Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
„Doma už mám čtyři ženy, ty mi dělaj hrozný scény, hledaly se, až se našly, já si z toho hodím mašli.“))) (Z písně We all live in Arabia)
@harpyje píše:
@wendy
no ale připadá mi, že tam máš chyby v úvaze.ti, kteří by dle této logiky měli rozšiřovat svou genetickou informaci - ji často nerozšiřují
je tam podle mne příliš mnoho proměnných ve skutečnosti, tudíž kdyby se všechna ta variabilita odstranila - a místo ní by bylo jen rozdělení 1:1, tak by to úplně stačilo, část párů by měla hodně dětí a část málo, část žádné - podle mne by se to srovnalo a nevymírali bychom.
ti, kteří by dle této logiky neměli rozšiřovat svou genetickou informaci - ji často rozšiřují hodně
lidstvo nevymírá
a jestli degeneruje, to netuším
H.
Nechápeš základní premisu - nejde o vymírání ve smyslu lineárního snižování jedinců, jde o vymírání snížením průměrné kvality genomu pod hraniční úroveň ze nějaký relativně dlouhý časový úsek. Zkus si to představit na podobném případě - když vezmeš malou populaci a izoluješ ji, tak se začnou křížit mezi sebou a i když ze začátku budou mít klidně každý dvacet dětí a populace bude růst, tak časem je ta genetická zátěž stejně dožene a z dlouhodobého hlediska taková komunita není životaschopná.
Já bych klidně bydlela s dvouma chlapama, proč by ne…
Vždyt i Sněhurka měla 7 trpaslíků
![]()
@eva valoi píše:
„Doma už mám čtyři ženy, ty mi dělaj hrozný scény, hledaly se, až se našly, já si z toho hodím mašli.“))) (Z písně We all live in Arabia)
Kterej intelektuál to zpívá?
@eva valoi píše:
@free333 Já ne. Ještě dva chlapy do baráku.
Říkám si, že by aspoň každý den byl jeden z nich schopen sexu a nebolela by je hlava snad dvojmo… ![]()
Na druhou stranu to vaření dvakrát, poslouchat jejich nářky dvakrát - musela bych je dost zapojit do domácnosti, od začátku… ![]()
@free333 píše:
Já bych klidně bydlela s dvouma chlapama, proč by ne…Vždyt i Sněhurka měla 7 trpaslíků![]()
A není to „trpaslíků“ poněkud odstrašující? ![]()
@wendy píše:
Nechápeš základní premisu - nejde o vymírání ve smyslu lineárního snižování jedinců, jde o vymírání snížením průměrné kvality genomu pod hraniční úroveň ze nějaký relativně dlouhý časový úsek. Zkus si to představit na podobném případě - když vezmeš malou populaci a izoluješ ji, tak se začnou křížit mezi sebou a i když ze začátku budou mít klidně každý dvacet dětí a populace bude růst, tak časem je ta genetická zátěž stejně dožene a z dlouhodobého hlediska taková komunita není životaschopná.
K tomu lze připojit zamyšlení nad tím, jak v populaci s upadajícím genofondem narůstají problémy s porodností.
Původní populace pak už nemá šanci bez dostatečného přílivu nepříbuzných jedinců zvenku.
Nakolik se pak ještě dá mluvit o původní populaci …
Bohužel, naše zastaralé zákony nic podobného nepovolují. Všechny vlády mají plné huby prorodinné politiky a podpory rodin, ale aby uzákonili mnohomužství a mnohoženství, to ne. Přitom by se zvedla sňatkovost a snížila rozvodovost.
@botl píše:
A není to „trpaslíků“ poněkud odstrašující?
Ty bys radeji obry? ![]()
@zoidberg píše:
Bohužel, naše zastaralé zákony nic podobného nepovolují. Všechny vlády mají plné huby prorodinné politiky a podpory rodin, ale aby uzákonili mnohomužství a mnohoženství, to ne. Přitom by se zvedla sňatkovost a snížila rozvodovost.
Musela by se ale zmenit podstatna cast rodinneho prava.
@Leni_2019 píše:
Ty bys radeji obry?
Ne nutně. Ale 7? A ještě trpaslíků? To je snad za trest.
@zoidberg píše:
Tak to si nemyslím. Většina chlapů tady není schopná se postarat ani o jednu manželku.
A ty rozvody s dělením majetku by byly fakt chuťovka. To by se náš soudní systém zhroutil.
Leda bys zavedl, že by si stačilo vyřknout něco jako „jsi 3× zavržená“ a bylo by to. Tím by ale rozvodovosti přibylo.
Příspěvek upraven 04.01.19 v 13:50
@Leni_2019 píše:
Musela by se ale zmenit podstatna cast rodinneho prava.
Nebo úplně smazat. Třeba zbytečnosti jako alimenty a ostatní krávoviny.
@botl píše:
Tak to si nemyslím. Většina chlapů tady není schopná se postarat ani o jednu manželku.
Tak povinné by to nebylo, jen pro ty, co o chtějí. Já osobně bych vyzkoušel spíše mnohomužství, přijde mi to praktičtější.