Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den. Jsem ze Slovenska a v ČR nejsem přihlášení k trvalému případně přechodnému bydlišti. Musím platit poplatky ČT? Podle toho co jsem zjistil že cizinci bez trvalého nebo dlouhodobého pobytu v ČR. Tak doufám že někdo poradí. Jinak děkuji
@softim píše: Více
Platí se za domácnost. Pokud tedy bydlíš sám a neplatí jej náhodou případný pronajímatel, tak holt musíš ty. A jsou s tím automaticky i poplatky za rozhlas.
Platí každá domácnost, většinou to platí ten, na koho jsou psané energie.
Než tě vyzvou k placení, tak se povinné placení koncesionářských poplatků zruší. Takže nemusíš řešit nic ![]()
To chci vidět, jako to ANO projde, to rušení KP. Jakmile bude veřejnoprávní televize či rozhlas hrazená z veřejného rozpočtu, začne se stát domáhat kontroly nad obsahem a tato média přestanou být nezávislými. Raději budu ty dvě stovky platit, než dopustit tohle.
@Ncc1701_new píše: Více
@lucad77 píše: Více
Pokud nemá elektřinu na sebe, tak ho neosloví vůbec a pokud elektřinu na sebe má a za rok by mu napsali, že mají podezření, že má platit a neplatí, tak se buď v tu chvíli bez sankce přihlásí k placení, nebo prohlásí, že nemá na čem přijímat jejich signál ani za nových podmínek a nebude platit nadále.
@rmot píše: Více
Ano, ale ty tvrdíš, že se poplatky najisto zruší. Na to jsem reagovala.
Myslím si, že je to velmi pravděpodobné.
Já myslím, že ne. Ono slibem před volbami nikdy nezarmoutíš.
Ok, necháme se překvapit
Babišovi nevěřím, ale ohledně motoristů a spd s nespd poslanci chci věřit, že splní alespoň něco z předvolebních slibů.
Raději od všech tebou zmíněných neočekávám zhola nic. Co vím, tak dost lidi poplatky neplatí a nejak se nebojí postihu. Hlídá se to vubec nějak?
@Anna766 píše: Více
Podle mě nehlídá. Není jak, do bytu ti nikdo nepoleze. Prohlásíš, že nemáš zařízení schopné příjmu a hotovo. Dříve se to dalo i pravdivě, protože třeba já to splňoval. Televizi neřeším už hodně let. Já vidím jako nemorální vybírat od lidí peníze za něco, co není nezbytné a nepoužívají to.