Pohlavkování vnuka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25243
31.7.17 22:16

Mě se taky nelíbí, že mi manželovi rodiče cpou děcka sladkým horem spodem. A to to jeho mamka ještě krotí. Být jen s dědou, tak nedělají celý den nic jinýho. Takže nevysvětluju prarodičům, ale dětem. Pro ně jsem asi moc alternativní, přitom pro alternativce bych byla zase moc tradiční. Jestli chápeš, co tím chci říct.
Takže prozatím si hlídání hlídám a dávám je tam jen občas a na krátké úseky. Ale až se vrátím do práce, tak to budu muset překousnout :think:
Ono nejde o kluka, jak píšeš, ale o tebe samotnou. Ale to ty víš.

Dneska se hodně posuzuje, pomlouvá, hodnotí. Ale chybí empatie. Ona ta tvoje mamka byla taky nějak vychovaná, má nějaký vzor. Vyrostla v nějaké době. Asi s tebou nebyla 3 roky doma, atd atd… Tím nechci říct, že podporuju fackování, to ani náhodou. Ale jde prostě jen a jen o ten tvůj pocit a tvůj náhled.
A mimoto taky nevidím rozdíl mezi fackou a plácnutím na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
31.7.17 22:19
@Anonymní píše:
@Denisa56 ježiš děkuju za tenhle příspěvek, konečně nějaká babička :) Prosímvás když tu jste, je podle vás hodně nenormální, když volám matce třeba dvakrát denně jak se malej má? Ona má totiž pocit, že jí kontroluju asi nebo nevím…zvedá mi telefon se slovy: prosimtě až budeme v nemocnici se zlomenýma nohama, tak se to dozvíš jako první neboj… mě to teda moc vtipný nepřijde…obzvlášť potom, co se svěří, že si dává dvojku a kluci si nahoře hrajou…kdyby se něco stalo, nedojede nikam..
Prosím napište, že jsem zcela normální a jen chci pro svoje dítě normální výchovu, ne tu, co mi dala ona…odešla jsem z domova v sedmnácti, nedalo se to vydržet..

Klid, jsi úplně normální. :hug: :hug:
Já jsem taky babička, mrněti bylo včera 9 měsíců, takže prostě ani zlobit nemůže. :* :srdce:
Ale já jsem nebila ani svoje děti, když byly malé - pořád jsem jim všechno vysvětlovala. Proč děláme tohle a neděláme toto… párkrát jsem hyperaktivního synka lupla až na základce, spíš proto, aby mě neranila mrtvice, než z výchovných důvodů. :cert: :cert: :mrgreen:
Přes zadek, nikdy facku nebo pohlavek, proboha, tohle vnímám přesně, jako Ty.
Když byla dcera na kontrole u lékaře a já asi dvě hoďky hlídala vnučku, i jsem dceři posílala mms, jak se malá směje, hrajeme si a že je v pohodě.
Jsou na sebe hodně vázané a vím, že by jinak mamina zbytečně nervovala. Nervovala stejně. ;) :nevim:
Nic si nevyčítej, pokud se bez hlídání obejdete, babičce bych malého bez dozoru nenechávala. Každá rodina má nastavená svoje pravidla a aby kluka vlastní babička učila, že s násilím nejdál dojdeš, tak bych si osobně výchovu úplně nepředstavovala. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
31.7.17 22:19

Volani 2× denne už mi nenormální přijde, já nevolám vůbec. Volají oni většinou večer, nejdřív dítě, pak dospělák.

Na hlídání přes noc jsem dala dítě až ve 4, když umělo srozumitelně mluvit, řešit drobné konflikty, samo spát a usínat, kdyby se stratilo, zvládlo by to, a spoustu dalsich drobností, např., že nesni celý pytlík bonbónů najednou. Pak jsem věděla, ze kdyby se něco stalo, zvládne to. Neměla jsem pochyby a čas bez něj si opravdu užila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 22:20

@LadyBrigit to není nic k zamyšlení, to je jen důkaz toho, jak byla ta doba omezená na nejprimitivnější kázeňské tresty. A víte proč tomu tak bylo? protože lidi se nezamýšleli nad tím, že by to šlo udělat jinak…prostě pro ně bylo jednodušší plácnout a dál to nerozebírat. Takže si samozřejmě děti zvykly, co jinýho jim taky zbylo že jo.
Zaplaťbůh žijeme v době, kdy přemýšlíme nad tím, co se našim dětem odehrává v hlavě a mnohzí z nás s tím umějí i pracovat a dovedeme se narozdíl od našich předků ovládat a dítěti to mnohdy i vysvětlit :) Ale neříkám, já malému taky občas lupnu jednu rukou přes zadek, ne nějak moc, ale výchovně, k tomu mu vysvětlím za co to bylo a efekt to má řekla bych stejný jako tenkrát nějaký řemeny apod. :)

• Citovat
  • Upravit
834
31.7.17 22:21

Myslím, že větší problém je celý tvůj nevyřešený vztah s matkou, vnitřní křivdy a nesouhlas.. pohlavek je jen spouštěč problému, který ty z toho máš, zatímco jak píšeš, syn už o tom dávno neví. Babičky jsou na rozmazlování, souhlas, měly by respektovat výchovu rodičů, souhlas..ale dělat z pohlavku tragedii… Problém bude jinde.

A ad zděšení některých nad plesknutím.. Některým dětem to plesknutí vysloveně chybí.. Zrovna včera jsem byla ve frontě svědkem, jak cca tříleté dítě zlobilo a zlobilo, matka furt ťuťuňuňu.. vygradovalo to tím, že surově drápalo a štípalo napřed svou matku a pak svého staršího sourozence, který ani nemrkl (evidentně byl chudák zvyklý). Matka staršího bránila, že bráchu ať nechá a jí si štípe jak chce a sprateček se tak schválně zaměřil na bráchu a štípal ho jakmile byl v dosahu! A ona furt slaďoučké domlouvání a pusinkování.. No třeba mně tu sežerte, ale ten potřeboval jednu přes ruku jak sůl. Nějak se ted ve výchově zapomíná, že svoboda a práva (i ta dětí) končí tam, kde začíná svoboda a práva těch druhých (malých i velkých)..a že ti okolo mají také své potřeby, včetně rodičů. Což jsem trochu uhnula od tématu pohlavek, omlouvám se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 22:22

@Markéta80 v tom vzteku jsem se jí ani nezeptala, co tak strašnýho udělal…myslím ale že to byla jen prkotina u oběda..jj řešim to právě v sobě už týden co se to stalo..

• Citovat
  • Upravit
4019
31.7.17 22:23
@Anonymní píše:
@tartaletka díky za názor :kytka: Ona na něj není zlá, poznala bych to z jeho reakcí na moje otázky. On ten pohlavek nijak neprožíval, i když ho dostal poprvé..je to kluk, už o něm jistě neví…ale já o něm vím, prožívám to daleko víc než on. On tam byl rád a nerada bych mu babičku upírala.
Jde tady o problém mezi mnou a ní, syn s tím nemá co dělat a nechci ho do toho zatahovat.
Jen mi jde opravdu o princip, to co já nechci aby dělala, dělá…a ani trochu jí to není blbý, nepozastaví se nad tím.. Vadí mi ten nerespekt od ní. A vím, že když ho tam příště dám a nebudu tam, budu každej den myslet na to, kolik pohlavků mu dala a za jaký prkotiny jako tenkrát mě když jsem byla malá 8o takže asi udělám win win solution a bude tam prostě pod dozorem…ne malej, ale ona..aby jí už nemohla vylítnout ruka směrem k jeho hlavičce 8o

No, synek byl spokojen, u babičky byl rád. Jeden pohlavek bych neřešila. Správně říkáš, že problém s babičkou máš ty. Prostě mámě nevěříš. V tom případě ho tam samotného nedávej, protože pořád budeš hledat mouchy. Dnes je to pohlavek, zítra něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
31.7.17 22:24
@Hanka253 píše:
Myslím, že větší problém je celý tvůj nevyřešený vztah s matkou, vnitřní křivdy a nesouhlas.. pohlavek je jen spouštěč problému, který ty z toho máš, zatímco jak píšeš, syn už o tom dávno neví. Babičky jsou na rozmazlování, souhlas, měly by respektovat výchovu rodičů, souhlas..ale dělat z pohlavku tragedii… Problém bude jinde.A ad zděšení některých nad plesknutím.. Některým dětem to plesknutí vysloveně chybí.. Zrovna včera jsem byla ve frontě svědkem, jak cca tříleté dítě zlobilo a zlobilo, matka furt ťuťuňuňu.. vygradovalo to tím, že surově drápalo a štípalo napřed svou matku a pak svého staršího sourozence, který ani nemrkl (evidentně byl chudák zvyklý). Matka staršího bránila, že bráchu ať nechá a jí si štípe jak chce a sprateček se tak schválně zaměřil na bráchu a štípal ho jakmile byl v dosahu! A ona furt slaďoučké domlouvání a pusinkování.. No třeba mně tu sežerte, ale ten potřeboval jednu přes ruku jak sůl. Nějak se ted ve výchově zapomíná, že svoboda a práva (i ta dětí) končí tam, kde začíná svoboda a práva těch druhých (malých i velkých)..a že ti okolo mají také své potřeby, včetně rodičů. Což jsem trochu uhnula od tématu pohlavek, omlouvám se ;)

A s tímhle ovšem úplný souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 22:25

@sirikit děkuju moc za tenhle příspěvek :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.17 22:28

@Aries6 ano máš pravdu, empatie s matkou mi chybí to přiznávám…nechápu jí, nikdy jsem jí nechápala i když jsem se mockrát snažila..Ona se nesnažila nikdy náš vztah spravit.. Určitě to neměla lehký jako mladá holka se mnou…ale spoustu věcí mohla udělat jinak..nebo já bych je udělala jinak..ale to je tím že já porodila až v osmadvaceti a to už je člověk jinde no.. máme hlubší problém to je pravda.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4019
31.7.17 22:28

@Hanka253 jste byla rychlejší :) taky vidím jako hlavní problém vztah zakladatelky k mámě. A naprostý souhlas i s tím ostatním. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 22:33

@Hanka253 naprosto souhlasím..máme nevyřešené věci mezi sebou, které nevyřešené zůstanou, protože ona se k tomu tak staví..a jak někdo psal, budu asi vždycky hledat mouchy, protože jí nevěřím…
a k tomu co píšeš níže, taky souhlas. Některý spratky malý když vidím, tak bych mu dala na holou hned… ale já jako rodič..nedovedu si představit, že by tohle udělal prarodič. výchova je rodičů záležitost a dítě zrcadlí je samotné..přehnané vysvětlování se u některých dětí míjí naprosto účinkem, jiným bohatě stačí. a je na nás rodičích abychom věděli, co na naše děti platí nejlíp.
Já zase skoro brečím když vidím ty megery jak ječí na svoje děti, který jsou pomalu ještě v kočárku úplně kvůli kravině, surově je bijou přes prsty, hulej jim nad kočárem a sprostě nadávaj…chudáci děti v tomhle vyrůstaj bez lásky…chce se mi pak úplně brečet fakt :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.17 22:44

Jsem taky babička, a neumím si ani představit, že bych na svoje vnouče vtáhla ruku. Na výchovné tresty má dítě přeci rodiče. Babička by měla dítě když tak napomenout, a já nevím, co by muselo udělat, abych ho pleskla přes zadek. Tvůj problém je ve vztahu s matkou, jak už tady někdo psal. Klukovi je pět let, on už si sám řekne, jestli chce jezdit za babičkou, nebo nikoliv.Taky by mi vadilo, když by někdo nerespektoval moji výchovu. Jednou jsem byla u toho, když kdysi tchán našeho syna celou silou praštil přes ruku, a ani k tomu nebyl pádný důvod. Bylo mi, jako když by praštil mě. :? Mě vztah babička/děda/-vnoučata nesedí ve spojení s tělesnými tresty.

• Citovat
  • Upravit
2927
31.7.17 22:50

Když je ti z mámy na blití, nechápu, že tam dáváš dítě…A je pravda, že když bude u ní, měl by respektovat její pravidla…A pro mě je rozdíl mezi pohlavkem a fackou. facka=mnohem větší ponížení, rozumej úder do tváře. Pohlavek já beru jako jemné lisknuti po hlavě zezadu…Ale to má zase každý nastavené jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 23:09
@Anonymní píše:
@Denisa56 ježiš děkuju za tenhle příspěvek, konečně nějaká babička :) Prosímvás když tu jste, je podle vás hodně nenormální, když volám matce třeba dvakrát denně jak se malej má? Ona má totiž pocit, že jí kontroluju asi nebo nevím…zvedá mi telefon se slovy: prosimtě až budeme v nemocnici se zlomenýma nohama, tak se to dozvíš jako první neboj… mě to teda moc vtipný nepřijde…obzvlášť potom, co se svěří, že si dává dvojku a kluci si nahoře hrajou…kdyby se něco stalo, nedojede nikam..
Prosím napište, že jsem zcela normální a jen chci pro svoje dítě normální výchovu, ne tu, co mi dala ona…odešla jsem z domova v sedmnácti, nedalo se to vydržet..

Nechápu, proč jí dítě dáváš když víš, jaká je.Ty v 17. zdrhneš z domu a pak tam dáváš své dítě?
Jsem také babička, vnoučat mám docela hodně a věř, že někdy jsem byla zralá na psychinu. Dnešní děti nejsou zvyklé poslouchat, tak nějak se očekává, že prarodiče kolem nich budou skákat jak oni zapískají. Jenže tak to nejde.Za ta vnoučta zodpovídám a pokud je hlídám, musí mě respektovat, ne já je. Pokud to nešlo po dobrém, klidně dostali na zadek. H.
Ponechat anonym, nebo smazat, děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová