Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:
Tak povinné by to nebylo, jen pro ty, co o chtějí. Já osobně bych vyzkoušel spíše mnohomužství, přijde mi to praktičtější.
To by bylo jen pro otrlé masochistky. Vždyť se podívej na ty mužské plačky, co sem píšou.
To se dá vydržet tak maximálně s jedním.
@zoidberg píše:
Tak povinné by to nebylo, jen pro ty, co o chtějí. Já osobně bych vyzkoušel spíše mnohomužství, přijde mi to praktičtější.
jak bylo to přísloví - nebýt žárlivost, tak by stačila jedna ženská na ulici ![]()
@botl píše:
Tak to si nemyslím. Většina chlapů tady není schopná se postarat ani o jednu manželku.
A ty rozvody s dělením majetku by byly fakt chuťovka. To by se náš soudní systém zhroutil.Leda bys zavedl, že by si stačilo vyřknout něco jako „jsi 3× zavržená“ a bylo by to. Tím by ale rozvodovosti přibylo.
Příspěvek upraven 04.01.19 v 13:50
No, kdyby se zavedlo islamske (nebo zidovske) pravo, tak by to soudnimu systemu ulehcilo, protoze by se majetkova vyporadani sepisovala do svatebni smlouvy uz pri uzavreni manzelstvi. Takze po pripadnem vysloveni rozvodu by soudy moc prace nemely. Nevim, jak by to fungovalo v nasi spolecnosti, ale v muslimskych zemich je oproti Evrope rozvodovost minimalni.
Kdyby u nás byla povolená polygamie, tak by mi to naopak pomohlo. Doma by nebyl bordel jako v tanku a já nemusela doma lítat jak na koštěti od plotny k pračce. Být sama na dvě hyperaktivní děti je náročné. Takhle by jedna hlídala děti, druhá prala, třetí myla nádobí, čtvrtá by vysávala a pátá umyla koupelnu se záchodem a já bych měla havaj. Za to bych odpustila i nějaké to povyražení ostatních manželek. Já bych zatím v klidu koukla na pár filmů a dala si něco dobrého k snědku.
![]()
ehmm, docela mne baví představa, že nechápu ![]()
co nechápu je, proč by 1:1 nemělo stačit? I v té současné variabilitě se spoustu těch, kteří by (pro zvyšování kvality genofondu) měli nerozmnožuje a těch kteří by (kvůli vylepšování genofondu) neměli, se rozmnožují, a stejně se mi nezdá že bychom vymírali.
A nebo se lišíme v názoru na toto? Máš pocit, že teď se kvalita genomu zhoršuje? Tedy vymíráme? pak teoreticky ano, i varianta 1:1 by snad vedla k „vymírání“.
Co chci říci je, že varianta 1:1 není pro genofond horší než to, co žijeme na planetě teď. Nenalézám důvod, proč by měla být horší.
@harpyje píše:
@wendyehmm, docela mne baví představa, že nechápu
co nechápu je, proč by 1:1 nemělo stačit? I v té současné variabilitě se spoustu těch, kteří by (pro zvyšování kvality genofondu) měli nerozmnožuje a těch kteří by (kvůli vylepšování genofondu) neměli, se rozmnožují, a stejně se mi nezdá že bychom vymírali.
A nebo se lišíme v názoru na toto? Máš pocit, že teď se kvalita genomu zhoršuje? Tedy vymíráme? pak teoreticky ano, i varianta 1:1 by snad vedla k „vymírání“.
Co chci říci je, že varianta 1:1 není pro genofond horší než to, co žijeme na planetě teď. Nenalézám důvod, proč by měla být horší.
Mluvime jadna o voze a druha o koze - nikdo si niceho o cem mluvis nemohl vsimnout, jelikoz z hlediska biologickeho casu lidskeho druhu se pokousime svazat temito konvencemi asi tak 0,00000001% casu, a to jeste jen v Evropskem kulturnim okruhu. Jedine na cem by se to dalo realne ilustrovat je snad ta malicka komunita, jelikoz ten projev by byl rychly (treba 500 let), takze nase prapraprapraprapra…deti by se o tom na nejake budouci verzi emimina mohli pobavit.
Z toho ciste geneticky teoretickeho hlediska kdyz nechas v nejakem souboru nucene vsechny geny (varianta 1:1), tak za nekolik set, mozna tisic, mozna milion cyklu (generaci) bude jejich kvalita horsi z uplne jednoducheho duvodu, ze prirodne dochazi vzdy k ruznym malformacim u jisteho procenta tech genu a prirodni obrana je ty jedince se spatnymi geny eliminovat, tedy nenechat je rozmnozit a to dela tak, ze nejprve nasadi rekneme light prostredky a nenecha je prave najit si partnera a v pripade vetsiho poskozeni jim natvrdo sebere reprodukcni schopnost - pokud to delat nebude, bude logicky uroven kvality genomu klesat.
@wendy - to jo.
v prvním příspěvku, který mi nebyl jasný, jsi ale mluvila o polygamii, respektive o monogamii a „spárování 1:1“. To je pochopitelně situace, kde vůbec neplatí, že by geny každého jednotlivce měly stejnou šanci na reprodukci.
Dík za diskuzi. Zas někdy.
H.
Žijeme s manželkou v otevřeném nemonogamním vztahu a vyhovuje nám to tak. Rodí se to vždy v bolestech se žárlivostí, je to mnohdy náročné, ale vede ke spokojenému životu, protože jeden partner nikdy nedokáže splnit veškeré potřeby druhého. Je snad lepší do času rozložená promiskuita s následnými rozvody?
A víte kdo to u nás začal? Nevěra manželky… ![]()
https://cs.alteabuceoalfaz.com/…Monogamy-266
@Anonymní píše: Žijeme s manželkou v otevřeném nemonogamním vztahu a vyhovuje nám to tak. Rodí se to vždy v bolestech se žárlivostí, je to mnohdy náročné, ale vede ke spokojenému životu, protože jeden partner nikdy nedokáže splnit veškeré potřeby druhého. Je snad lepší do času rozložená promiskuita s následnými rozvody?
A víte kdo to u nás začal? Nevěra manželky…
Opravdu?
Nebo je to jen neschopnost vyřešit partnerskou krizi…
Na základě čeho vlastně Váš vztah funguje? Není to víc jen ekonomický svazek dvou přátel?
Ale hlavně co ti co tohoto s úhelníku s Vámi vstupují, nejsou nakonec oni těmi podvedenými?
@Josef_t píše:
Opravdu?
Nebo je to jen neschopnost vyřešit partnerskou krizi…
Na základě čeho vlastně Váš vztah funguje? Není to víc jen ekonomický svazek dvou přátel?Ale hlavně co ti co tohoto s úhelníku s Vámi vstupují, nejsou nakonec oni těmi podvedenými?
I kdyby to po těch 25 letech manželství bylo více přátelství než láska (o zamilovanosti a vášni se opravdu již hovořit nedá…
), tak co je na tom špatně? Že neprovozujeme „sériovou monogamii“? Že nechceme bourat něco co funguje, v čem, je nám jinak dobře? Ekomomicky by to problém nebyl se rozejít, jsme finančně zajištění oba a stále vydělávíme dost na to, aby každému z nás zbylo na velmi slušné trávení důchodu. Umíte akceptovat, že nejsou všichni lidé jako vy a nemají vaše názory, že svět není černobílý? Nebo se na vás hodí slova ruského lékaře - psychiatra a spisovatela Leviho: „Extremisté vidí svět výhradně v černé a bílé. O ničem nejsou schopni uvažovat jinak než v kategoriích dobré - špatné, prospěšné - škodlivé. Známkují hvězdy, slony, stromy i kojence. Jejich pohled vás volá k pořádku, hodnotí vaše sny a touhy, stejně jako vlasy a džíny, dusí svými známkami váš dech. Je to velká překážka mezilidských vztahů a smutný příběh chudoby ducha.“
@Anonymní píše:
I kdyby to po těch 25 letech manželství bylo více přátelství než láska (o zamilovanosti a vášni se opravdu již hovořit nedá…), tak co je na tom špatně? Že neprovozujeme „sériovou monogamii“? Že nechceme bourat něco co funguje, v čem, je nám jinak dobře? Ekomomicky by to problém nebyl se rozejít, jsme finančně zajištění oba a stále vydělávíme dost na to, aby každému z nás zbylo na velmi slušné trávení důchodu. Umíte akceptovat, že nejsou všichni lidé jako vy a nemají vaše názory, že svět není černobílý? Nebo se na vás hodí slova ruského lékaře - psychiatra a spisovatela Leviho: „Extremisté vidí svět výhradně v černé a bílé. O ničem nejsou schopni uvažovat jinak než v kategoriích dobré - špatné, prospěšné - škodlivé. Známkují hvězdy, slony, stromy i kojence. Jejich pohled vás volá k pořádku, hodnotí vaše sny a touhy, stejně jako vlasy a džíny, dusí svými známkami váš dech. Je to velká překážka mezilidských vztahů a smutný příběh chudoby ducha.“
Znovu - nemám s tím problém, jen tvrdím, že to v drtivé většině případů nefunguje a většina lidí, kultur volí jiné modely - pokusy o tento model už tu byl, zřejmě mnohokrát a neosvědčil se ![]()
Tím nevylučuji výjimky, tj, že některé lidi může něco dlouhodobě pojit.
Je to totiž přesně tak jak píšeš - není to o černé bílé a to co vyhovuje tobě teď rozhodně nemusí vyhovovat ostatním a už vůbec jim to nemusí vyhovovat za měsíc, za rok…
@Anonymní píše:
I kdyby to po těch 25 letech manželství bylo více přátelství než láska (o zamilovanosti a vášni se opravdu již hovořit nedá…), tak co je na tom špatně? Že neprovozujeme „sériovou monogamii“? Že nechceme bourat něco co funguje, v čem, je nám jinak dobře? Ekomomicky by to problém nebyl se rozejít, jsme finančně zajištění oba a stále vydělávíme dost na to, aby každému z nás zbylo na velmi slušné trávení důchodu. Umíte akceptovat, že nejsou všichni lidé jako vy a nemají vaše názory, že svět není černobílý? Nebo se na vás hodí slova ruského lékaře - psychiatra a spisovatela Leviho: „Extremisté vidí svět výhradně v černé a bílé. O ničem nejsou schopni uvažovat jinak než v kategoriích dobré - špatné, prospěšné - škodlivé. Známkují hvězdy, slony, stromy i kojence. Jejich pohled vás volá k pořádku, hodnotí vaše sny a touhy, stejně jako vlasy a džíny, dusí svými známkami váš dech. Je to velká překážka mezilidských vztahů a smutný příběh chudoby ducha.“
S myslenkou bych souhlasil ale basnite u toho jak nejaka buzna.
@Anonymní píše: Žijeme s manželkou v otevřeném nemonogamním vztahu a vyhovuje nám to tak. Rodí se to vždy v bolestech se žárlivostí, je to mnohdy náročné, ale vede ke spokojenému životu, protože jeden partner nikdy nedokáže splnit veškeré potřeby druhého. Je snad lepší do času rozložená promiskuita s následnými rozvody?
A víte kdo to u nás začal? Nevěra manželky…
Nejste vy ten z Výměny manželek? ![]()
@majdalenka20 píše:
Nejste vy ten z Výměny manželek?