedy o jednom pravidlu společenského/slušného chování, které tu samozřejmě nikdo nezpochybňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
28.4.17 09:57
@Pudloslava píše:
ale prirozena situace cloveka s problemem je podrizenaJa vidim jako chybu, ze se v dnesni dobe tolik lidi snazi za kazdou cenu si udrzet zdani vlastni dustojnosti, na vsechno maji narok a hlavne nemuset nikoho o nic zadat.
Tehotna si nerekne o uvolneni mista v tramvaji, protoze na to preci ma narok a nebude se doprosovat, tak radeji stoji a nasira se.
V zivote jsou jednou v te roli, jednou v jine. Je dobre si obcas uvedomit, ze ja nejsem ten vzdy king a potrebuji nekdy pomoc nekoho druheho, umim o ni poprosit a umim za ni podekovat - ikdyz je to placene a vztah je smluvni. Ja prosim i prodavacku v obchode, aby mi prodala rohliky. Kdyz si clovek uvedomi, jak moc je zavisly na pomoci ostatnich, i sam potom radeji ostatnim pomoc poskytne a ve spolecnosti se celkove zije lepe.
A garantuji, ze urovne poskytovane sluzby ve smluvnim vztahu je daleko kvalitnejsi, kdyz se zadajici chova jako zadajici, ne jako narokujici.

Naprosto přesně napsáno! :potlesk:

Příspěvek upraven 28.04.17 v 10:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
28.4.17 10:06
@Pudloslava píše:
ale prirozena situace cloveka s problemem je podrizenaJa vidim jako chybu, ze se v dnesni dobe tolik lidi snazi za kazdou cenu si udrzet zdani vlastni dustojnosti, na vsechno maji narok a hlavne nemuset nikoho o nic zadat.

--když už se debata dostala tak daleko, děkuji i „vlakovému počišťovači“ - uklizečce, když vybere koš u sedadla, kde sedíme. Té samé osobě dávám přednost při vstupu do vlaku, když tam potřebuje jít udělat úklid (u nás se vlak točí, takže dělají rychloúklid).
Prostě respektovat a být respektován.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
28.4.17 10:09

@-Evka- Ono totiž přiznejme si to - je to příjemnější se chovat takto, protože pořád ještě pro většinu lidí platí jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Ne? takže když jsem milá a usměju se i na cizího, většinou se na mne usměje tak. A ve zdravotnictví to platí dvojnásob. Vlídné slovo hubu nespálí a pozdravit a poděkovat je základní slušnost. takže se třeba klidně omluvím uklízečce, která právě utírá někde chodbu a já tam prostě musím šlápnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
28.4.17 11:52

Ruku mi podává pravidelně pouze veterinář, gynekolog a terapeutka a zatím vždy s úsměvem. Zvykla sem si na to, i když k dotykání se cizích lidí mám jinak docela odpor a fyzickému kontaktu s nimi se vyhýbám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
28.4.17 12:05
@IvaB píše:
@Pudloslava
Já jsem na Tvé straně. Ne nadarmo byli vždycky doktor, učitel a farář nejváženější osoby ve vesnici. Že to už dávno neplatí a že jsou tu lékaři stavěni na úroveň automechaniků, jen cosi vypovídá o dnešní společnosti.
To už je ale na jinou debatu, která jde nad rámec toho, o čem byla ta původní, tedy o jednom pravidlu společenského/slušného chování, které tu samozřejmě nikdo nezpochybňuje.

myslim, ze sji me uplůne nepochopila, ja nepsala, ze lekar je vic, nez automechanik. POkud se tedy vubec lze bavit, kdo je vic, pak bych zjednodusene rekla, ze lekar je vic v ordinaci, automechanik je vic v servisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
28.4.17 14:42
@Pudloslava píše:

Ale s tim ja souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
28.4.17 14:44
@IvaB píše:
@Pudloslava

A proc by meli byt nejvazenejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
28.4.17 14:50

Moje praktická doktorka podává ruku vždycky, usmívá se a jsem za to moc ráda. Občas se s tím setkávám i v jiné ordnaci. Doktor mi pak přijde méně nadřazený. Chápu, že je to jen můj pocit, ale z toho důvodu i doktor určitě ruku podává. Pro uvolnění a lepší pocit, cením to kladně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
28.4.17 17:47

Jen alergoložka, byla jsem vcelku překvapená, je to milé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová