Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1
Pisu jen to, co jsem viděla na vlastni oči. Nevím, jak to muže stihnout to dat na hodinu a pul do sterilizatoru, když hned prede mnou i po mně chodily další pacientky. Zrcadla jsem tam viděla jen jedny. At si to čistí, jak chce. Mně vyhovuji jednorázová zrcadla.
@Ale85 Tak já chápu, že to někdo neví, třeba tam kam chodím já, tak je sice doktorka v ceníku v čekárně má, ale aktivně je nenabízí, takže pokud si někdo neřekne sám, tak použije kovová.
@pedigka A to jako myslíš, že má jen jedny
a myslíš, že by se pouštěl sterilizátor pro každý pár zvlášť - ty taky v myšce meješ po každém kafi jeden hrnek? A jako žes jich víc neviděla je celkem pochopitelné, protože ta vysterilizovaná se tam (celkem logicky) neválí, ale jsou zavřená v nerezovém bubnu, ze kterého se před vyšetřením berou a ten kýbl s použitými se pravidelně mění, když už se tam další nevejdou.
@j.a.n.i1 píše:
@Ale85 Tak já chápu, že to někdo neví, třeba tam kam chodím já, tak je sice doktorka v ceníku v čekárně má, ale aktivně je nenabízí, takže pokud si někdo neřekne sám, tak použije kovová.
Máš pravdu, já se s tím teda nesetkala, vždycky se všichni dr., ke kterým jsem chodila ptali. Ale může to fungovat i jinak.
A teda taky dost pochybuju, že zrcadel má tak málo, aby je používala víckrát, to by si snad ani nelajzla.
@j.a.n.i1
Napsala jsem, ze jsem viděla jen jedny. Kolik jich ma celkem, nevím. Já mužu komentovat jen to, co v ordinaci vidím. Co se děje za zavřenými dveřmi, nevím. Ty ano? Mycku s jedním hrnkem nepoustim, jelikož ji nemám. A když jsi to stočila na nádobí, ano myji ho ručně a často. Nechci toho pak mít hromadu. Jo, a ne každý pije kávu
.
Pro mně nemá význam to řešit. Stejně už chodim jinam a tam používají jednorazovky.
@pedigka Tak tady nešiř nepodložené informace o něčem o čem nic nevíš a nebude co řešit.
@j.a.ni11
Ty tu doktorku neznás, ale vis, jak to u ni chodí.
Co jsem na vlastni oči viděla, to jsem napsala. A za to co jsem napsala, se nestydim.
Pa
pro mne je tahle diskuze o nicem.
@pedigka Jo, takže protože jsem tě nikdy neviděla ve sprše, tak o tobě můžu napsat, že jsi prase, co se nikdy nekoupe a budeš mít pocit, že je to v pořádku?
@pedigka píše: @j.a.ni11
Ty tu doktorku neznás, ale vis, jak to u ni chodí.
Co jsem na vlastni oči viděla, to jsem napsala. A za to co jsem napsala, se nestydim.
Papro mne je tahle diskuze o nicem.
Vcelku ti doporučuju ten tvůj příspěvek editovat, protože to vyznívá tak, že doktorka hodí zrcadla do špinavé vody v kýbli a pak je použije na další pacientku. což je lež a může to někoho zmást.
Co se týče poplatků u gynekologa, tak je to ze strany lékaře protiprávní postup ( a tím nemyslím to, že vám na tento „roční poplatek“ ani nevypíše stvrzenku a tudíž mu jde částka nezdaněná do kapsy ). Pokud je lékař smluvním lékařem zdravotní pojišťovny, což valná většina soukromých lékařů je, pak vám musí poskytnout péči zdarma ( na pojišťovnu). Pokud vám sdělí, že pokud mu poplatek nezaplatíte, nebude vás registrovat, nebo že si máte hledat jiného lékaře, tak se nenechte odbýt. Pokud jste již registrovaná, nemá právo vás odmítnout a vyškrtnout z kartotéky. Pokud jste u gynekologa poprvé a přijímá pacienty ( tzn. nemá nahlášený stop stav u zdravotní pojišťovny- můžete si potvrdit telefonicky na ZP) nemá právo vás neregistrovat. Co se týče zrcadel- do péče hrazené vaší ZP patří použití klasického kovového zrcadla, které lékař musel sterilizovat a musel jich mít v ordinaci nakoupeno dostatek. Jednorázová zrcadla jsou pro lékaře levnější záležitost než provozovaní sterilizačního přístroje. Nákupní cena jednorázového zrcadla se pohybuje kolem 10Kč. Pokud vám lékař tvrdí, že peníze užívá ke zvelebování ordinace, je to možné, ale když se člověk podívá na ordinační doby mnohých gynekologů, zjistí, že kdyby pracovali alespoň 35 hod týdně, tak si na modernizaci ordinace vydělají sami. Problém je, že jim to jako ovce platíme, nikdo proti nim nevystoupí a nikdo si nestěžuje u orgánů, které jsou odpovědni proti neoprávněnému vybírání poplatků konat. Stejně jako to bylo u 30Kč poplatků, které se velmi často vybíraly neoprávněně. Pokud si budeme stěžovat na diskusních fórech na internetu, k ničemu nám to nebude. V rodině máme gynekologa, kterému bylo trapné vybírat peníze za jednorázové zrcadlo, jehož nákupní cena byla 4Kč, tak je dával pacientkám na své náklady, což neříkám, že je dobře, ale pro představu jsem zvolila tento příklad.