Pokec o dětech s poruchou soustředění, ADD či ADHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
29.1.17 20:12

@kotyk jsou náročné to je fakt, v pátek už bývá unavený a často i protivný. No, aspoň se bude učit, aby jednou nemusel vstávat ve 4 ráno na šichtu. Chce brigádu, ale může až od 16. let a to mu zařídím takovou, že na ní do smrti nezapomenu a ještě rád se bude učit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.1.17 20:17

@Gigis nejstarší syn má úklid nádobí, vynesení koše, příprava svačiny a zametení v kuchyni každý den. V pátek má ještě úklid celého pokoje a umytí koupelny. Prostredniho nějak extra kvůli fyzickemu handickepu zaprahat nemůžu, takže vysává a nejmladší mi pomáhá utirat prach, házet a vytahovat pradlo do a z pračky, občas utre pár kousků nádobí. Nejlépe jim jde dělat binec všem třem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
29.1.17 21:06
@Ivaneska píše:
@Gigis nejstarší syn má úklid nádobí, vynesení koše, příprava svačiny a zametení v kuchyni každý den. V pátek má ještě úklid celého pokoje a umytí koupelny. Prostredniho nějak extra kvůli fyzickemu handickepu zaprahat nemůžu, takže vysává a nejmladší mi pomáhá utirat prach, házet a vytahovat pradlo do a z pračky, občas utre pár kousků nádobí. Nejlépe jim jde dělat binec všem třem :mrgreen:

Jo, to sedí asi všude :mrgreen:

Starší cca 2× týdně luxuje, 1× týdně myje umyvadlo. Chodíme domů kolem páté, moc času nezbývá, jen skoro hodinu strávíme s úkoly. 3× týdně má kroužky, jinak je ve družině. Většinou je na něm vidět, jak je utahaný, už ty úkoly jsou často problém.

Mladší se střídají v luxování děcáku. Střídají se ve vytahování nádobí z myčky. Ale nejhorší je, když mají uklidit po sobě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
29.1.17 21:49

Jupííí

Holky, jsem moc ráda, že se diskuse rozjela a našlo se vás víc které se podělí o názory a trable s těmito dětičkami :mrgreen: :)
Mojí dceři je teď čerstvých 9 let.Ve školce měli podezření na autismus (ve 4řech letech), ale psycholožka to vyvrátila. V 6ti nastoupila 1.třídy a po 2 měsících uz nám navrhli pozdní odklad.Ted je dcera ve 2.třídě a v lednu nám v PPP poradili, že by bylo ideální jí rozdělit tento ročník na 2 roky tudíž by ještě příští rok byla v druhé třídě :zed:
Prej je to na našem rozhodnutí, nahlásit to máme max.do dubna :(
A tak nevím..těžko říct co je lepší..Do budoucna nevidím..
Prej je u ADD důležité podchytit naučení těch základů, jinak ze by časem propadala.
Ale dcera je hodně vysoká po mne a její tata má 2 m, takže už teď vypadá starší a přitom mentálně mi přijde hravá jak děcko ze školky. :zed: Třeba vůbec nechápe jak je důležité být ve škole včas atd..
Ostatní rodiče na mě koukaj jak na neschopnou matku, když třeba přijdem ba poslední chvíli a to můžu vstávat o 2 hodiny dřív ale pokud má dcera zrovna „blbej den“ tak zdržuje, řeší kraviny, furt něco hledá…".
Je to o nervy, však mě chápete :hug:

Co mě trápí taky, že nemá kamarády. Déti ve škole cítěj, že je jiná. Ale skvěle si rozumí s kamarádčiným synem (10 let) co má ADHD :) Ale každý chodí do jiné školy :( A vídáme se jen občas.

Naštěstí u nás chodí dcera do malotřídky u nás na vesnici..Kapacita do 20ti žáků, letos jen 12 :lol: :mrgreen: a to jsou najednou 1.,2., a 3.ročník. Ale do 4.bude muset jinam holt, to bude peklo ta změna.
Zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.1.17 07:55

@Andulicka16 nechceš udělat uzavřenou skupinu?? jako, nerada bych, aby někde to někdo používal.. Znám to už tady. Maminky, co mají- normální… nebo jak to napsat děti toto nechápou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
30.1.17 08:03

@Janasas To můžu pokud to svedu :mrgreen:
To je fakt, nechápou to :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
30.1.17 08:09

@Janasas Skupina založena :) Čekám na schválení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
30.1.17 18:16

Ahojky, holky tedy, když to tu čtu je mi z toho hrozně smutno. Mám syna 4,5r a vypadá to, že má ADHD. Jdeme příští týden znova k dr. Už fakt nevím co s ním, nějak nedávám tu všechnu nepozornot, hlasitou mluvu atd :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
30.1.17 18:33

@stesa Ahoj, to zvládneš jako my všechny..proto tady ta diskuze a uz i skupina abychom se poradili, popovidali a podpořili :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
31.1.17 22:19

Ahoj já bych se z dovolením chtěla přihlásit do uzavřené skupiny. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.1.17 22:23
@stesa píše:
Ahojky, holky tedy, když to tu čtu je mi z toho hrozně smutno. Mám syna 4,5r a vypadá to, že má ADHD. Jdeme příští týden znova k dr. Už fakt nevím co s ním, nějak nedávám tu všechnu nepozornot, hlasitou mluvu atd :-(

zkus to co nejrychleji přijmout, že je jaký je - strašně se ti uleví.. znám to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
1.2.17 17:03

Ahoj holky, máme podobný problém, syn predškoláček, hyperaktivný od narodenia, teraz momentálne riešime školu(Praha),v normálnej škole pri tak velkom kolektíve v triede, problém, fakt mám z toho hlavu jako buben,…holky chodí vaše detičky do normálnej školy?
Som z toho paf, vobec netuším ako riešit skolu, este k tomu sme slováci, takže aj vyslovnost mixík,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
1.2.17 20:41

@Ivaneska Prosím, tu tabulku povinností jsi někde kupovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.2.17 21:23

@Alex Adrian ne, vytvorili jsme jí na počítači ve wordu a má tam napsané vše krok po krok. Třeba ranní: 1) udělat čaj 2) obléct se 3) snídaně 4) hygiena 5) ustlat 6) dooblect a odchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.2.17 23:13

@Alex Adrian zítra se podívám, jestli máme v počítači zálohu s tou tabulkou a když tak bych ti to poslala a ty už si to upravis podle svého :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí