Pokec o dětech s poruchou soustředění, ADD či ADHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12185
12.3.18 12:45

Jeste, mohu se preptat, kde presne v UK jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
12.3.18 12:56

@enny3 Přemýšlím nad tou tvou zprávou a pořad si říkám ze ty mas o dost složitější situaci než já. Napr. já mám psa. Nikdy jsem si nevšimla ze by měl potřebu mu ubližovat. Naopak ví ze musí být klidnej jinak k němu pejsek nepůjde a bude se ho bát. Když mu dávám pocit důležitosti, ze venčí takového pesana, tak vi ze musí být klidný a mít pozitivní energii.. jinak ho pes nebude poslouchat. A funguje to. Pes by ho skutečně neposlechl pokud by byl roztrzitej.. Jednou když zas radil jak pominutej tak jsem ho posadila na sedačku vedle psa tak aby mu pes ležel na nohou a kupodivu se syn uklidnil.

Ano moje děti ví ze pes není na hraní a nikdy se pejskovi natož zvířatům neublizuje. Máme ho pro radost a pokud si pes nechce hrát tak děti to musí respektovat. Pokud odejde na své místo nikdo mu do pelisku nesmí lézt. Nikdy! Tohle jsem jim říkala od samého zacatku. Syn vi ze pes je jedinej kdo vůči němu nemá předsudky. Pes se na nej nikdy nezlobí a vždycky ho bude ochotně honit :lol: Takže ať už se mu v te hlavě děje cokoliv tak psovv opravdu neublizuje. Nikdy bych psa o samotě s dětmi nenechala. Co si budem nalhavat. Pes je jenom zvíře. A jedno leknuti muže způsobit celoživotní mrzeni.. Ale musím rict, ze bych nikdy nevěřila, ze jeden pes muže udělat tolik lidi šťastnymi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
12.3.18 13:04

Holky musím běžet. Dneska máme zcela zásadní den. Ozvu se až bude čas. Zatím se tu mějte fanfarove. Slunce v duši :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
12.3.18 13:42

@Raspusha drzim pesti, at to dopadne co nejlepe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
16.3.18 12:11

Ahoj holky. Kde zacit.. Bylo to moc narocny pondělí. V centru jsme byli par hodin. Opet nova doktrorka, takze jsme museli vzit vse uplne od zactku. Schizofrenie zatím vyloucena a sadismus taktéž. Ale padla tam veta ze by to mohlo byt LSD. Neptejte se mne na to co to je, protože ja sama to nevim a nikdy jsem to neslyšela v této souvislosti. Znam pouze LSD ve spojeni s drogou.

Dale se resilo jidlo, coz jsem rikala ze není mozny aby snedl za cely den pouze 1 kiwi. Pry neji jen diky tem lekum. Ted by se to mělo zlepsit. Doposud stravu nikdo neresil a vsichni rikaji takovou tu klasiku. Vzdyt je to kluk a on to vybeha a az bude chtit tak on se naji a bla bla bla. Této doktorce se to ani trochu nelíbilo. Proc uz to neresil uz nekdo předtím.. Taky si nemyslim ze není upne normalni aby hned po jidle sel na zachod.. Pak se ji nezdal obvod hlavy. V porovnani s mladsi je neskutecne hubenej a ma i mensi obvod hlavy nez ona. Dcera necelých 4 roky a 20lkg a syn 8 a cca 21kg. Vypada jak prezivsi z koncenraku. Takze nam dala doporuceni co jist a cemu se vyhnout. Tohle je na dlouho a tak to zkratim. Takze musí mit absolutne všechno fresh. Napr. ani ty nejlespi rajčata z konzervy ale pouze cerstva. Co se tyce piti tak pouze vodu nebo 100% fresh juice. Zadne stavy ci slazene caje. Zkratka zadnej cukr v nicem. Zadny ecka a barviva. Proste jemu vybirat potraviny s nejvyšší opatrnosti. Clovek to sjede pohledem co tam je a hotovo, ale v tomto pripade musíme byt opravdu peclivy. Pritom tyhle sracky jsou dnes uz téměř ve vsem.

Co se tyce leku. Podarilo se mi prosadit nenavysovani davkovani. Ovšem skola tomu není naklonena, takze leky které bral doposud se rusi. Mají pomalejsi nastup ucinku a vykyvy v tom jak ta latka zacina postupne odeznivat, proto mu funfuji max.4 hodiny. Pak když dostane tech 5mg tak uz mu to nepomuze. Cili ted bude mit rano 10mg pak v poledne 10mg a odpoledne uz jen 5mg. Tim by se mělo docilit ze nebudou zadne vykyvy a on cely den bude mit stejnou potřebou davku.Je to vypocitane tak aby vydrzel do 7 hodin vecer. Pak se ještě muselo upravit podavani leku na spani.

Včera byl první den s novym davkovanim a nic moc. Leky ma predepsane na mesic. Pak se mame sejit znovu a budeme resit co dal. Pokud mu nebude za par dnu lip. Ja sama ty leky stopnu. Tyhle leky mají rychlesji nastup ucinku a vydrzi bez kolisani skutecne 4 hodiny. Ovšem jemu je po nich neskutecne zle. Boli ho hlava a zaludek. Včera se mu neslo dobře ze skoly. U tech prvních leku se pry nestavalo ze by mu bylo takhle spatne. No uvidíme po par dnech.

Pak byl zarazen do programu a pokud to konzilium povoli a ditributori dodají, neboť tento lek je velmi drahy tak by mohl brat pouze 1 tabletu denne a ta ma ucinek 24 hodin. V Uk je pouze jeden klučina který tento lek uziva a rodice jsou spokojeni. Zadne vedlejsi ucinky v podobe bolesti hlavy, tresu, malatnosti, bolesti zaludku apod. Zatím není oficialne na trhu a nedodava se. Takze uvidíme.

Ty desy by ted měly odeznit. Akorát od pondělí jak kdyby byl vymenenej. Nic z toho co se tam resilo neslysel, protože ja mu davam sluchátka aby se dival na pohádku a neslysel nic. Nechi aby slysel co resi dospely. Posledních par dnu si nosi ze skoly věci. Včera to byl bagr. Kydyz se ho zeptam odkud to je.. tak mi odpovi co jsem si prala ja jako dite. Rekla jsem mu ze hodinky o rodicu. No a on ze si to tak moc pral, az mu to vila donesla. Takze jsem na nej koukala jako blazen. Taky je potřeba aby ho ucitel ve skole vic hlidal co si odnasi domu. Za chvili mi muze domu prestehovat skolu timhle zpusobem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
16.3.18 12:25

@trpaslinka No ja jsem to prave dělala tak ze jsem na ne mluvila vzdycky jenom cesky. Proste jsem na nic jiného neslysela. Pohadky jedine v cestine. Ctu jim jenom cesky pohádky. Ano přiznávám, ze jsem kruta matka a leckdy mi jich bylo i lito ale vyplatilo se. Jakmile byli mezi lidma tak měli tendenci na me mluvit anglicky. Ja jsem je naprosto ignorovala. Když uz nebylo zbyti tak jsem jim odpověděla anglicky. Sorry… ale ja nemlvim anglicky.. Ty pohledy lid ti nepreju videt :roll: Samozrejmne ze se ta nase cacora rozčilovala ale pochopila to. Dneska mají radi angličtinu ale ještě radeji ceskej dabing :) Za tohle se musim pochválit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
16.3.18 12:36
@trpaslinka píše:
@Raspusha to škola fakt nemá senco pracovníka? Vím, že v některých školách je senco o ničem, ale že by někde nebyl vůbec, to jsem nevěděla. Určitě si ve škole požádej o senco pracovníka. Pokud ho nemají, zkus zavolat na helpline že ve škole ho nemají, máš problémy s dítětem a škola neví co s tím. Toto je číslo na SEN parent adviser at Contact a Family 0808 808 3555. Snad Ti pomůžou. Senco pracovník je ten, kdo je takový prostředník. Bude sledovat syna ve škole, bude prostředníkem mezi Tebou a školou. Bude Ti radit, jak postupovat dál a spolupracovat se školou.

Jo a ten Senco pracovník je učitelka která mu vytvořila ten individualni studijni plan. Koukam ji na jmenovku a v ten moment mi to doslo. :zed: Nikdy se o tom ve skole nikdo nezminil. Az od tebe jsem to slyšela poprvé. Tak mi to docvaklo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
16.3.18 20:20

@Raspusha no, tak pokud je to senco pracovnice, hned bych po ni chtela vedet informace, jak zkusit pozadat o asistenta pro syna, protoze asistent by mu jiste pomohl. Senco pracovnik (pracovnice) muze pomoc zaridit prostredky na asistenta, ktere nejdou ze skoly, ale skola dostane funding na to. Ja mam stesti na nasi pracovnici, takze Ti vic neporadim, ale zkus si o postupu senco co nejvice vygooglit a pak k ni rovnou naklusat s veskerymi lekarskymi zpravami, zpravami ze skoly (na konci skolniho roku, ktere sice ma, ale bude lepsi, kdyz ji to prineses pred cumak sama), proste veskerou dokumentaci, ze syn ma potize a ze proste trvas na tom, ze chces pozadat pro syna asistenta a ze veris, ze na zaklade veskere dokumentace na to ma pravo, jelikoz individualni plan nepomaha. :nevim: Vic asi neporadim.

Příspěvek upraven 16.03.18 v 21:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
16.3.18 20:53

Snad jeste.. krome veskere dokumentace ze skolnich let klidne dones i cokoli, co mas z predskolniho veku.. ja donesla i neurodevelopment zpravy z doby, kdy mel syn jen 18 mesicu. Cim vice dokladu, tim lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
16.3.18 20:59

Jeste tady je par zakladnich informaci, jak ziskat pomoc. Sice jen to nejzakladnejsi, ale zato z oficialniho zdroje :) https://www.gov.uk/…ra-SEN-helph

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
16.3.18 23:23

@trpaslinka Děkuji moc :kytka:

přímo ta Senco pracovnice (učitelka) s námi byla u doktora. Vse slyšela a hned jak nám dojde zprava budeme postupovat dal. Úředníci z Councilu nám dali nespočet kontaktu na různé organizace. Co se tyče napr. odpoledních aktivit syna. Prý by měl mít nárok i na peněžitou pomoc pokud má speciální potřeby. A o to ted budeme bojovat, protože doktorka nám vyskrtala všechno co nemůže a neměl by mít v jídelníčku. V podstatě je to speciální dieta. Jen nechápu proč už nám toto neřekl někdo tenkrat. Strava měla lvi podíl na jeho stavech. Vlastně nám vyskrtala všechny normální potraviny co ji normální lidi. Napr. některé typy ryb. A nejde o jestli je ji či ne. Pro nej je zásadní aby mel výběr a měl možnost si vybrat. Cím víc toho jeho oči vidí tím větší šance ze se mají. Pokud nebude mít tak proste jist nebude. Jeho strava by měla být především fresh. Navic nemůže být živ jen z ovoce. Takže pro nej by se mělo vařit jinak než pro ostatní děti. A co si budeme nalhavat peníze nerostou na stromě. U těchto děti je strava obzvlášť důležitá. Jakýkoliv dlouhodobe užívání ecek byť v sirupech na kašel způsobují u těchto děti paseku. Normální lidi nebo děti to nijak nepocituji, ale u tehle děti se to rychle projeví.. Napr. hodně cukru v jogurtech mu dělají výkyvy v náladě. Jak má hodně cukru tak ani léky nefunguji. Proto než jsem na to přišla tak byl tak divokej když si dopřál hned po ranu třeba cerealie. To bylo hlavně zpočátku.. Pak jsem to zarazila. Když volali ze školy ze je to špatný jestli se něco nestalo. Já se zacla pidit co jedl a už jsem byla doma. Nejsem odborník, jen rikam co nám bylo řečeno a co jsem vypozorovala já. Pokud dodržime toto doporučení pak by se to v kombinaci s medikaci mohlo zlepšit. V každém případě to chce čas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
17.3.18 10:34

@Raspusha tak hodne stesti. s tou dietou (pouzivam slovo dieta jako zpusob stravy, ne jako jhubnuti) nezavidim.. muj kluk nesni vubec zadne ovoce ani zeleninu, takze vubec nevim, jak bych do nej neco dostavala. jsem rada, kdyz mi sni alespon nejake maso, protoze jinak by jedl jen suchou ryzi ( a ta ecka ve susenkach a chipsech).
No, snad uprava stravy pomuze.. a ano, pokud ma syn nejakou poruchu, ma pravo na dalsi pomoc.. u nas treba v leisture centru mi pani rikala, ze proc platim za plavani, kdyz jdu se synem? Ze s tim, co mam staci, abych rekla, ze mam obavy o synovu samostatnost a mohu chodit zdarma jako doprovod. No, nezneuzivam toho, protoze samostatnost je to posledni, o co se bojim :)) Tu prokazoval uz jako batole :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
26.3.18 12:18

@trpaslinka S tím leisture je to zajímavé taky jsem o tom nikdy neslysela. Já jsem blbec já všechno hned zaplatim a neřeším jestli by to neslo jinak. Asi proto ze si uvědomuji ze jsou lidi kteří to potřebuji víc. Ikdyz tentokrat budu potřebovat pomoc i já.

Zatím to ve škole vypadá dobre. Nechci to zakriknout, ale rozložení dávkování nám evidentně víc vyhovuje. Protože ten ucinek je skutečně max.4 hodiny. I s jídlem to vypadá ze by to mohlo být na dobre cestě..

Čím více druhu ovoce vidí na stole tím větší šance ze si něco veme. Doktorka nám doporucila ať na talíř připravíme malý kousky toustu, jakoze je to pro všechny :mrgreen:.. A třeba se chytí.. Hlavne aby neměl pocit ze to všechno musí sníst on sám.. a nebyl pod tlakem ze ho někdo nutí. A kupodivu to funguje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
26.3.18 17:50

@Raspusha no tak super, ze alespon neco jde k lepsimu.. V tom leisture centru se opravdu zeptej. U nas delaji i akce primo pro deti s poruchama. Co ja vim, tak plavani v nedeli vecer, tusim ve ctvrtek maji v softplay dopoledne asi jednou za mesic. No a pak je tam navic ta moznost pro rodice jit zdarma na normalni plavani, kdyz ma dite nejakou poruchu. Opravdu se nestyd.. ver mi, ze cim vice se budes zajimat o veci okolo, tim vice mistnimu systemu zacnes rozumet a budes sebejistejsi a budes se na to divat uplne jinyma ocima. Neco je tu opravdu horsi nez v CR, ale spoustu veci je tu mnohem lepsi… A pokud opravdu nevis co a jak, zkus najit nejakou charitu, ktera by Ti mohla poradit vice. ;) Neporadim Ti moc, kam se obratit, ale v children centru by mohli urcite poradit.. Do vetsiny Children center chodi ruzni odbornici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
26.3.18 18:47

Péťovi na psychiatrii potvrdili ADHD- upřímně jsem to čekala- před tím vyšetřením jsem si vyslechla, takové věci jako- že tam jdu účelově, že chci, aby mu to diagnostikovali, že to nemá, že jsem blázen, že to takhle nevypadá, že je malej, že se to takhle dětem malým dětem nediagnostikuje, že z toho vyroste, že je to kluk, že je to normální chování, že jsem jen hysterická, že mu zkazím život, když ho vezmu na psychiatrii..-že nebude moct pak třeba jednou jít do Armády nebo k Policii..nebo, že si ty obtíže vymýšlím, že je nevychovaný, že je drzý, že ho nezvládám..No paní doktorka jednoznačně řekla, že ADHD má, že není brzo na diagnozu, naopak, že je dobře, že jsme přišli takhle v ranném věku..na jednu stranu mi je smutno, že ten jeho dramatický příchod na svět má takovéhle dopady na jeho zdraví a na celý jeho i náš život a na druhou stranu vím, proč se chová, tak jak se chová a že to není moje vina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí