Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@softim píše: Více
Jo a bydlíš sám? Platis někde elektriku v nějakém byte? Pobyt s tim nemá nic společného.
@Anna766 píše: Více
Však koncesionarske poplatky nemají se satelitem nic společného. To platíš za satelit nebo kabelovku. Koncesionarske poplatky jsou něco jiného a nejsou součástí platby za satelit či kabelovku nebo jakékoliv jiného příjmu. Koncesionářské poplatky platíš české televizi a rozhlasu, ne tomu, kdo ti dodává signál.
@mado píše: Více
Já vím. Jen jsou lidi co mají pocit že když platí tento typ služby, tak už koncesionářské poplatky plastitt nemusí, nebo nechtějí. Nejsem blbá abych tohle nepochopila.
@Eliška píše: Více
Pokud s tebou zákonodárci vyjebají stylem, že máš platit za službu, kterou neodebíráš, nepotřebuješ a pozbyla dávno smyslu jakožto jediného zdroje informací v případě kalamity, tak nevidím nic pobuřujícího na tom jim oplatit stejnou mincí. Nehledě na to, že jak jsem psal, já to v době prohlášení splňoval a nelhal jsem. Navíc když se ani ta organizace nechová s péčí řádného hospodáře a z peněz vybraných pod pláštěm obecného prospěchu se jede jedna malá domů za druhou.
Jsem ráda, že se ten nesmysl s koncesionářskými poplatky ruší a přechází na státní rozpočet. Já třeba Český rozhlas neposlouchám a platím, oproti tomu někteří poslouchají ČR, dívají se na ČT a neplatí. Nový systém mi přijde lepší, když už tak už a všichni. A argument nedívám se, nebudu nic platit je blbost. Všichni platíme z našich daní např. autobusovou a vlakovou přepravu a jezdíme všichni? Nejezdíme. A s vysíláním je to to samé. Musím se smát obávám o nezávislost vysílání.Jak může byt vysílání ČT nezávislé, když Radu České televize volí parlament? Vždycky tam z principu určitá závislost byla a bude. Rada je jmenovaná politicky, to je realita, otevřeme oči - naposledy v roce 2023 a do roku 2028 opět vláda Radu obmění. Ta masírka v médiích je tudíž zbytečná. Jen se přidáme k dalším 18 zemím EU.
Za to, co předvádějí moderátoři ČT by měli lidem ještě platit. Včerejší ukázka jízlivého pseudohumoru V. Moravce či nenávistné poštěkávání D. Takáče či B. kroužkové na politiky současné koalice či předsedu poslanecké sněmovny je trapný a neprofesionální. Za koho kopou je jasné. Placení daně z internetu v mobilu je drzost. Takže dobře, že se povinné výpalné zruší a ještě lépe to, že na hospodaření obou institucí bude dohlížet NKÚ. To se ještě dočkáme překvapení.
@Veveří píše: Více
Tak ono jde i o to ustřelit tu aroganci ze strany ČT. Viděl jsem rozhovor, kdy se vedení ČT vyjádřilo ve smyslu, že do hospodaření s penězi v ČT nikomu nic není, protože to jsou jejich peníze vybrané z poplatků. Takto bude mít alespoň vláda nějaké páky na to, jestli se fakt musí provozovat několik televizních kanálů a mraky rádií. A dávat peníze na naprosto nesmyslné „nezávislé“ projekty. Hlavně smysl veřejnoprávní televize sama ČT popřela tím, že začala vybírat peníze za „možnost“ internetového sledování na každém mobilu. Protože tím zabila tu svou obhajovanou funkci, že v případě katastrofy bude informovat lidi, co mají dělat - ve chvíli, kdy ty lidi vezmou do ruky mobil, tak si okamžitě najdou vše na internetu, než by začali hledat stránky ČT, aby si na nich pustili živé vysílání ČT a čekali, až skončí reklamy, dohovoří Moravec, doštěká Jílková a budou televizní zprávy. A ve chvíli, kdy by nešel ani internet, tak si dnes většina lidí ani tu ČT nepustí.
@884135 jj, já to říkám dávno, že Česká televize je nezávislá tak akorát na pravdě
![]()
klidně se bez ní obejdeme, hlavně bez jejího ne-závislého zpravodajství, takže zrušení poplatků vítáme všemi deseti..
Líbí se mi stanovisko ministra kultury o. Klempíře - milá ČT, nejdříve předložte, na co vše a na jaké projekty chcete peníze a podle toho je dostanete nebo ne. Takže na Chi Chi na pohovce už asi nikoli
. dodnes není ČT ochotna zveřejnit plat Václava Moravce. Který jde z poplatků. Kde jsou ty časy, kdy byl VM na stáži v BBC a kde se mohl naučit, jak vypadá korektní nezávislá a neposluhující novinařina.
@Lucy75 píše: Více
Tvl Lucie, procvič se v historii a popřemýšlej, proč je veřejnoprávní nezávislé medium v demokracii nezbytné. Chápu, že pravdu, jakou hlásí Okamura nebo Babiš a jemu podobní ČT nikdy vysílat nebude. Slovensko už je jednou nohou v prd€li a my máme tímto teda nakročeno.
@Veveří píše: Více
a kterou TV by jsi označila aktuálně jako nejvíc nezávislou? ![]()
@Kfětoslava píše: Více
Hele a nevadí, že se spousta věcí, které nám tady ČT tlačila čtyři roky do hlavy za vlády Fialy ukázala jako vylhaná? Nevadí, že dnes je prokázané, že nám za Babišovo vlády ČT nepokrytě lhala za covidové paniky? To objektivní a nezávislá televize může?
Ještě jednou - Česká televize není nezávislá a nikdy nebyla, protože nejvyšší řídící orgán, čili Radu ČT (její členy), volí parlament. Politici. Už to chápeš? Proto mě berou mory, když slyším řvát „pražskou kavárnu“, že zrušení koncesionářských poplatků je konec demokracie v zemi. Není, telka se bude platit z rozpočtu jako všechny ostatní veřejné služby.
Jednou je Okamura třetí nejvyšší ústavní činitel a i on by měl dostat ve veřejnoprávní televizi prostor. Oponovat mu mohou v rámci politické diskuse politici opačného názorového spektra. Ale není možné, aby byl výběr hostů zcela podřízen jednomu člověku. A z vedení diskuse bylo jasné, za který tým VM kope. Tak nevypadá vyvážená novinařina. Řeči o vlivu výběru poplatků od občanů a související nezávislosti ČT je směšný. Vždyť to nefunguje.
@Keyllah píše: VíceČert ví, ale asi Novu. V předvolební debatě si nezávislost držel Koranteng. Jakmile jde na moderátorovi vidět, komu fandí, je to špatná práce. Na Rayovi to nebylo vidět a vyseklo mu tehdy poklonu víc lidí. Když si vezmu Řezníčka, Tluchoře, Moravce, ale i Tománkovou na Primě, jak koulí očima, jak debatu vedou jednostranně, tak přesně vidím, na které straně politického spektra se v soukromí pohybují. Na Primě mám ráda ještě Pavlínu Wolfovou.
Příspěvek upraven 26.01.26 v 12:46