Polygamie - mnohomanželství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
4.1.19 13:03

„Doma už mám čtyři ženy, ty mi dělaj hrozný scény, hledaly se, až se našly, já si z toho hodím mašli.“))) (Z písně We all live in Arabia)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
4.1.19 13:09
@harpyje píše:
@wendy
no ale připadá mi, že tam máš chyby v úvaze.

ti, kteří by dle této logiky měli rozšiřovat svou genetickou informaci - ji často nerozšiřují
ti, kteří by dle této logiky neměli rozšiřovat svou genetickou informaci - ji často rozšiřují hodně
lidstvo nevymírá
a jestli degeneruje, to netuším :)

je tam podle mne příliš mnoho proměnných ve skutečnosti, tudíž kdyby se všechna ta variabilita odstranila - a místo ní by bylo jen rozdělení 1:1, tak by to úplně stačilo, část párů by měla hodně dětí a část málo, část žádné - podle mne by se to srovnalo a nevymírali bychom.
H.

Nechápeš základní premisu - nejde o vymírání ve smyslu lineárního snižování jedinců, jde o vymírání snížením průměrné kvality genomu pod hraniční úroveň ze nějaký relativně dlouhý časový úsek. Zkus si to představit na podobném případě - když vezmeš malou populaci a izoluješ ji, tak se začnou křížit mezi sebou a i když ze začátku budou mít klidně každý dvacet dětí a populace bude růst, tak časem je ta genetická zátěž stejně dožene a z dlouhodobého hlediska taková komunita není životaschopná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
4.1.19 13:14

Já bych klidně bydlela s dvouma chlapama, proč by ne…

Vždyt i Sněhurka měla 7 trpaslíků :P :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
4.1.19 13:15

@free333 Já ne. Ještě dva chlapy do baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
4.1.19 13:16
@eva valoi píše:
„Doma už mám čtyři ženy, ty mi dělaj hrozný scény, hledaly se, až se našly, já si z toho hodím mašli.“))) (Z písně We all live in Arabia)

Kterej intelektuál to zpívá?

• Citovat
  • Upravit
40425
4.1.19 13:18
@eva valoi píše:
@free333 Já ne. Ještě dva chlapy do baráku.

Říkám si, že by aspoň každý den byl jeden z nich schopen sexu a nebolela by je hlava snad dvojmo… :nevim:

Na druhou stranu to vaření dvakrát, poslouchat jejich nářky dvakrát - musela bych je dost zapojit do domácnosti, od začátku… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
4.1.19 13:18
@free333 píše:
Já bych klidně bydlela s dvouma chlapama, proč by ne…Vždyt i Sněhurka měla 7 trpaslíků :P :)

A není to „trpaslíků“ poněkud odstrašující? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
4.1.19 13:26
@wendy píše:
Nechápeš základní premisu - nejde o vymírání ve smyslu lineárního snižování jedinců, jde o vymírání snížením průměrné kvality genomu pod hraniční úroveň ze nějaký relativně dlouhý časový úsek. Zkus si to představit na podobném případě - když vezmeš malou populaci a izoluješ ji, tak se začnou křížit mezi sebou a i když ze začátku budou mít klidně každý dvacet dětí a populace bude růst, tak časem je ta genetická zátěž stejně dožene a z dlouhodobého hlediska taková komunita není životaschopná.

K tomu lze připojit zamyšlení nad tím, jak v populaci s upadajícím genofondem narůstají problémy s porodností.

Původní populace pak už nemá šanci bez dostatečného přílivu nepříbuzných jedinců zvenku.

Nakolik se pak ještě dá mluvit o původní populaci …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
4.1.19 13:43

Bohužel, naše zastaralé zákony nic podobného nepovolují. Všechny vlády mají plné huby prorodinné politiky a podpory rodin, ale aby uzákonili mnohomužství a mnohoženství, to ne. Přitom by se zvedla sňatkovost a snížila rozvodovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
4.1.19 13:44
@botl píše:
A není to „trpaslíků“ poněkud odstrašující? :P

Ty bys radeji obry? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
4.1.19 13:45
@zoidberg píše:
Bohužel, naše zastaralé zákony nic podobného nepovolují. Všechny vlády mají plné huby prorodinné politiky a podpory rodin, ale aby uzákonili mnohomužství a mnohoženství, to ne. Přitom by se zvedla sňatkovost a snížila rozvodovost.

Musela by se ale zmenit podstatna cast rodinneho prava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
4.1.19 13:46
@Leni_2019 píše:
Ty bys radeji obry? ;)

Ne nutně. Ale 7? A ještě trpaslíků? To je snad za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
4.1.19 13:48
@zoidberg píše:

Tak to si nemyslím. Většina chlapů tady není schopná se postarat ani o jednu manželku.
A ty rozvody s dělením majetku by byly fakt chuťovka. To by se náš soudní systém zhroutil.

Leda bys zavedl, že by si stačilo vyřknout něco jako „jsi 3× zavržená“ a bylo by to. Tím by ale rozvodovosti přibylo.

Příspěvek upraven 04.01.19 v 13:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
4.1.19 13:49
@Leni_2019 píše:
Musela by se ale zmenit podstatna cast rodinneho prava.

Nebo úplně smazat. Třeba zbytečnosti jako alimenty a ostatní krávoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
4.1.19 13:51
@botl píše:
Tak to si nemyslím. Většina chlapů tady není schopná se postarat ani o jednu manželku.

Tak povinné by to nebylo, jen pro ty, co o chtějí. Já osobně bych vyzkoušel spíše mnohomužství, přijde mi to praktičtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí