Pokec o dětech s poruchou soustředění, ADD či ADHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
29.1.17 13:52

@Ivaneska U nás je to tak, že dítko s poruchou pozornosti se spaním problém nemá. Spí až tak dobře, že jí ani neprobudí, když má ségra noční záchvat vzteku. Ale to s ADHD si v různém rozsahu vyžralo snad všechny znaky, včetně poruchy spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
29.1.17 13:53
@Janasas píše:
Ještě dotaz má některé vaše dítě, noční běsy, unás jo, :roll:

U nás ne, ale budí se 1-2× na pití. Odjakživa.
Nejhorší bylo když měl tak 2-3 roky, budil se 3×, k tomu mimino které se budilo klidně 5×, a jeden nebo druhý nebo oba v 5h vstávali. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.1.17 13:54

@andelka83 unás máme od psycholožky doporučené věci co má učitelka dělat. NO v podstatě ji to neomezuje.. Aspoň sama říkala..
Sedí v první řadě, diktované ukoly má na papírku tistěné a čte si sám, čtení čteme i doma, jeden řádke máma, jeden on.. Ve škole normálně, ale v doučování čte s ním tak učitelka a vlastně jenom pořád hledí přes rameno, jestli ví co má dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
29.1.17 13:58

@Janasas no já to vidím ve školce. Tam nebýt asistentky tak jsou úplně v pytli, přitom samozřejmě výsledky z vyšetření a různá doporučení co dostanu jim nosím. Absolutně není čas na individuální přístup.
Já jsem zatím nakloněná té specce a když by se zdálo že zvládne normální, tak přestoupit lze (mladší syn půjde v září 2018 do normální školy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.1.17 14:33

@Janasas Ta naše jo, ale zase je pořád ve věku, kdy je to běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 14:36

@andelka83 my to asi budeme soukromou základkou :think: Alča v ppp nám řekli že je to jediná možnost jak se obejít bez odkladu…

• Citovat
  • Upravit
47759
29.1.17 15:17

@andelka83 u nás jí rušili a díky inkluzi budou rušit i ostatní, takže pozor na to, možná jen nějaké soukromé by mohly zůstat :think: Řešila jsem to s psycholozkou a budou zůstávat jen zvláštní, které již spadají do kategorie speciálních. Řešila jsem to kvůli prostřednímu synovi. Nejstarší chodil do normální speciální školy a na druhý stupeň šel už do normální. Chtěla jsem touto cestou řešit i problémy prostředního syna, bohužel smůla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.1.17 15:23
@Janasas píše:
Ještě dotaz má některé vaše dítě, noční běsy, unás jo, :roll:

Prostřední syn nemá noční děsy, ale když usíná, tak musí mít rozsvicene světlo v kuchyni, která je hned vedle dětského pokoje. Každou noc se budí mezí 22 a 2 hod. ranní, kdy se vzbudí záleží na míře unavenosti. Když není moc unavený, tak je ve 22 hodin vzhůru, když je hodně unavený tak až ve 2. hod. ráno a stěhuje se do ložnice za námi, nevyhazujeme ho, spi s jedním z nás. Na noc uzamykame počítač a telefony na hesla, jinak je u toho hraje do té doby dokud někoho z nás nevzbudi a nevyhodime ho od toho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.1.17 15:26

@kotyk nejstarší syn má jak poruchu pozornost, tak ADHD a od miminka spal ukazkove, může okolo něj jezdit kombajn a on nic. Za to poslední 2 měsíce nehorázně kecá ze spaní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.1.17 15:47

@Ivaneska Nejstarší nastupovala teď. A řešili jsme to samé. Na klasickou specku je chytrá a moc zdravá. Měla odklad. A nakonec jsme snad našli fakultku, kde by to mohla dát. Co bude s nejmladší, to netuším, protože ta je chutnej případ už teď.

Ona si někde nastudovala, jak ADHD vypadá, a jenom si odškrtává položky :mrgreen: A to spaní přece nemohla vynechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.1.17 16:18

@kotyk máš to teda taky veselé :? Ono těch projevů ADHD je právě několik, když to tady tak čtu, tak si říkám, že syn má velice mírné projevy, ale fakt je ten, že v 8 třídě už nemá čas na hovadiny. Ví že musí zabrat, když chce jít na střední školu. Má své povinnosti. V týdne při škole má většinou nevyplneny čas jen od 20.00 do 21.00 a to si čte, nebo je na mobilu, pak jde spát, jinak je ráno k neprobuzeni :roll: Dva dny v týdnu má nultou hodinu, takže tam jsou budicky něco velmi výživného, už asi 6× zaspal :zed: Jednou v týdnu kroužek, jednou odpoledka, jednou vyučování až do půl 4, takže přiletí domů, nají se a dělá si az do večera povinnosti :roll: Ale díky vytíženosti nemá opravdu čas na kraviny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
29.1.17 17:03
@Anonymní píše:
@andelka83 my to asi budeme soukromou základkou :think: Alča v ppp nám řekli že je to jediná možnost jak se obejít bez odkladu…

Můj už má odklad. Soukromá je tu jedině typu Montessori a to bych za to dala celý plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.1.17 19:10

@Ivaneska Chudák malej, pubošům by měli ty nulté hodiny zakázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
29.1.17 19:43

@Janasas noční běsy naštěstí nejsou. Ale stačí jeho tendence pařit hry, z toho mám noční běsy já :mrgreen: Vypínáme net (máme i telku s youtube), mobily schováváme.

@Anonymní píše:

@andelka83
Odklad ale pomůže hodně. V tomto věku je přeci jen znát každý měsíc. Jsem za něj hrozně ráda, je to mazec i teď, co by se dělo, kdybych ho dala v šesti, si raději ani nechci domýšlet :roll: Jediný problém s tím měla tchýně, páč on je chytrý chlapeček a zůstat o rok déle ve školce je potupa :roll:
Soukromé školy jsou drahé, na to bohužel nemá spousta lidí, my také ne.

@Ivaneska ty jo, na nulté hodiny bych asi měla 100% absenci :mrgreen: Takže má můj obdiv :potlesk: Program má nabitý slušně, musí být utahaný.

Jak zapřaháte své ratolesti nějak doma? Luxování, nádobí atp.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
29.1.17 20:04

@Gigis no, loni jsem si neuměla představit že by šel do školy. No letos taky ještě moc ne :roll:

Zatím nijak zvlášť, nic konkrétního nebo pravidelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí