Pokec o dětech s poruchou soustředění, ADD či ADHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1093
29.1.17 12:20

@andelka83 pokud možno do léku se nenech natlacit. Můj syn pokud by léky nebral, tak už ho dávno vyřadí ze školy. Smutné je, ze si s nim neví tucet lidi rady.. A co s nim mám dělat já? To už nikdo neřeší. Tady v naši škole jsou učitelky totálně až po vedení neschopné. Chtějí mít ve škole klid, takže trvají na podávání léku každý den před školou.. Zlaté České zdravotnictví.. Bez léku s nim nebyli schopné pracovat.. Změna školy nepomůže. Protože tady je to o mentalitě a systému. Navíc mladší je pravděpodobně autista. Zatím výsledky vyšetření mluví proti nám.. A já už to proste nedávám. Dve takové děti proste nedám.. Nějak mi docházejí síly.. Je toho v poslední době nějak moc.. Co u Vas? Pomáhají Vám babičky? nebo kde berete sílu? Všem děkuji za milá slova :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.1.17 12:51

@Ivaneska Takhle vypadá těžší verze ADHD.

@Raspusha Já smekám před tebou. Naše mladá je proti tomu vašemu éru vysloveně brnkačka. Bráchovi se to věkem dost zlepšilo, ale nezmizelo. Strejda to samé. Ale oba se s tím naučili žít, aniž by se věčně dostávali do větších průserů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.1.17 12:52

@Raspusha ani v Čechách to není žádná sláva. Speciální školy jsou zrušené, lékaři nám pořád cpou medikaci a to není můj syn ani z poloviny takový jako tvůj. Říkají, že čím je člověk starší, tím víc dozrává mozek, takže já spoléhám na čas. U prostředního syna je to jiné, to bude větší oříšek, ale říkám si, že je to svým způsobem výzva a hodně mi to změnilo pohled na svět. Klidně se postavím na hlavu a budu se odpichovat ušima, když mu to pomůže. S přítelem děláme oba dvanacti hodinové směny, takže se u dětí střídame, tudíž to zvládáme celkem dobře ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.1.17 12:54

@kotyk z takové verze ADHD by mě asi brzo vezli do blazince :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.1.17 13:00

@Raspusha Tady bys dopadla s takhle vážným ADHD úplně stejně. Odeslali by tě do SPC, pak by následovala čekačka na pedopsychiatra, SPC většinou nabízí kurzy. Z obyč školy, pokud není opravdu extrémně chytrý a nezvládá učivo a písemky i za běhu, by po vyčerpání všech pomocných úprav následovalo doporučení do specky. A ani tam nejsou extra nadšení z dětí s těžší verzí ADHD, protože to je bez medikace často horší než práce s autisty. Takže by zase tlačili na medikaci. Výhoda je jen v tom, že ho nemůžou valoučit.

U nás si babi občas veme nejmladší. Musím říct, že jsem jí za to nesmírně vděčná, protože si svoje odžila s bráchou a teď si vlastně dává repete, i když už má nárok na klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.1.17 13:03

@Ivaneska Mě možná dostane do blázince náš nejmladší andílek a to není zdaleka takový učebnicový exemplář. Ale když má nespací dny a ještě se hezky prostřídají se starší, která je nechodící autík, tak je to maso. Jsou dny, kdy jsem prostě zombie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.1.17 13:06

Nám hlídá jen hlidacka, za peníze. Fotra už nemám, macechu nechci ani vidět, moje matka je pouze jen matka geneticky. Pritelovo rodiče jsou daleko od nás a oba chodí do práce, tak mě nikdy ani nenapadlo jim dávat děti na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.1.17 13:14

@kotyk nám naštěstí děti spí krásně, mrnata po obědě odpadla a nejstarší leží s knížkou v posteli, tak se na chvíli taky natahnu :lol:
U nás je ta nevýhoda, že každé dítě má něco, tak je těžký tomu prizpusobit denní chod domacnosti a všeho okolo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
29.1.17 13:16

@Ivaneska nejsou zrušené, do jedné nejspíš syn v září nastoupí ;)
@Raspusha já právě spíš zvolím tu speciální školu, než léky a dát ho do normální velké. Už vidím jak tam spolupracuje, nevyrušuje a má dobré výsledky. Nechci mu učení znechutit, jinak je chytrý a šikovný dost. Nechci aby se na něj dívali jako na narušitele který zlobí. To radši ho dát do školy kde učí speciální pedagogové, kteří s tím chováním mají zkušenosti a podle toho koncipují výuku. Navíc průběžně stále procvičují logopedii, což syn potřebuje taky, k ADHD má ještě dysfázii, hlavně dyslálie je dominantní, vyslovuje pořád špatně a moc se to nelepší.
Já jsem rozvedená, s ex fungujeme dobře, mívá děti 6 dní během 14 dní, oba pracujeme, já na dvě směny, takže mi pomáhá ještě babička, je v důchodu, bývalá učitelka MŠ, takže zvládá. Ale taky je toho na ni někdy moc no. A ještě mám přítele, který syna chápe, je dyslektik takže taky zažil speciální třídu a nějaké problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
29.1.17 13:39

@Raspusha hmm tak to je masakr. Bohužel je to hodně o lidech, když se k tomu ještě přidá jiná mentalita, tak je to v pytli. Něco jako Appla by tam ale mohlo být? Nebo (pokud nebydlíte příliš daleko) nezkusíte se objednat se do Čech?
Ono je to jedno k druhému, dítě má problém, rodiče jsou z toho vyčerpaní, děti to jak radary vycítí a je to ještě horší. Lidem, kteří to nezažili, se to špatně vysvětluje. Nějakou možnost hlídání máte? Aspoň na chvilku, aby jste si mohli vydechnout?

@andelka83 spaní upřímně závidím :jazyk: U nás je to problém, mám ještě pětiletá dvojčata, bohužel si nemůžem dovolit lepší bydlení, takže spí v jednom pokoji. Neprobíhá u nás uspávání, ale krocení divé zvěře… ještě mi byly doporučeny relaxační techniky, zatím se tomu tlemí všichni tři. A ten starší se navíc ještě v noci budí a je schopný si ve tři ráno jít potají pustit komp a čučet na youtubery, nebo manželovi ukradne mobil a paří hry. Když ho včas nevylapíme, tak je ráno unavený a už to jede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.1.17 13:48

@andelka83 já jsem nad tím taky přemýšlela, ale máme docela dobrou učitelku, která to vzala jako výzvu a má nějaké dotace od státu a dvakrát týdnně ho doučuje, dala si ho dopředu a prostě s ním pracuje.. Kluk dělá všechno jak ostatní, nemá vyjímky, má věci spíš navíc, kvůli tomu doučévání..
Minulý rok mněkolik poznámek za chování a čistá 3 z češtiny,, letos bez poznámek a lepší dvojka..
ALe je fakt, kdyby měla učitelka jiný přístup, že nevím, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
29.1.17 13:49

@Gigis u nás je spaní normální a vždycky bylo. Neměl problém s usnutím ani se spánkem. Dneska chodí po 20h, pohádka, pomazlení a odcházím a spí. Mladší to samé. spí spolu v pokoji, já pak jdu spát později za nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.1.17 13:49

@andelka83 taky tak… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.1.17 13:50

Ještě dotaz má některé vaše dítě, noční běsy, unás jo, :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
29.1.17 13:51
@Janasas píše:
@andelka83 já jsem nad tím taky přemýšlela, ale máme docela dobrou učitelku, která to vzala jako výzvu a má nějaké dotace od státu a dvakrát týdnně ho doučuje, dala si ho dopředu a prostě s ním pracuje.. Kluk dělá všechno jak ostatní, nemá vyjímky, má věci spíš navíc, kvůli tomu doučévání..
Minulý rok mněkolik poznámek za chování a čistá 3 z češtiny,, letos bez poznámek a lepší dvojka..
ALe je fakt, kdyby měla učitelka jiný přístup, že nevím, nevím…

No právě. A já teda tady tomu moc nevěřím, že by na to měl někdo energii a čas. Pokud by bylo ve třídě víc jak 20 dětí, tak by ani nepomohlo kdyby seděl sám v lavici vepředu. Potřebuje individuální přístup a malou školu a kolektiv, což mu tady žádná klasická škola nedá (jen obvod má skoro 60tis. obyvatel, máme tu velké školy s mnoha třídami, kolikrát i složitě architektonicky řešené)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí