Pohlavkování vnuka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.7.17 21:55

@prcekniky :kytka: děkuju, to jsem asi potřebovala slyšet, že nevyšiluju zbytečně a že je normální bránit svoje dítě ať už udělal cokoliv a prát se za svojí výchovu..díky :)

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
31.7.17 21:57

Na tohle podle me neexistuje jednotny nazor a mela by ses hlavne ridit tim, jak to citis ty.

Nasi jsou obcas taky k vnoucatum zbytecne prisni, ze zacatku mi to dost vadilo, pak jsem ale zjistila, ze plati takove to: „co oko nevidi, to srdce neboli“, kdyz jsem nad nimi „nedozorovala“, tak jsem zjistila, ze deti jsou nadsene, nemaji zadna traumata a prarodicu si maximalne uzivaji. Sama vim, jak jsem mela prisnou babicku, ze jsem k ni nechtela jezdit a nikdy jsme pak nemely blizky vztah a rikam si, ze to necham na detech, at si ten vztah utvori samy. Samozrejme vim, ze se jim tam nic zleho nedeje, zvyseny hlas nebo lehke placnuti jim neublizi, ac se mi to uplne nelibi.

A jednoduse kdyz nekomu neverim, tak mu deti nedám. Pokud myslis, ze je tvoje matka opravdu na syna zla, nemas zadnou povinnost ji ho nechavat a z me zkusenosti, detma vztahy nenapravis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.17 21:59

@Denisa56 ježiš děkuju za tenhle příspěvek, konečně nějaká babička :) Prosímvás když tu jste, je podle vás hodně nenormální, když volám matce třeba dvakrát denně jak se malej má? Ona má totiž pocit, že jí kontroluju asi nebo nevím…zvedá mi telefon se slovy: prosimtě až budeme v nemocnici se zlomenýma nohama, tak se to dozvíš jako první neboj… mě to teda moc vtipný nepřijde…obzvlášť potom, co se svěří, že si dává dvojku a kluci si nahoře hrajou…kdyby se něco stalo, nedojede nikam..
Prosím napište, že jsem zcela normální a jen chci pro svoje dítě normální výchovu, ne tu, co mi dala ona…odešla jsem z domova v sedmnácti, nedalo se to vydržet..

• Citovat
  • Upravit
25243
31.7.17 22:00

Mě se to zdá přehnaný. Píšeš, jak kdyby ho zmlátila do modřin…
A zeptala ses taky JEHO proč to bylo?
Jak už je psáno výše, tak ho hlídat nedávej, když se ti to nelíbí.
Pokud ho nebije pořád, tak bych klukovi vysvětlila, že když bude zlobit, může to takhle skončit. Že vy to tak neřešíte, ale babička to má jinak. Může sám říct, že se mu takové chování nelíbí a že by to příště chtěl řešit jinak. Nebo naše 5 letá dcera by to uměla už vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
31.7.17 22:01

Mám pětileté dítě od nikoho nikdy nedostalo pohlavek, facku ani přes zadek. Byl by to pro mě důvod, nedávat na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
31.7.17 22:01
@Anonymní píše:
@prcekniky :kytka: děkuju, to jsem asi potřebovala slyšet, že nevyšiluju zbytečně a že je normální bránit svoje dítě ať už udělal cokoliv a prát se za svojí výchovu..díky :)

Vůbec není za co. Beru to podle sebe. Já jsem u tchyně a tchána strašně bojovala od narození holek - pasivní posazování, chodítka, zdravější strava atd.atd. Nikdy mě nerespektovali, takže jsem zvyklá být ve střehu. Holky mají 3,5 roku a necelé 2 roky a samy tam ještě nebyly a hned tak nebudou. Když nedokáží respektovat moji výchovu, tak bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
31.7.17 22:02
@TerezkaW píše:
A je nutné, aby babička vnuka hlídala? A byla s ním sama? I když leckdy je víc výchovné dítěti jednu třepnout než sáhodlouhé vysvětlování.

Přece nejde o hlídání, ale je normální a přirozené, že děti jsou u babičky a dědečka třeba na prázdninách. A je škoda, když o tenhle vztah přijdou kvůli maličkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 22:04

@tartaletka díky za názor :kytka: Ona na něj není zlá, poznala bych to z jeho reakcí na moje otázky. On ten pohlavek nijak neprožíval, i když ho dostal poprvé..je to kluk, už o něm jistě neví…ale já o něm vím, prožívám to daleko víc než on. On tam byl rád a nerada bych mu babičku upírala.
Jde tady o problém mezi mnou a ní, syn s tím nemá co dělat a nechci ho do toho zatahovat.
Jen mi jde opravdu o princip, to co já nechci aby dělala, dělá…a ani trochu jí to není blbý, nepozastaví se nad tím.. Vadí mi ten nerespekt od ní. A vím, že když ho tam příště dám a nebudu tam, budu každej den myslet na to, kolik pohlavků mu dala a za jaký prkotiny jako tenkrát mě když jsem byla malá 8o takže asi udělám win win solution a bude tam prostě pod dozorem…ne malej, ale ona..aby jí už nemohla vylítnout ruka směrem k jeho hlavičce 8o

• Citovat
  • Upravit
6836
31.7.17 22:04
@Anonymní píše:
@Denisa56 ježiš děkuju za tenhle příspěvek, konečně nějaká babička :) Prosímvás když tu jste, je podle vás hodně nenormální, když volám matce třeba dvakrát denně jak se malej má? Ona má totiž pocit, že jí kontroluju asi nebo nevím…zvedá mi telefon se slovy: prosimtě až budeme v nemocnici se zlomenýma nohama, tak se to dozvíš jako první neboj… mě to teda moc vtipný nepřijde…obzvlášť potom, co se svěří, že si dává dvojku a kluci si nahoře hrajou…kdyby se něco stalo, nedojede nikam..
Prosím napište, že jsem zcela normální a jen chci pro svoje dítě normální výchovu, ne tu, co mi dala ona…odešla jsem z domova v sedmnácti, nedalo se to vydržet..

Tohle je dost přehnaný. Babička dala pohlavek, ty přes zadek.Pro mně je to naprosto stejný. Kdyby dala na zadek, tak je to v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 22:08

@Aries6 no tak kdyby měl modřiny, budu to řešit s úplně jiným orgánem než tady na emiminu. Jo chápu, že se to někomu asi zdá být přehnaný…jak píšu, syn o tom dávno neví..
tady je hlubší problém a to ten, že jí nevěřím ani nos mezi očima..tohle bylo první týdenní hlídání o prázdninách, syn byl spokojenej, o pohlavku už neví.
já to řeším sama v sobě, nejde o pohlavek ale o princip. Já jsem prostě zásadně proti bití do hlavy.. Jako veganovi nevysvětlíte výbornou chuť masa… Kdyby bylo moje dítě vegan, cpala by ho hovězím…asi takhle bych to přirovnala i když je to vyhnané do extrému. ale díky za názor :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.17 22:11

@hanka.br. normální to je ano to je pravda…normální je taky, že babička nebo dědeček občas i během roku pohlídají když je potřeba nebo k nim vnouče jede na víkend a tak…tohle se bohužel u nás nekoná… Ale vztah jim kazit nehodlám to určitě ne..jen ho tam samotného už asi nedám :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.17 22:13

@Tereza1986 ano když kdyby mu jednu lupla přes zadek, pro mě je to snesitelnější…Ale chápu, že pro někoho je to totéž..Jak jsem psala už v jednom příspěvku, pro mě je uhodit člověka do obličeje jedna z nejhorších potupných věcí, co se může stát…obzvlášť od babičky k vnoučeti, nebo od rodiče k dítěti to je jedno. Každý si zažil svoje a někdo je proti bití úplně a děti má vychované…

• Citovat
  • Upravit
59426
31.7.17 22:13
@Anonymní píše:
@Markéta80 no máš naprostou pravdu… co jsem vlastně čekala? čekala jsem, že dospěla…že je jiná…mě porodila v čerstvých osmnácti, byla mladá, blbá… Myslela jsem, že když jí je přes padesát, bude vnoučka rozmazlovat, milovat…ale je to pořád ta samá osoba…sobecká, co se neštítí dát malému dítěti pohlavek jen proto, že se neumí ovládnout a neumí to jinak… je to smutný no :,(

jiná už nebude :?, co udělal tak hrozného? asi to bere úplně ok ale ty jsi máma tak to řeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
31.7.17 22:14

Něco zamyšlení: Dřív se děcka např. ve škole běžně bily přes ruce a kdoví jak, doma opasek a už to jelo. A děti měly respekt jak ve škole a doma.Dnes se nesmí na děti šáhnout a ve škole respekt žádný, doma též moc ne.Jak je to možné???Já teda děti nefackuju, ani řemen nepoužívám. Když to holka ale přežene, plesknu přes zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 22:15

@prcekniky chápu…moje babička (takže malého prababička) mu cpala v roce a půl smažený řízeček do ručičky… někdo to možná neřeší, já ano. Nedala bych jí ho na hlídání ani teď..My jako děti od ní jezdili a pravidelně v autobuse zvraceli :poblion: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová