Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kotyk jsou náročné to je fakt, v pátek už bývá unavený a často i protivný. No, aspoň se bude učit, aby jednou nemusel vstávat ve 4 ráno na šichtu. Chce brigádu, ale může až od 16. let a to mu zařídím takovou, že na ní do smrti nezapomenu a ještě rád se bude učit ![]()
@Gigis nejstarší syn má úklid nádobí, vynesení koše, příprava svačiny a zametení v kuchyni každý den. V pátek má ještě úklid celého pokoje a umytí koupelny. Prostredniho nějak extra kvůli fyzickemu handickepu zaprahat nemůžu, takže vysává a nejmladší mi pomáhá utirat prach, házet a vytahovat pradlo do a z pračky, občas utre pár kousků nádobí. Nejlépe jim jde dělat binec všem třem ![]()
@Ivaneska píše:
@Gigis nejstarší syn má úklid nádobí, vynesení koše, příprava svačiny a zametení v kuchyni každý den. V pátek má ještě úklid celého pokoje a umytí koupelny. Prostredniho nějak extra kvůli fyzickemu handickepu zaprahat nemůžu, takže vysává a nejmladší mi pomáhá utirat prach, házet a vytahovat pradlo do a z pračky, občas utre pár kousků nádobí. Nejlépe jim jde dělat binec všem třem
Jo, to sedí asi všude ![]()
Starší cca 2× týdně luxuje, 1× týdně myje umyvadlo. Chodíme domů kolem páté, moc času nezbývá, jen skoro hodinu strávíme s úkoly. 3× týdně má kroužky, jinak je ve družině. Většinou je na něm vidět, jak je utahaný, už ty úkoly jsou často problém.
Mladší se střídají v luxování děcáku. Střídají se ve vytahování nádobí z myčky. Ale nejhorší je, když mají uklidit po sobě ![]()
Holky, jsem moc ráda, že se diskuse rozjela a našlo se vás víc které se podělí o názory a trable s těmito dětičkami
![]()
Mojí dceři je teď čerstvých 9 let.Ve školce měli podezření na autismus (ve 4řech letech), ale psycholožka to vyvrátila. V 6ti nastoupila 1.třídy a po 2 měsících uz nám navrhli pozdní odklad.Ted je dcera ve 2.třídě a v lednu nám v PPP poradili, že by bylo ideální jí rozdělit tento ročník na 2 roky tudíž by ještě příští rok byla v druhé třídě ![]()
Prej je to na našem rozhodnutí, nahlásit to máme max.do dubna ![]()
A tak nevím..těžko říct co je lepší..Do budoucna nevidím..
Prej je u ADD důležité podchytit naučení těch základů, jinak ze by časem propadala.
Ale dcera je hodně vysoká po mne a její tata má 2 m, takže už teď vypadá starší a přitom mentálně mi přijde hravá jak děcko ze školky.
Třeba vůbec nechápe jak je důležité být ve škole včas atd..
Ostatní rodiče na mě koukaj jak na neschopnou matku, když třeba přijdem ba poslední chvíli a to můžu vstávat o 2 hodiny dřív ale pokud má dcera zrovna „blbej den“ tak zdržuje, řeší kraviny, furt něco hledá…".
Je to o nervy, však mě chápete ![]()
Co mě trápí taky, že nemá kamarády. Déti ve škole cítěj, že je jiná. Ale skvěle si rozumí s kamarádčiným synem (10 let) co má ADHD
Ale každý chodí do jiné školy
A vídáme se jen občas.
Naštěstí u nás chodí dcera do malotřídky u nás na vesnici..Kapacita do 20ti žáků, letos jen 12
a to jsou najednou 1.,2., a 3.ročník. Ale do 4.bude muset jinam holt, to bude peklo ta změna.
Zakladatelka
@Andulicka16 nechceš udělat uzavřenou skupinu?? jako, nerada bych, aby někde to někdo používal.. Znám to už tady. Maminky, co mají- normální… nebo jak to napsat děti toto nechápou
Ahojky, holky tedy, když to tu čtu je mi z toho hrozně smutno. Mám syna 4,5r a vypadá to, že má ADHD. Jdeme příští týden znova k dr. Už fakt nevím co s ním, nějak nedávám tu všechnu nepozornot, hlasitou mluvu atd ![]()
@stesa Ahoj, to zvládneš jako my všechny..proto tady ta diskuze a uz i skupina abychom se poradili, popovidali a podpořili
![]()
Ahoj já bych se z dovolením chtěla přihlásit do uzavřené skupiny. ![]()
@stesa píše:
Ahojky, holky tedy, když to tu čtu je mi z toho hrozně smutno. Mám syna 4,5r a vypadá to, že má ADHD. Jdeme příští týden znova k dr. Už fakt nevím co s ním, nějak nedávám tu všechnu nepozornot, hlasitou mluvu atd
zkus to co nejrychleji přijmout, že je jaký je - strašně se ti uleví.. znám to
Ahoj holky, máme podobný problém, syn predškoláček, hyperaktivný od narodenia, teraz momentálne riešime školu(Praha),v normálnej škole pri tak velkom kolektíve v triede, problém, fakt mám z toho hlavu jako buben,…holky chodí vaše detičky do normálnej školy?
Som z toho paf, vobec netuším ako riešit skolu, este k tomu sme slováci, takže aj vyslovnost mixík,…
@Alex Adrian ne, vytvorili jsme jí na počítači ve wordu a má tam napsané vše krok po krok. Třeba ranní: 1) udělat čaj 2) obléct se 3) snídaně 4) hygiena 5) ustlat 6) dooblect a odchod.
@Alex Adrian zítra se podívám, jestli máme v počítači zálohu s tou tabulkou a když tak bych ti to poslala a ty už si to upravis podle svého ![]()